Artikel top billede

En Samsung Galaxy S6 har i dag en 2.560 x 1.440 pixel opløsning. Der er stadig et godt stykke op til 11K. Foto: Samsung

Medie: Samsung arbejder på mobilskærme med 11K-opløsning

Yup, du læste helt korrekt. 11K-opløsning kunne være på vej til din smartphone.

Imens 4K-skærme stadig forsøger at vinde plads i vores stuer, og og 8K stadig er et fabeldyr, som techjournalister til sider ser på diverse messer, så sigter Samsung efter det næste niveau; 11K - og det er endda til smartphones.

Det sydkoreanske firma er indgået i et samarbejde med 13 andre firmaer for sammen at udvikle en skærm med en opløsning svarende til 11.264 x 6336 pixels. Det svarer til 2250 pixels pr. tomme (ppi).

Til sammenligning har en Samsung Galaxy S6, der i dag har en af højeste skærmopløsninger, en PPI på 577 pixels.

Det er telefoner som Samsung Galaxy S6 og LG G4, som sidder på de højeste opløsninger på telefoner i dag nemlig en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels. En opløsning som enten elskes af brugerne, eller kaldes unødvendig på en smartphone, fordi den højere opløsning bruger mere batteri.

11K giver 3D-effekt uden briller
Nyheden kommer fra det sydkoreanske medie Electronic Times, og der skulle være investeret over 26,5 millioner dollars i projektet frem til 2020.

Den nye skærmteknologi med den høje opløsning forventes at blive vist frem i 2018, og opløsningen vil ifølge Samsung give en form for 3D-effekt uden brug af briller. Dem som har set 4K-materiale på 4K-skærme, kan nok fjernt forestille sig, hvordan en næsten tredobling af opløsningen vil gøre billedet endnu mere realistisk.

11K vil i sig selv være imponerende, men det mest imponerende er stadig, at skærmteknologien er rettet mod smartphones. I dag er der endnu ikke kommet en 4K-skærm på en smartphone, selvom der i disse dage går rygter om en kommende telefon fra det kinesiske firma ZTE, som skulle få en 4K-skærm.

Hvis der så bare var nok 4K-materiale, så man rent faktisk kunne se 4K-film på et 4K-fjernsyn...

Læs også:  Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere