Artikel top billede

Se Berlinmuren vælte: Nyhedsbureau og britisk TV lægger en halv million historiske filmklip på YouTube

Nyhedsbureauet AP har sammen med British Movietone lagt over en million minutter af historisk vigtige videoklip på YouTube kvit og frit, så vi alle kan se tilbage på de øjeblikke, som ændrede vores verden.

"Mr. Gorbachev. Tear down this wall!"

Den amerikanske præsident, Ronald Reagan, sagde ordene tilbage i 1987, den 12 juni, og 29 måneder senere skete det. Muren faldt og et opdelt Tyskland kunne se frem til en forening.

Øjeblikke som disse er historieskrivende, og hvis du elsker historiske øjeblikke, så skriv YouTube i søgefeltet på din browser.

Det internationale nyhedsbureau Ap har sammen med British Movietone frigivet, hvad der svarer til en million minutter i fillmklip på YouTube fra de sidste 100 år - heriblandt klippet af Ronald Reagan.

I alt bliver der lagt over 550.000 filmklip op, og eftersom AP har eksisteret i over 120 år, så mener AP's direktør for det internationale arkiv, at man næsten kan anse det som et visuelt opslagsværk.

Her er alt fra Hindenburg-ulykken, Marilyn Monroe i London tilbage i 1950, Charles Chaplin på bryllupsrejse i 1936 eller Mussolini's engelske tale tilbage i 1931, klippet af briter, der heiler i respekt til den tyske ambassador i 1936 eller George W. Bush, der i 2008 får kastet en sko efter sig.

Herunder har vi samlet nogle klip, men du kan selv gå på opdagelse i Movietones YouTube-kanal.

Læs også: YouTube dropper Flash: Fra nu af er HTML5 standarden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere