Artikel top billede

Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem

To af verdens største tech-virksomheder har offentliggjort kvartalsregnskab, og begge steder går det op og ned på trods af, at der bliver solgt millioner af enheder og licenser.

De to ærkerivaler, Apple og Microsoft, har i disse timer offentliggjort kvartalsregnskaber. Og begge steder er tallene svimlende store og med gode nyheder.

Blandt andet har Apple aldrig solgt så mange iPhones, som det gjorde i det foregående kvartal, hvilket førte til en indtjening efter skat for Apple svarende til 73 milliarder kroner, hvilket er 20 milliarder kroner mere end sidste år.

Aktien dykker trods salg

Det er dog ikke nok for aktionærerne.

I hvert fald faldt Apple kurs med syv procent efter offentliggørelsen, da Apple "kun" solgte 47,5 millioner iPhones.

Det svarer til samtlige indbyggere i Ukraine.

Dog er tallet stadig en milepæl for Apple. For første gang nogensinde bliver der solgt flere iOS-produkter - iPhone og iPad sammenlagt (men ikke iPod Touch) - end der bliver solgt Windows-produkter.

I løbet af de sidste 12 måneder er der cirla blevet solgt 300 millioner af henholdsvis iOS- og Windows-produkter.

Der bliver dog generelt solgt flere smartphones end klassiske computere, og Android slog allerede Windows-produkter i antal solgte produkter tilbage i 2012.

Ligeledes er der "kun" blevet solgt 4,7 millioner Macs.

Surface er en succes - men Microsoft lider stadig

Et andet sted i USA sidder Microsoft, og forsøger at rejse sig igen.

Det Redmonske firma har netop været nødsaget til at nedskrive det store Nokia-køb med godt 51 milliarder kroner, og sammen med en stigende dollar og et kommende gratis Windows 10, så har det sidste kvartal været et af de absolut værste for Microsoft.

Alt i alt kommer Microsoft ud af kvartalet med et tab på knap og nap 22 milliarder danske kroner (i perioden april til juni).

Det vil altså sige, at hvis ikke Microsoft have nedskrevet Nokia-købet, så have der været et overskud på godt 29 millarder.

Ligeledes er det et stadig faldende pc-marked, som påvirker Microsofts salgstal, da der er blevet solgt 22 procent færre pc'er i perioden.

Dog ser alting ikke sort ud for Microsoft. De nyere produktserier såsom Office 365, Azure og så videre har oplevet en stor stigning i salg, og ligeledes har Microsofts Surface-serie oplevet en eksplosiv stigning i salg på 117 procent.

Det er specielt de to nyeste enheder, Surface Pro 3 og Surface 3, som er skyld i dette.

Det har ellers tidligere trykket meget på Microsoft, at Surface-salget ikke just var til at klappe af.

Skuffende salg af Microsofts Surface-computer

Læs også: Dansk Windowschef garanterer: Windows 10 forbliver gratis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere