Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Microsoft trækker i dag stikket for antimalware til Windows-veteran

Nu er det helt slut med support af Microsoft antimalware-løsninger til Windows XP. Se, hvad du skal gøre.

Nu er det farvel til Microsoft Security Essentials til Windows XP.

XP, der første gang så dagens lys den 25. oktober 2001, har været en populær fætter i hele verden. Supporten til XP udløb dog den 8. april 2014.

Den manglende support til programmet har lagt en dæmper på brugernes lyst til at anvende koden og derved sendt XP ud i kulden. Det bliver nu sammen med sikkerhedspakken til den pensionerede platform.

Lukningen betyder, at XP-platformen bliver efterladt ubeskyttet overfor malware og andre sikkerhedstrusler idet løsningen, som tidligere har beskyttet disse systemer mod infektioner, nu ikke længere supporteres.

Læs også: HVAD #%$@# BETYDER DET???: 19 fejlbeskeder vi aldrig glemmer

Ingen signatur på kontrakten

Det er således slut med at modtage virussignaturer, som anvendes i antimalware-løsninger til at finde og fjerne kendte trusler.

"For slutbrugere er det således et permanent farvel til Microsoft Security Essentials til Windows XP, mens det for virksomheder og netværksinstallationer påvirker følgende produkter: System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection og Windows Intune som kører på Windows XP klienter," fortæller sikkerhedsfirmaet CSIS, der samtidig anbefaler, at man som virksomhed har sikret sig, at der ikke er aktive XP-installationer i netværket.

Til de private lyder rådet:

"Slutbrugere bør opgradere til et Microsoft Windows-systtem, som er nyere end Windows XP eller andet alternativ. Hvis man vælger at fortsætte med dette ikke-supporterede OS, kan man overveje at installere et gratis antivirusprogram, som fortsat understøtter Windows XP."

Selv om XP er på vej ud af de danske harddiske, så kan den gamle kode dukke op på steder, hvor man ikke lige havde forventet det.

Det kan du læse mere om her: Hacker kom ind via labelprinter: Tog dansk firmas it-systemer som gidsel

Ifølge FDIM, der fører statistik over danskernes webvaner, er det blot 0,84 procent, der har XP på harddisken i kogeriget.

Der er flere oplysninger på Microsofts TechNet.

Læs også:
NemID lukkes nu helt ned for Windows XP-brugerne

Windows 8.1 buldrer frem - nu er XP stort set død i Danmark
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead

Sustento A/S

Fullstack-udvikler

Unik System Design A/S

Scrum Master til Unik Advosys
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere