Først ramte salgskrisen Samsung: Nu sænkes prisen på Galaxy-topmodellerne

Samsung sætter prisen ned på smartphone-topmodeller efter elendige salgstal.

Sydkoreanske Samsungs smartphone-salgskrise fik endnu en alvorlig drejning, da selskabet i sidste uge offentliggjorde kvartalsregnskab.

Her var Samsungs smartphone-indtjening nemlig faldet med hele 38 procent - også selvom selskabet netop nu satser på topmodellerne Samsung S6 og S6 Edge.

En af de primære årsager er, at der specielt på markedet for Android-smartphones er kommet så mange 'prisbomber', der i det store hele leverer masser af specs, men til en markant lavere pris end eksempelvis Samsungs nyeste flagskibe.

Det har fået mange til at til at debattere, om tiden er løbet fra de dyreste Android-smartphones?

Den debat kan du deltage i her: Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Sænker prisen med 100 euro
Nu skriver flere medier, at Samsung sænker prisen på Galaxy S6 og S6 Edge i hele Europa. 

Blandt andet skriver Betanews, at Samsung har sænket prisen med 100 euro, så det nu koster 599 euro for den billigste model af Galaxy S6, og 699 euro for den billigste Galaxy S6 Edge.

Eksemplet stammer fra det hollandske afdeling af Samsung, men samme prisreduktion skulle tilsyneladende være på vej i hele Europa, mener flere medier at vide.

Premium-produkter går en hård tid i møde
En Galaxy S6 med 32GB fås i øjeblikket fra 4.343 kroner i Danmark ifølge Pricerunner.

Samsungs krise ses også i de globale markedsopgørelser fra eksempelvis Gartner. Her lå Samsung i første kvartal sidste år på en markedsandel på 30,4 procent, mens selskabet var nede på 24,2 procent i det samme kvartal i år.

En analytiker siger til nyhedsbureauet Reuters, at man længe har kunnet se skriften på væggen for en hvilken som helst producent af Android-produkter i premium-klassen.

"... så snart low-end-hardware blev 'godt nok', ville der ikke længere være grund til at købe et premium-brand," lyder det hos Reuters.

Det hører dog med til snakken om Samsungs krise, at sydkoreanerne fortsat er verdens største smartphone-producent.

I andet kvartal i år lå Samsung ifølge IDC på en markedsandel på 21,7 procent på verdensplan, mens Apple havde 14,1 procent, Huawei 8,9 procent, Xiaomi 5,3 procent og Lenovo 4,8 procent.

Dog er det også værd at bemærke, at Samsung som den eneste af de fem største producenter går tilbage i markedsandelen - læs mere om det her.

Læs også:

Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Samsung i alvorlige smartphone-problemer: Sælger slet ikke nokYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.