Artikel top billede

Ikke alle med Windows 8 får Windows 10

Microsoft Surface RT-brugerne bliver efterladt uden en komplet opgradering til Windows 10. Se hvor tæt du kan komme på det nye styresystem og hvornår.

Kærlighedsbørnene mellem ARM og Microsoft bliver de eneste Windows 8-maskiner, der ikke må være med til at lege med Windows 10.

Brugere af Windows 8 RT får nemlig en amputeret funktionsopdatering med Windows 10-elementer, men der er ikke tale om et komplet Windows 10-styresystem.

Opdateringen kommer først til september, mens Windows 10 udkommer den 28. juli (29. i Danmark).

Det fortæller Gabriel Aul, der er chef for udvikling af Windows, på Twitter.

Windows RT var tænkt som et letvægter-system til ARM-platformen, og en af fordelene er et lavt strømforbrug. Det er dog ikke muligt at installere programmer på systemet, hvilket begrænser brugeren til apps.

Produktionen - og dermed mængden - af disse apps har været meget begrænset, hvilket platformen har lidt under.

Lidt nyt

Der er ikke den helt forkromede menu klar for, hvad opdateringen vil indeholde, men sløret løftes dog en lille smule.

I efteråret vil Windows 8.1 RT Update 3 indeholde støtte for Universal Apps, og så vil den nye Edge-browser, der afløser Internet Explorer, sandsynligvis også være med i pakken i selskab med ModernUI-varianten af Office-suiten.

Med lidt held bliver kontrol- og kommunikationscentret, kaldet Notification Center, som oplyser om det ting, der sker på maskinen netop nu, også inkluderet til RT.

Modsat bliver den digitale assistent Cortana ikke del af danske RT-brugeres hverdag, og startmenuen i genfødt Windows 10-udgave bliver nok heller ikke RT-eje.

Slutter nok snart

Det er uvist hvilken vej RT vil bevæge efter denne opdatering, men den vej er nok ikke så lang.

Microsoft har ikke produceret et RT-produkt siden 2013.

Styresystemet slog ikke igennem hos særlig mange andre producenter, og de eneste produkter, der for alvor blev solgt med Windows RT, var Microsofts egne Surface-modeller.

De indbragte Redmond-giganten en rekordnedskrivning i regnskabet på godt seks milliarder kroner.

De nye Surface-modeller med Windows 8 og snart 10 har dog bragt firmaet tilbage på sporet viser de nye regnskabstal.

Læs også:
Nekrolog: Så slog Microsoft - tilsyneladende - endelig Windows RT ihjel

Medie: Microsoft blæser nyt liv i Windows RT

En Windows RT-brugers bekendelser: Sådan levede jeg med Surface i et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere