Artikel top billede

Goldman Sachs: Windows 10 holder Microsoft nede

Den verdensomspændende investeringsbank, Goldman Sachs, er bekymret for Windows 10. Så meget at firmaet nedskriver forventningerne til Microsofts kvartalsregnskab.

Goldman Sachs, den amerikanske investeringsbank nok mest kendt i Danmark for opkøbet af danske Dong-aktier, har nedskrevet sine forventninger til Microsofts kvartalregnskab fra en omsætning på 22,1 milliarder dollars til 22 milliarder dollars.

Grunden til nedskrivningen ligger i forventningerne til hvor mange enterprises, som rent faktisk vil samle Windows 10 op fra starten, at en lav popularitet af Windows Server 2003 - hvis service udløber inden længe - samt et reduceret antal af virksomheder, som fornyer deres ELA's, enterpriseaftaler.

Samtidig ser Goldman Sachs også på pc-markedet i helhed, som altid har været en af Microsofts hovedkilder til omsætning.

Selvom der har været en stabilisering af pc-markedets fald, så forventes det stadig, at tablets og lignende vil få en større del af markedet i den nærmeste fremtid.

Skal blive en succes for Microsoft
Microsoft er i gang med en unik og spændende omvæltning.

Fokus ligger på cloud, Windows bliver gratis for langt de fleste potentielle brugere, og Microsoft udvikler i stigende grad kerneprodukter til andre, rivaliserende platforme.

Windows 8 anses af mange som en fiasko for Microsoft, da mange brugere - specielt erhvervskunder - valgte at blive på Windows 7-platformen fremfor at migrere over til 8.

8,1 rettede på mange af fejlene ved Windows 8, men folk holder sig stadig i for høj grad til Windows 7.

Derfor har Microsoft gjort Windows 10 gratis at opgradere til - netop for at få folk over på platformen, så brugerne nemmere kan begynde at benytte sig af andre Microsoft-tjenester, såsom Office 365, OneDrive, "Groove" og Windows Store.

Læs også: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere