Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kinesere vil købe chipgiganten Micron - byder 155 milliarder kroner

Kan blive den største kinesiske overtagelse af et amerikansk firma nogensinde.

Det statsejede kinesiske chip-selskab Tsinghua Unigroup har indledt et opkøbsforsøg af den amerikanske chip-kæmpe Micron Technology.

Kineserne vil lægge 23 milliarder dollar - omkring 155 milliarder kroner - på bordet for det amerikanske selskab.

Det vil i givet fald gøre købet til den største kinesiske overtagelse af et amerikansk selskab nogensinde.

Micron Technologies er børsnoteret, og buddet fra det kinesiske selskab ligger hele 19,3 procent over den pris, som aktien lukkede på mandag, nemlig 21 dollar per aktie.

Micron Technologies er den sidste tilbageværende af de amerikanske DRAM-producenter og er nummer to på dette marked efter Samsung.

Micron har gennem årene haft flere op- og nedture, men selskabets aktiekurs er i det seneste år blevet halveret - ikke mindst på grund af investorernes bekymring over det pressede, klassiske pc-marked, der bliver udfordret af de fremadstormende mobile enheder.

Således er indtjeningen for det amerikanske selskab faldet med hele 39 procent i det seneste regnskabskvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Det kinesiske kæmpe-firma har ifølge Wall Street Journal præsenteret dets tilbud for Microns bestyrelse fornylig. Det benægter en Micron-talsmand imidlertid.

Købet skal under alle omstændigheder i givet fald godkendes af de amerikanske myndigheder, der er skeptiske overfor de pengestærke kinesiske teknologi-kæmpers indtog i landet.

Købet er ifølge avisen udtryk for Kinas stigende fokus på teknologi-industrien, der er afhængig af netop processorer.

Det samme gælder militær-industrien, der på samme måde har et løbende behov for processorer, hedder det i avisen.

Kina har imidlertid en meget svag position på chip-området, der er stærkt domineret af amerikanske selskaber. Kina ejer således ingen af de ledende teknologier på området, og det bekymrer den kinesiske regering, der ønsker at have fuld kontrol over dette område.

En stor del af Microns produktion finder sted på selskabets amerikanske fabrikker. Selskabet har imidlertid produktionsfacilititer i både Singapore og Taiwan, mens det har en enkelt samlefabrik i Kina.

Tshingua blev stiftet i 1998 og er i dag Kinas største chip-firma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere