Artikel top billede

Se Berlinmuren vælte: Nyhedsbureau og britisk TV lægger en halv million historiske filmklip på YouTube

Nyhedsbureauet AP har sammen med British Movietone lagt over en million minutter af historisk vigtige videoklip på YouTube kvit og frit, så vi alle kan se tilbage på de øjeblikke, som ændrede vores verden.

"Mr. Gorbachev. Tear down this wall!"

Den amerikanske præsident, Ronald Reagan, sagde ordene tilbage i 1987, den 12 juni, og 29 måneder senere skete det. Muren faldt og et opdelt Tyskland kunne se frem til en forening.

Øjeblikke som disse er historieskrivende, og hvis du elsker historiske øjeblikke, så skriv YouTube i søgefeltet på din browser.

Det internationale nyhedsbureau Ap har sammen med British Movietone frigivet, hvad der svarer til en million minutter i fillmklip på YouTube fra de sidste 100 år - heriblandt klippet af Ronald Reagan.

I alt bliver der lagt over 550.000 filmklip op, og eftersom AP har eksisteret i over 120 år, så mener AP's direktør for det internationale arkiv, at man næsten kan anse det som et visuelt opslagsværk.

Her er alt fra Hindenburg-ulykken, Marilyn Monroe i London tilbage i 1950, Charles Chaplin på bryllupsrejse i 1936 eller Mussolini's engelske tale tilbage i 1931, klippet af briter, der heiler i respekt til den tyske ambassador i 1936 eller George W. Bush, der i 2008 får kastet en sko efter sig.

Herunder har vi samlet nogle klip, men du kan selv gå på opdagelse i Movietones YouTube-kanal.

Læs også: YouTube dropper Flash: Fra nu af er HTML5 standarden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere