Artikel top billede

Først ramte salgskrisen Samsung: Nu sænkes prisen på Galaxy-topmodellerne

Samsung sætter prisen ned på smartphone-topmodeller efter elendige salgstal.

Sydkoreanske Samsungs smartphone-salgskrise fik endnu en alvorlig drejning, da selskabet i sidste uge offentliggjorde kvartalsregnskab.

Her var Samsungs smartphone-indtjening nemlig faldet med hele 38 procent - også selvom selskabet netop nu satser på topmodellerne Samsung S6 og S6 Edge.

En af de primære årsager er, at der specielt på markedet for Android-smartphones er kommet så mange 'prisbomber', der i det store hele leverer masser af specs, men til en markant lavere pris end eksempelvis Samsungs nyeste flagskibe.

Det har fået mange til at til at debattere, om tiden er løbet fra de dyreste Android-smartphones?

Den debat kan du deltage i her: Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Sænker prisen med 100 euro

Nu skriver flere medier, at Samsung sænker prisen på Galaxy S6 og S6 Edge i hele Europa. 

Blandt andet skriver Betanews, at Samsung har sænket prisen med 100 euro, så det nu koster 599 euro for den billigste model af Galaxy S6, og 699 euro for den billigste Galaxy S6 Edge.

Eksemplet stammer fra det hollandske afdeling af Samsung, men samme prisreduktion skulle tilsyneladende være på vej i hele Europa, mener flere medier at vide.

Premium-produkter går en hård tid i møde

En Galaxy S6 med 32GB fås i øjeblikket fra 4.343 kroner i Danmark ifølge Pricerunner.

Samsungs krise ses også i de globale markedsopgørelser fra eksempelvis Gartner. Her lå Samsung i første kvartal sidste år på en markedsandel på 30,4 procent, mens selskabet var nede på 24,2 procent i det samme kvartal i år.

En analytiker siger til nyhedsbureauet Reuters, at man længe har kunnet se skriften på væggen for en hvilken som helst producent af Android-produkter i premium-klassen.

"... så snart low-end-hardware blev 'godt nok', ville der ikke længere være grund til at købe et premium-brand," lyder det hos Reuters.

Det hører dog med til snakken om Samsungs krise, at sydkoreanerne fortsat er verdens største smartphone-producent.

I andet kvartal i år lå Samsung ifølge IDC på en markedsandel på 21,7 procent på verdensplan, mens Apple havde 14,1 procent, Huawei 8,9 procent, Xiaomi 5,3 procent og Lenovo 4,8 procent.

Dog er det også værd at bemærke, at Samsung som den eneste af de fem største producenter går tilbage i markedsandelen - læs mere om det her.

Læs også:

Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Samsung i alvorlige smartphone-problemer: Sælger slet ikke nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere