Artikel top billede

Chris Beard fra Mozilla, der står bag Firefox browseren, mener, at Microsoft ødelægger brugernes oplevelse af internettet. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Mozilla i åbent brev til Microsoft: For besværlige internetindstillinger i Windows 10

Microsoft bliver anklaget for at give sig selv en konkurrencefordel på browsermarkedet med Windows 10

Chris Beard, administrerende direktør hos Firefox-producenten Mozilla, mener, at Windows 10 gør det unødvendigt besværligt at bevare sine internetindstillinger og at skifte til anden browser end Microsofts egen Microsoft Edge. 

I både et åbent brev til Microsoft og et blogindlæg på Mozillas hjemmeside, opfordrer han til at gøre det lettere end før at importere og ændre sine standardindstillinger for browsere og apps i Windows 10.

Ifølge Beard er sværhedsgraden i den proces, det kræver at ændre standardbrowser, et angreb på hele ideen om brugernes frie valg af internetoplevelse.

Beard understreger, at han ikke råber vagt i gevær, fordi han står i spidsen for Edge-konkurrenten Firefox, men "...fordi der er millioner af brugere, som elsker Windows, hvis valg bliver ignoreret, og på grund af de besværligheder, som bliver lagt i vejen for folk, når og hvis de træffer et andet valg end det, Microsoft ønsker."

Læs også: Sådan ændrer du standardbrowser i Windows 10

Designet til besvær

Selvom Chris Beard anerkender, at det stadig er muligt at importere sine gamle indstillinger, mener han, at processen, som kræver mere end dobbelt så mange klik som i tidligere versioner af Windows, er designet til "...at gøre det mindre indlysende og mere besværligt" at skifte standardrowser.

Oven i hatten anklager Beard direkte Windows 10 for "..at smide de valg, som kunderne har truffet om den internet-oplevelse, de vil have, ud, og erstatte den med den internet-oplevelse, som Microsoft ønsker, at de skal have."

En slet skjult anklage om, at Microsoft bruger kundernes skift til det nye styresystem til at give deres egen Edge-browser en hjemmebanefordel.

Læs også: Symantec advarer mod Microsofts nye Edge: Bør ikke være din standard-browser endnu

Microsoft er tidligere dømt

Det ville ikke være første gang, Microsoft gav sig selv en konkurrencefordel i et nyt styresystem.

I 2013 blev firmaet idømt en bøde på 4,2 milliarder kroner af Europa-Kommissionen, for ikke at tilbyde europæiske kunder muligheden for at vælge forskellige browsere ved første opstart af et nyindkøbt Windows 7.

Læs også: Prøvekørt: Sådan fungerer Microsofts nye Edge-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere