Artikel top billede

Chris Beard fra Mozilla, der står bag Firefox browseren, mener, at Microsoft ødelægger brugernes oplevelse af internettet.

Mozilla i åbent brev til Microsoft: For besværlige internetindstillinger i Windows 10

Microsoft bliver anklaget for at give sig selv en konkurrencefordel på browsermarkedet med Windows 10

Chris Beard, administrerende direktør hos Firefox-producenten Mozilla, mener, at Windows 10 gør det unødvendigt besværligt at bevare sine internetindstillinger og at skifte til anden browser end Microsofts egen Microsoft Edge. 

I både et åbent brev til Microsoft og et blogindlæg på Mozillas hjemmeside, opfordrer han til at gøre det lettere end før at importere og ændre sine standardindstillinger for browsere og apps i Windows 10.

Ifølge Beard er sværhedsgraden i den proces, det kræver at ændre standardbrowser, et angreb på hele ideen om brugernes frie valg af internetoplevelse.

Beard understreger, at han ikke råber vagt i gevær, fordi han står i spidsen for Edge-konkurrenten Firefox, men "...fordi der er millioner af brugere, som elsker Windows, hvis valg bliver ignoreret, og på grund af de besværligheder, som bliver lagt i vejen for folk, når og hvis de træffer et andet valg end det, Microsoft ønsker."

Læs også: Sådan ændrer du standardbrowser i Windows 10

Designet til besvær

Selvom Chris Beard anerkender, at det stadig er muligt at importere sine gamle indstillinger, mener han, at processen, som kræver mere end dobbelt så mange klik som i tidligere versioner af Windows, er designet til "...at gøre det mindre indlysende og mere besværligt" at skifte standardrowser.

Oven i hatten anklager Beard direkte Windows 10 for "..at smide de valg, som kunderne har truffet om den internet-oplevelse, de vil have, ud, og erstatte den med den internet-oplevelse, som Microsoft ønsker, at de skal have."

En slet skjult anklage om, at Microsoft bruger kundernes skift til det nye styresystem til at give deres egen Edge-browser en hjemmebanefordel.

Læs også: Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

Microsoft er tidligere dømt

Det ville ikke være første gang, Microsoft gav sig selv en konkurrencefordel i et nyt styresystem.

I 2013 blev firmaet idømt en bøde på 4,2 milliarder kroner af Europa-Kommissionen, for ikke at tilbyde europæiske kunder muligheden for at vælge forskellige browsere ved første opstart af et nyindkøbt Windows 7.

Læs også: Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.