Artikel top billede

Google på vej med ny type Google Glass - sådan bliver de nye briller

Google Glass har haft noget af en tung begyndelse, men ifølge flere medier er Google nu på vej med en ny version af Google-brillerne. Denne gang er der et meget tydeligt formål med brillerne.

Google Glas har i det seneste år været forsvundet væk fra hype-tavlen. I 2013 var det årets helt store tech-historie, men i dag - to år senere - er brillerne næsten endt i glemmebogen.

Eller er de? Flere amerikanske techmedier med kilder hos Google - heriblandt 9to5Google - fortæller, at Google inden længe vil komme med nye Google Glass, som vil være rettet mod virksomheder.

Navngivet EE for Enterprise Edition vil de ifølge medierne snart blive lanceret af Google, og de vil indeholde en del forbedringer i forhold til deres forgænger.

Blandt andet vil brillerne få et større skærmområde, en bedre Intel Atom processor og et bedre batteri.

Derudover ser det også ud til, at brillerne står til at kunne understøtte 5GHz wifi, hvilket betyder, at brillerne kan streame videosignaler tilbage i en høj kvalitet - ideelt til virksomheder.

Og der er brug for, at brillerne bliver genoplivet med et specifikt formål.

De første udgaver var udviklerversioner, men var rettet mod alle former for målgrupper, både erhverv og forbruger.

Brillerne har et klart formål i virksomheder, hvilket også Microsoft har fanget, da Microsoft også forsøger at presse sine briller, HoloLens, ud i erhvervslivet.

Glasshole
Google Glass mødte mange udfordringer, da de første enheder ramte markedet.

Det var kun beta-produkter, men de fik alligevel status som et færdigt produkt. Brillerne har en lav batterilevetid, og funktionerne har ladet sig vente på sig.

Dertil kommer, at folk fandt det socialt uacceptabelt at have brillerne på hovedsageligt på grund af, at du ikke kan se, når folk tager billeder og filmer dig med brillerne.

Det affødte begrebet "Glasshole", og i USA blev flere brugere af brillerne overfaldet alene på grund af, at de bar brillerne.

Læs også: 

Google søger folk til Glass-afdelingen: Er Google Glass på vej tilbage?

Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Google stopper salget af Google Glass - fjernes fra butiks-hylden på mandag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere