Artikel top billede

Goldman Sachs: Windows 10 holder Microsoft nede

Den verdensomspændende investeringsbank, Goldman Sachs, er bekymret for Windows 10. Så meget at firmaet nedskriver forventningerne til Microsofts kvartalsregnskab.

Goldman Sachs, den amerikanske investeringsbank nok mest kendt i Danmark for opkøbet af danske Dong-aktier, har nedskrevet sine forventninger til Microsofts kvartalregnskab fra en omsætning på 22,1 milliarder dollars til 22 milliarder dollars.

Grunden til nedskrivningen ligger i forventningerne til hvor mange enterprises, som rent faktisk vil samle Windows 10 op fra starten, at en lav popularitet af Windows Server 2003 - hvis service udløber inden længe - samt et reduceret antal af virksomheder, som fornyer deres ELA's, enterpriseaftaler.

Samtidig ser Goldman Sachs også på pc-markedet i helhed, som altid har været en af Microsofts hovedkilder til omsætning.

Selvom der har været en stabilisering af pc-markedets fald, så forventes det stadig, at tablets og lignende vil få en større del af markedet i den nærmeste fremtid.

Skal blive en succes for Microsoft
Microsoft er i gang med en unik og spændende omvæltning.

Fokus ligger på cloud, Windows bliver gratis for langt de fleste potentielle brugere, og Microsoft udvikler i stigende grad kerneprodukter til andre, rivaliserende platforme.

Windows 8 anses af mange som en fiasko for Microsoft, da mange brugere - specielt erhvervskunder - valgte at blive på Windows 7-platformen fremfor at migrere over til 8.

8,1 rettede på mange af fejlene ved Windows 8, men folk holder sig stadig i for høj grad til Windows 7.

Derfor har Microsoft gjort Windows 10 gratis at opgradere til - netop for at få folk over på platformen, så brugerne nemmere kan begynde at benytte sig af andre Microsoft-tjenester, såsom Office 365, OneDrive, "Groove" og Windows Store.

Læs også: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere