Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kinesere vil købe chipgiganten Micron - byder 155 milliarder kroner

Kan blive den største kinesiske overtagelse af et amerikansk firma nogensinde.

Det statsejede kinesiske chip-selskab Tsinghua Unigroup har indledt et opkøbsforsøg af den amerikanske chip-kæmpe Micron Technology.

Kineserne vil lægge 23 milliarder dollar - omkring 155 milliarder kroner - på bordet for det amerikanske selskab.

Det vil i givet fald gøre købet til den største kinesiske overtagelse af et amerikansk selskab nogensinde.

Micron Technologies er børsnoteret, og buddet fra det kinesiske selskab ligger hele 19,3 procent over den pris, som aktien lukkede på mandag, nemlig 21 dollar per aktie.

Micron Technologies er den sidste tilbageværende af de amerikanske DRAM-producenter og er nummer to på dette marked efter Samsung.

Micron har gennem årene haft flere op- og nedture, men selskabets aktiekurs er i det seneste år blevet halveret - ikke mindst på grund af investorernes bekymring over det pressede, klassiske pc-marked, der bliver udfordret af de fremadstormende mobile enheder.

Således er indtjeningen for det amerikanske selskab faldet med hele 39 procent i det seneste regnskabskvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det kinesiske kæmpe-firma har ifølge Wall Street Journal præsenteret dets tilbud for Microns bestyrelse fornylig. Det benægter en Micron-talsmand imidlertid.

Købet skal under alle omstændigheder i givet fald godkendes af de amerikanske myndigheder, der er skeptiske overfor de pengestærke kinesiske teknologi-kæmpers indtog i landet.

Købet er ifølge avisen udtryk for Kinas stigende fokus på teknologi-industrien, der er afhængig af netop processorer.

Det samme gælder militær-industrien, der på samme måde har et løbende behov for processorer, hedder det i avisen.

Kina har imidlertid en meget svag position på chip-området, der er stærkt domineret af amerikanske selskaber. Kina ejer således ingen af de ledende teknologier på området, og det bekymrer den kinesiske regering, der ønsker at have fuld kontrol over dette område.

En stor del af Microns produktion finder sted på selskabets amerikanske fabrikker. Selskabet har imidlertid produktionsfacilititer i både Singapore og Taiwan, mens det har en enkelt samlefabrik i Kina.

Tshingua blev stiftet i 1998 og er i dag Kinas største chip-firma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere