Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Se tallene her: Så mange Computerworld-læsere kører nu Windows 10

Windows 10 har på rekordtid rykket på, hvilke Windows-versioner, Computerworld-læsernes maskiner kører med. Se her, hvor mange CW-læsere, der allerede har hentet og installeret 10'eren.

Computerworlds læsere må formodes at være blandt de mest teknologiinteresserede i kongeriget Danmark.

Alligevel må det betegnes som en overraskelse, at hver fjerde Windows-bruger har brugt den første weekend i august på at opdatere til Windows 10.

Det betyder, at fra at have en Windows-andel på cirka to procent før den officielle åbning af Windows 10 onsdag den 26. juli, er det i dag hver fjerde Computerworld-læser med Windows på computeren, der kører 10'eren.

Det viser en statistik over besøgene på Computerworld.

Nedenstående graf viser, hvordan Windows 10 gik stejlt op efter lanceringen og især kaprede markedsandele henover weekenden.


Forklaringen på, at andelene for Windows 7, 8 og 10 ikke giver 100 procent er, at Windows-versioner som Vista, 3.1 og 2000 stadig fylder nogle få procent i det samlede billede af Windows-brugen blandt Computerworlds læsere.

Windows fylder mest

I det helt store billede over Computerworld-læsernes styresystemer har mobilsystemerne Android og iOS fra henholdsvis Google og Apple også pæne andele.

Vores besøgsstatistik viser dog, at Windows i alt har en læsersandel på omkring 53,1 procent, mens knap 13 procent af besøgene foretages af Android-enheder, og iOS fylder 24 procent.

Mac OS X har derimod en klart mindre læserandel, da Apples desktopsystem lige kan svinge sig op på godt seks procent.

Windows Phone er på 2,1 procent og Linux-distributioner har en andel på 1,3 procent på Computerworld-læsernes maskiner.

Dermed er Windows fortsat det klart mest benyttede operativsystem blandt Computerworlds læsere på trods af en mindre nedgang hos Computerworlds læsere set over de seneste år.

Her ses udviklingen af Computerworld-læsernes styresystemer siden 2013. 

Hvad har du oplevet?

Med de dugfriske tal over operativsystemerne på Computerworlds læsere maskiner in mente, er der meget, der tyder på, at Windows 10 inden længe vil være det største Windows af dem alle.

Er du en af de tusindvis af Computerworld-læsere, der har opgraderet til Windows 10 siden lanceringen i midten af sidste uge, har du måske nogle gode fif, fidusser og advarsler til dine medlæsere.

Du skal være meget velkommen til at dele dine erfaringer i det nedenstående debatfelt, hvor alle opfordres til at holde en god tone.

Læs også: 

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere