Artikel top billede

Chris Beard fra Mozilla, der står bag Firefox browseren, mener, at Microsoft ødelægger brugernes oplevelse af internettet. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Mozilla i åbent brev til Microsoft: For besværlige internetindstillinger i Windows 10

Microsoft bliver anklaget for at give sig selv en konkurrencefordel på browsermarkedet med Windows 10

Chris Beard, administrerende direktør hos Firefox-producenten Mozilla, mener, at Windows 10 gør det unødvendigt besværligt at bevare sine internetindstillinger og at skifte til anden browser end Microsofts egen Microsoft Edge. 

I både et åbent brev til Microsoft og et blogindlæg på Mozillas hjemmeside, opfordrer han til at gøre det lettere end før at importere og ændre sine standardindstillinger for browsere og apps i Windows 10.

Ifølge Beard er sværhedsgraden i den proces, det kræver at ændre standardbrowser, et angreb på hele ideen om brugernes frie valg af internetoplevelse.

Beard understreger, at han ikke råber vagt i gevær, fordi han står i spidsen for Edge-konkurrenten Firefox, men "...fordi der er millioner af brugere, som elsker Windows, hvis valg bliver ignoreret, og på grund af de besværligheder, som bliver lagt i vejen for folk, når og hvis de træffer et andet valg end det, Microsoft ønsker."

Læs også: Sådan ændrer du standardbrowser i Windows 10

Designet til besvær

Selvom Chris Beard anerkender, at det stadig er muligt at importere sine gamle indstillinger, mener han, at processen, som kræver mere end dobbelt så mange klik som i tidligere versioner af Windows, er designet til "...at gøre det mindre indlysende og mere besværligt" at skifte standardrowser.

Oven i hatten anklager Beard direkte Windows 10 for "..at smide de valg, som kunderne har truffet om den internet-oplevelse, de vil have, ud, og erstatte den med den internet-oplevelse, som Microsoft ønsker, at de skal have."

En slet skjult anklage om, at Microsoft bruger kundernes skift til det nye styresystem til at give deres egen Edge-browser en hjemmebanefordel.

Læs også: Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

Microsoft er tidligere dømt

Det ville ikke være første gang, Microsoft gav sig selv en konkurrencefordel i et nyt styresystem.

I 2013 blev firmaet idømt en bøde på 4,2 milliarder kroner af Europa-Kommissionen, for ikke at tilbyde europæiske kunder muligheden for at vælge forskellige browsere ved første opstart af et nyindkøbt Windows 7.

Læs også: Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere