Artikel top billede

Ikke alle med Windows 8 får Windows 10

Microsoft Surface RT-brugerne bliver efterladt uden en komplet opgradering til Windows 10. Se hvor tæt du kan komme på det nye styresystem og hvornår.

Kærlighedsbørnene mellem ARM og Microsoft bliver de eneste Windows 8-maskiner, der ikke må være med til at lege med Windows 10.

Brugere af Windows 8 RT får nemlig en amputeret funktionsopdatering med Windows 10-elementer, men der er ikke tale om et komplet Windows 10-styresystem.

Opdateringen kommer først til september, mens Windows 10 udkommer den 28. juli (29. i Danmark).

Det fortæller Gabriel Aul, der er chef for udvikling af Windows, på Twitter.

Windows RT var tænkt som et letvægter-system til ARM-platformen, og en af fordelene er et lavt strømforbrug. Det er dog ikke muligt at installere programmer på systemet, hvilket begrænser brugeren til apps.

Produktionen - og dermed mængden - af disse apps har været meget begrænset, hvilket platformen har lidt under.

Lidt nyt

Der er ikke den helt forkromede menu klar for, hvad opdateringen vil indeholde, men sløret løftes dog en lille smule.

I efteråret vil Windows 8.1 RT Update 3 indeholde støtte for Universal Apps, og så vil den nye Edge-browser, der afløser Internet Explorer, sandsynligvis også være med i pakken i selskab med ModernUI-varianten af Office-suiten.

Med lidt held bliver kontrol- og kommunikationscentret, kaldet Notification Center, som oplyser om det ting, der sker på maskinen netop nu, også inkluderet til RT.

Modsat bliver den digitale assistent Cortana ikke del af danske RT-brugeres hverdag, og startmenuen i genfødt Windows 10-udgave bliver nok heller ikke RT-eje.

Slutter nok snart

Det er uvist hvilken vej RT vil bevæge efter denne opdatering, men den vej er nok ikke så lang.

Microsoft har ikke produceret et RT-produkt siden 2013.

Styresystemet slog ikke igennem hos særlig mange andre producenter, og de eneste produkter, der for alvor blev solgt med Windows RT, var Microsofts egne Surface-modeller.

De indbragte Redmond-giganten en rekordnedskrivning i regnskabet på godt seks milliarder kroner.

De nye Surface-modeller med Windows 8 og snart 10 har dog bragt firmaet tilbage på sporet viser de nye regnskabstal.

Læs også:
Nekrolog: Så slog Microsoft - tilsyneladende - endelig Windows RT ihjel

Medie: Microsoft blæser nyt liv i Windows RT

En Windows RT-brugers bekendelser: Sådan levede jeg med Surface i et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere