BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

En Samsung Galaxy S6 har i dag en 2.560 x 1.440 pixel opløsning. Der er stadig et godt stykke op til 11K. Foto: Samsung

Medie: Samsung arbejder på mobilskærme med 11K-opløsning

Yup, du læste helt korrekt. 11K-opløsning kunne være på vej til din smartphone.

Imens 4K-skærme stadig forsøger at vinde plads i vores stuer, og og 8K stadig er et fabeldyr, som techjournalister til sider ser på diverse messer, så sigter Samsung efter det næste niveau; 11K - og det er endda til smartphones.

Det sydkoreanske firma er indgået i et samarbejde med 13 andre firmaer for sammen at udvikle en skærm med en opløsning svarende til 11.264 x 6336 pixels. Det svarer til 2250 pixels pr. tomme (ppi).

Til sammenligning har en Samsung Galaxy S6, der i dag har en af højeste skærmopløsninger, en PPI på 577 pixels.

Det er telefoner som Samsung Galaxy S6 og LG G4, som sidder på de højeste opløsninger på telefoner i dag nemlig en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels. En opløsning som enten elskes af brugerne, eller kaldes unødvendig på en smartphone, fordi den højere opløsning bruger mere batteri.

11K giver 3D-effekt uden briller
Nyheden kommer fra det sydkoreanske medie Electronic Times, og der skulle være investeret over 26,5 millioner dollars i projektet frem til 2020.

Den nye skærmteknologi med den høje opløsning forventes at blive vist frem i 2018, og opløsningen vil ifølge Samsung give en form for 3D-effekt uden brug af briller. Dem som har set 4K-materiale på 4K-skærme, kan nok fjernt forestille sig, hvordan en næsten tredobling af opløsningen vil gøre billedet endnu mere realistisk.

11K vil i sig selv være imponerende, men det mest imponerende er stadig, at skærmteknologien er rettet mod smartphones. I dag er der endnu ikke kommet en 4K-skærm på en smartphone, selvom der i disse dage går rygter om en kommende telefon fra det kinesiske firma ZTE, som skulle få en 4K-skærm.

Hvis der så bare var nok 4K-materiale, så man rent faktisk kunne se 4K-film på et 4K-fjernsyn...

Læs også:  Pas på: Dit hundedyre 4K-fjernsyn kan få meget svært ved at vise 4K-film
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere