Artikel top billede

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

I løbet af efteråret kommer der en stor opdatering til Windows 10, som gør det muligt at tilpasse din Edge-browser i lighed med blandt andre Chrome-browseren. Læs her, hvad du ellers kan forvente.

Mens Windows 10-operativsystemet er på vej til flere og flere computere, har udviklerne hos Microsoft gang i flere opdateringer bag kulisserne.

Blandt andet kan vi i løbet af denne måned forvente Service Release 1, hvor fokus vil være på at lukke sikkerhedshuller, fikse uhensigtsmæssigheder og forlænge batterilevetiden på bærbare og mobile enheder.

I oktober er der så sat kryds i kalenderen til, at Service Release 2 bliver sendt ud til alverdens Windows 10-maskiner.

Det forventes, at denne serviceopdatering blandt andet indeholder muligheden for fremover at tilpasse Microsofts nye browser, Edge, med udvidelser, ad-blockers og andet indhold, som det passer dig.

Det skriver The Verge.

Ligesom til Chrome-browseren

Microsofts Edge-chef Drew DeBruyne fortæller til The Verge, at browser-udvidelserne vil blive Javascript-baserede, og de vil på mange måder fungere som vi kender det i Googles Chrome-browser.

"Vi gør en del for helt basalt at understøtte de samme API'er som Chrome," forklarer Drew DeBruyne.

Edge-chefen fortæller, at disse udvidelser til den nye browser kan hentes i Windows Store, når de er klar.

Samtidig med mulighederne for personlig tilpasning har Microsoft også planlagt, at Skype skal integreres bedre i browseren, så du ikke længere behøver en særskilt Skype-applikation for at kunne videochatte.

Arbejder ikke på Windows 11

Hele ideen med Windows 10 er, at Microsoft sidder som en anden it-administrator og løbende skubber opdateringer ud.

Dermed er der også lagt op til, at Windows 10 bliver det sidste styresystem fra Microsoft i lange tider.

"Der er ingen hos os, der arbejder på Windows 11, men der er en gruppe, som arbejder på nogle virkelig cool opdateringer, som Windows-insiders snart vil se," siger Microsofts Windows-boss Terry Myerson til The Verge.

De Windows-insiders, som han refererer til, er de testbrugere, som hjælper Microsoft med at slibe Windows 10 til.

Læs også:

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere