Artikel top billede

Google tjener 94 procent af sine milliarder på at vise dig reklamer

Googles kvartalregnskab for andet kvartal viser endnu en gang, hvor rentabelt det er at tjene penge på målrettede reklamer.

Man kan stadig tjene penge på at være en af verdens største søgemaskiner.

Når du åbner en hjemmeside i din browser, kan du næsten være sikker på, at der er Google-reklamer til stede. Det er ofte de reklamer, som viser dig produkter, du søgte på for nylig. Dem der virker lidt forfølgende, men samtidig også fristende.

Og du har en direkte effekt på Googles bundlinje - ofte helt uden, at du er bevidst om det. For klikker du på reklamerne, Ja så er det penge direkte ned i lommen på Google.

Googles kvartalsregnskab for andet kvartal viser i hvert fald en omsætning på 17,7 milliarder dollars svarende til 121 milliarder kroner. Det er dog et lavere tal end forventet af investorer.
 94 procent er reklamer
Ud af milliardomsætningen ender 3,93 milliarder dollars - 27 milliarder kroner - som ren fortjeneste. Og hovedparten af pengene kommer netop fra Googles reklameindtægter, som altså også står for størstedelen af omsætningen. Hvordan kan man tjene så mange penge på reklamer? Ved at målrette dem mod brugeren. Dig. 

Kigger vi kun på Googles reklameindtægter, så har det stået for de 16 milliarder dollars ud af de 17,7 milliarder dollars. Det er 11 procent mere end sidste år, hvoraf en af grundene er en stor stigning i mængden af reklamer på smartphones. 

Samtidig kom det frem, at Google har oplevet en stigning i betalte kliks på hele 11 procent. Betalte kliks er de livsvigtige kliks for Google, som giver penge hver eneste gang, du klikker på en Google-annonce.

Ligeledes kom det dog også frem, at prisen for, hvad Google kan tage for reklamer, falder med 11 procent. Det er dog en tendens, som hele reklamemarkedet oplever på nettet, hvor reklamer i stigende grad mister værdi. Derfor er de betalende kliks så vigtige for Google.

Google har også andre projekter, som står for den sidste milliard dollars af omsætningen. Heriblandt har vi Android-styresystemet.

Læs også: 

EU lægger sag an mod Google: "Google hæmmer konkurrencen og er til skade for forbrugerne"

Google ændrer i søge-algoritmen: Får alvorlige konsekvenser for web-sites
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere