Artikel top billede

En Samsung Galaxy S6 har i dag en 2.560 x 1.440 pixel opløsning. Der er stadig et godt stykke op til 11K. Foto: Samsung

Medie: Samsung arbejder på mobilskærme med 11K-opløsning

Yup, du læste helt korrekt. 11K-opløsning kunne være på vej til din smartphone.

Imens 4K-skærme stadig forsøger at vinde plads i vores stuer, og og 8K stadig er et fabeldyr, som techjournalister til sider ser på diverse messer, så sigter Samsung efter det næste niveau; 11K - og det er endda til smartphones.

Det sydkoreanske firma er indgået i et samarbejde med 13 andre firmaer for sammen at udvikle en skærm med en opløsning svarende til 11.264 x 6336 pixels. Det svarer til 2250 pixels pr. tomme (ppi).

Til sammenligning har en Samsung Galaxy S6, der i dag har en af højeste skærmopløsninger, en PPI på 577 pixels.

Det er telefoner som Samsung Galaxy S6 og LG G4, som sidder på de højeste opløsninger på telefoner i dag nemlig en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels. En opløsning som enten elskes af brugerne, eller kaldes unødvendig på en smartphone, fordi den højere opløsning bruger mere batteri.

11K giver 3D-effekt uden briller
Nyheden kommer fra det sydkoreanske medie Electronic Times, og der skulle være investeret over 26,5 millioner dollars i projektet frem til 2020.

Den nye skærmteknologi med den høje opløsning forventes at blive vist frem i 2018, og opløsningen vil ifølge Samsung give en form for 3D-effekt uden brug af briller. Dem som har set 4K-materiale på 4K-skærme, kan nok fjernt forestille sig, hvordan en næsten tredobling af opløsningen vil gøre billedet endnu mere realistisk.

11K vil i sig selv være imponerende, men det mest imponerende er stadig, at skærmteknologien er rettet mod smartphones. I dag er der endnu ikke kommet en 4K-skærm på en smartphone, selvom der i disse dage går rygter om en kommende telefon fra det kinesiske firma ZTE, som skulle få en 4K-skærm.

Hvis der så bare var nok 4K-materiale, så man rent faktisk kunne se 4K-film på et 4K-fjernsyn...

Læs også:  Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere