Artikel top billede

Store Windows 10-opdateringer på vej: Tilpas din Edge-browser

I løbet af efteråret kommer der en stor opdatering til Windows 10, som gør det muligt at tilpasse din Edge-browser i lighed med blandt andre Chrome-browseren. Læs her, hvad du ellers kan forvente.

Mens Windows 10-operativsystemet er på vej til flere og flere computere, har udviklerne hos Microsoft gang i flere opdateringer bag kulisserne.

Blandt andet kan vi i løbet af denne måned forvente Service Release 1, hvor fokus vil være på at lukke sikkerhedshuller, fikse uhensigtsmæssigheder og forlænge batterilevetiden på bærbare og mobile enheder.

I oktober er der så sat kryds i kalenderen til, at Service Release 2 bliver sendt ud til alverdens Windows 10-maskiner.

Det forventes, at denne serviceopdatering blandt andet indeholder muligheden for fremover at tilpasse Microsofts nye browser, Edge, med udvidelser, ad-blockers og andet indhold, som det passer dig.

Det skriver The Verge.

Ligesom til Chrome-browseren

Microsofts Edge-chef Drew DeBruyne fortæller til The Verge, at browser-udvidelserne vil blive Javascript-baserede, og de vil på mange måder fungere som vi kender det i Googles Chrome-browser.

"Vi gør en del for helt basalt at understøtte de samme API'er som Chrome," forklarer Drew DeBruyne.

Edge-chefen fortæller, at disse udvidelser til den nye browser kan hentes i Windows Store, når de er klar.

Samtidig med mulighederne for personlig tilpasning har Microsoft også planlagt, at Skype skal integreres bedre i browseren, så du ikke længere behøver en særskilt Skype-applikation for at kunne videochatte.

Arbejder ikke på Windows 11

Hele ideen med Windows 10 er, at Microsoft sidder som en anden it-administrator og løbende skubber opdateringer ud.

Dermed er der også lagt op til, at Windows 10 bliver det sidste styresystem fra Microsoft i lange tider.

"Der er ingen hos os, der arbejder på Windows 11, men der er en gruppe, som arbejder på nogle virkelig cool opdateringer, som Windows-insiders snart vil se," siger Microsofts Windows-boss Terry Myerson til The Verge.

De Windows-insiders, som han refererer til, er de testbrugere, som hjælper Microsoft med at slibe Windows 10 til.

Læs også:

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.