Artikel top billede

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

I løbet af efteråret kommer der en stor opdatering til Windows 10, som gør det muligt at tilpasse din Edge-browser i lighed med blandt andre Chrome-browseren. Læs her, hvad du ellers kan forvente.

Mens Windows 10-operativsystemet er på vej til flere og flere computere, har udviklerne hos Microsoft gang i flere opdateringer bag kulisserne.

Blandt andet kan vi i løbet af denne måned forvente Service Release 1, hvor fokus vil være på at lukke sikkerhedshuller, fikse uhensigtsmæssigheder og forlænge batterilevetiden på bærbare og mobile enheder.

I oktober er der så sat kryds i kalenderen til, at Service Release 2 bliver sendt ud til alverdens Windows 10-maskiner.

Det forventes, at denne serviceopdatering blandt andet indeholder muligheden for fremover at tilpasse Microsofts nye browser, Edge, med udvidelser, ad-blockers og andet indhold, som det passer dig.

Det skriver The Verge.

Ligesom til Chrome-browseren

Microsofts Edge-chef Drew DeBruyne fortæller til The Verge, at browser-udvidelserne vil blive Javascript-baserede, og de vil på mange måder fungere som vi kender det i Googles Chrome-browser.

"Vi gør en del for helt basalt at understøtte de samme API'er som Chrome," forklarer Drew DeBruyne.

Edge-chefen fortæller, at disse udvidelser til den nye browser kan hentes i Windows Store, når de er klar.

Samtidig med mulighederne for personlig tilpasning har Microsoft også planlagt, at Skype skal integreres bedre i browseren, så du ikke længere behøver en særskilt Skype-applikation for at kunne videochatte.

Arbejder ikke på Windows 11

Hele ideen med Windows 10 er, at Microsoft sidder som en anden it-administrator og løbende skubber opdateringer ud.

Dermed er der også lagt op til, at Windows 10 bliver det sidste styresystem fra Microsoft i lange tider.

"Der er ingen hos os, der arbejder på Windows 11, men der er en gruppe, som arbejder på nogle virkelig cool opdateringer, som Windows-insiders snart vil se," siger Microsofts Windows-boss Terry Myerson til The Verge.

De Windows-insiders, som han refererer til, er de testbrugere, som hjælper Microsoft med at slibe Windows 10 til.

Læs også:

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere