Artikel top billede

Goldman Sachs: Windows 10 holder Microsoft nede

Den verdensomspændende investeringsbank, Goldman Sachs, er bekymret for Windows 10. Så meget at firmaet nedskriver forventningerne til Microsofts kvartalsregnskab.

Goldman Sachs, den amerikanske investeringsbank nok mest kendt i Danmark for opkøbet af danske Dong-aktier, har nedskrevet sine forventninger til Microsofts kvartalregnskab fra en omsætning på 22,1 milliarder dollars til 22 milliarder dollars.

Grunden til nedskrivningen ligger i forventningerne til hvor mange enterprises, som rent faktisk vil samle Windows 10 op fra starten, at en lav popularitet af Windows Server 2003 - hvis service udløber inden længe - samt et reduceret antal af virksomheder, som fornyer deres ELA's, enterpriseaftaler.

Samtidig ser Goldman Sachs også på pc-markedet i helhed, som altid har været en af Microsofts hovedkilder til omsætning.

Selvom der har været en stabilisering af pc-markedets fald, så forventes det stadig, at tablets og lignende vil få en større del af markedet i den nærmeste fremtid.

Skal blive en succes for Microsoft
Microsoft er i gang med en unik og spændende omvæltning.

Fokus ligger på cloud, Windows bliver gratis for langt de fleste potentielle brugere, og Microsoft udvikler i stigende grad kerneprodukter til andre, rivaliserende platforme.

Windows 8 anses af mange som en fiasko for Microsoft, da mange brugere - specielt erhvervskunder - valgte at blive på Windows 7-platformen fremfor at migrere over til 8.

8,1 rettede på mange af fejlene ved Windows 8, men folk holder sig stadig i for høj grad til Windows 7.

Derfor har Microsoft gjort Windows 10 gratis at opgradere til - netop for at få folk over på platformen, så brugerne nemmere kan begynde at benytte sig af andre Microsoft-tjenester, såsom Office 365, OneDrive, "Groove" og Windows Store.

Læs også: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere