Artikel top billede

Det her er den endelige Windows 10 i RTM-version

Flere amerikanske medier har snakket med folk hos Microsoft, som anonymt bekræfter, at denne version af Windows 10 er den endelige RTM-version. Og du kan faktisk få fingrene i den nu.

Opdateret: Vi har fået bekræftet fra Microsoft, at dette ER den sidste version af Windows 10, inden vi rammer den 29. juli.

Windows 10 10240.

Det er det kryptiske navn på et nyt Windows 10 build, som ifølge flere amerikanske tech-medier - heriblandt The Verge - er den endelige RTM-version.

RTM-versionen er den version af Windows, som bliver sendt ud til hardware-producenterne, som nu skal i gang med at sætte Windows 10 sammen med nye computere og tablets, som vi dog først får at se efter lanceringen af Windows 10.

Forvent ny hardware fremvist på IFA-messen i august.

RTM-versionen har ifølge The Verge været sendt rundt internt hos Microsoft, og allerede nu kan du hente den til din computer, hvis du er en del af Windows Insider-programmet.

Ligeledes skulle Microsoft ifølge de amerikanske medier være klar til offentligt at annoncere RTM i slutningen af denne uge.

Endelige version er ikke endelig
Selv om vi kalder det den endelige RTM-version, så er det på ingen måde en færdig version af Windows 10.

Windows skal i fremtiden ses langt mere som en service, ergo det originale "Windows-as-a-service"-udtryk, som bliver brugt om det nye Windows 10.

Windows 10 vil derfor i langt højere grad modtage større opdateringer end tidligere versioner af Windows, lidt ligesom en app eller et mobilt styresystem a la iOS eller Android.

Navnet på RTM-buildet er for resten en sjov joke fra Microsofts side, da Microsoft altid har haft en intern joke med det endelige serienummer på RTM-build.

Windows 95 hed for eksempel 4.00.950, Windows 8 hed 8888, og Windows 10's RTM får som sagt nummeret 10240. Ud over 10-tallet, så er 10240 i kilobytes det samme som 10 megabytes.

Well played Microsoft.

Læs også: Windows 10 tæt på endelig form med to nye builds: Microsoft ændrer på Edge og Start-menuen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere