Artikel top billede

Microsoft trækker i dag stikket for antimalware til Windows-veteran

Nu er det helt slut med support af Microsoft antimalware-løsninger til Windows XP. Se, hvad du skal gøre.

Nu er det farvel til Microsoft Security Essentials til Windows XP.

XP, der første gang så dagens lys den 25. oktober 2001, har været en populær fætter i hele verden. Supporten til XP udløb dog den 8. april 2014.

Den manglende support til programmet har lagt en dæmper på brugernes lyst til at anvende koden og derved sendt XP ud i kulden. Det bliver nu sammen med sikkerhedspakken til den pensionerede platform.

Lukningen betyder, at XP-platformen bliver efterladt ubeskyttet overfor malware og andre sikkerhedstrusler idet løsningen, som tidligere har beskyttet disse systemer mod infektioner, nu ikke længere supporteres.

Læs også: HVAD #%$@# BETYDER DET???: 19 fejlbeskeder vi aldrig glemmer

Ingen signatur på kontrakten

Det er således slut med at modtage virussignaturer, som anvendes i antimalware-løsninger til at finde og fjerne kendte trusler.

"For slutbrugere er det således et permanent farvel til Microsoft Security Essentials til Windows XP, mens det for virksomheder og netværksinstallationer påvirker følgende produkter: System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection og Windows Intune som kører på Windows XP klienter," fortæller sikkerhedsfirmaet CSIS, der samtidig anbefaler, at man som virksomhed har sikret sig, at der ikke er aktive XP-installationer i netværket.

Til de private lyder rådet:

"Slutbrugere bør opgradere til et Microsoft Windows-systtem, som er nyere end Windows XP eller andet alternativ. Hvis man vælger at fortsætte med dette ikke-supporterede OS, kan man overveje at installere et gratis antivirusprogram, som fortsat understøtter Windows XP."

Selv om XP er på vej ud af de danske harddiske, så kan den gamle kode dukke op på steder, hvor man ikke lige havde forventet det.

Det kan du læse mere om her: Hacker kom ind via labelprinter: Tog dansk firmas it-systemer som gidsel

Ifølge FDIM, der fører statistik over danskernes webvaner, er det blot 0,84 procent, der har XP på harddisken i kogeriget.

Der er flere oplysninger på Microsofts TechNet.

Læs også:
NemID lukkes nu helt ned for Windows XP-brugerne

Windows 8.1 buldrer frem - nu er XP stort set død i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere