Artikel top billede

Se tallene her: Så mange Computerworld-læsere kører nu Windows 10

Windows 10 har på rekordtid rykket på, hvilke Windows-versioner, Computerworld-læsernes maskiner kører med. Se her, hvor mange CW-læsere, der allerede har hentet og installeret 10'eren.

Computerworlds læsere må formodes at være blandt de mest teknologiinteresserede i kongeriget Danmark.

Alligevel må det betegnes som en overraskelse, at hver fjerde Windows-bruger har brugt den første weekend i august på at opdatere til Windows 10.

Det betyder, at fra at have en Windows-andel på cirka to procent før den officielle åbning af Windows 10 onsdag den 26. juli, er det i dag hver fjerde Computerworld-læser med Windows på computeren, der kører 10'eren.

Det viser en statistik over besøgene på Computerworld.

Nedenstående graf viser, hvordan Windows 10 gik stejlt op efter lanceringen og især kaprede markedsandele henover weekenden.


Forklaringen på, at andelene for Windows 7, 8 og 10 ikke giver 100 procent er, at Windows-versioner som Vista, 3.1 og 2000 stadig fylder nogle få procent i det samlede billede af Windows-brugen blandt Computerworlds læsere.

Windows fylder mest

I det helt store billede over Computerworld-læsernes styresystemer har mobilsystemerne Android og iOS fra henholdsvis Google og Apple også pæne andele.

Vores besøgsstatistik viser dog, at Windows i alt har en læsersandel på omkring 53,1 procent, mens knap 13 procent af besøgene foretages af Android-enheder, og iOS fylder 24 procent.

Mac OS X har derimod en klart mindre læserandel, da Apples desktopsystem lige kan svinge sig op på godt seks procent.

Windows Phone er på 2,1 procent og Linux-distributioner har en andel på 1,3 procent på Computerworld-læsernes maskiner.

Dermed er Windows fortsat det klart mest benyttede operativsystem blandt Computerworlds læsere på trods af en mindre nedgang hos Computerworlds læsere set over de seneste år.

Her ses udviklingen af Computerworld-læsernes styresystemer siden 2013. 

Hvad har du oplevet?

Med de dugfriske tal over operativsystemerne på Computerworlds læsere maskiner in mente, er der meget, der tyder på, at Windows 10 inden længe vil være det største Windows af dem alle.

Er du en af de tusindvis af Computerworld-læsere, der har opgraderet til Windows 10 siden lanceringen i midten af sidste uge, har du måske nogle gode fif, fidusser og advarsler til dine medlæsere.

Du skal være meget velkommen til at dele dine erfaringer i det nedenstående debatfelt, hvor alle opfordres til at holde en god tone.

Læs også: 

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere