Artikel top billede

Se Berlinmuren vælte: Nyhedsbureau og britisk TV lægger en halv million historiske filmklip på YouTube

Nyhedsbureauet AP har sammen med British Movietone lagt over en million minutter af historisk vigtige videoklip på YouTube kvit og frit, så vi alle kan se tilbage på de øjeblikke, som ændrede vores verden.

"Mr. Gorbachev. Tear down this wall!"

Den amerikanske præsident, Ronald Reagan, sagde ordene tilbage i 1987, den 12 juni, og 29 måneder senere skete det. Muren faldt og et opdelt Tyskland kunne se frem til en forening.

Øjeblikke som disse er historieskrivende, og hvis du elsker historiske øjeblikke, så skriv YouTube i søgefeltet på din browser.

Det internationale nyhedsbureau Ap har sammen med British Movietone frigivet, hvad der svarer til en million minutter i fillmklip på YouTube fra de sidste 100 år - heriblandt klippet af Ronald Reagan.

I alt bliver der lagt over 550.000 filmklip op, og eftersom AP har eksisteret i over 120 år, så mener AP's direktør for det internationale arkiv, at man næsten kan anse det som et visuelt opslagsværk.

Her er alt fra Hindenburg-ulykken, Marilyn Monroe i London tilbage i 1950, Charles Chaplin på bryllupsrejse i 1936 eller Mussolini's engelske tale tilbage i 1931, klippet af briter, der heiler i respekt til den tyske ambassador i 1936 eller George W. Bush, der i 2008 får kastet en sko efter sig.

Herunder har vi samlet nogle klip, men du kan selv gå på opdagelse i Movietones YouTube-kanal.

Læs også: YouTube dropper Flash: Fra nu af er HTML5 standarden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere