Artikel top billede

Først ramte salgskrisen Samsung: Nu sænkes prisen på Galaxy-topmodellerne

Samsung sætter prisen ned på smartphone-topmodeller efter elendige salgstal.

Sydkoreanske Samsungs smartphone-salgskrise fik endnu en alvorlig drejning, da selskabet i sidste uge offentliggjorde kvartalsregnskab.

Her var Samsungs smartphone-indtjening nemlig faldet med hele 38 procent - også selvom selskabet netop nu satser på topmodellerne Samsung S6 og S6 Edge.

En af de primære årsager er, at der specielt på markedet for Android-smartphones er kommet så mange 'prisbomber', der i det store hele leverer masser af specs, men til en markant lavere pris end eksempelvis Samsungs nyeste flagskibe.

Det har fået mange til at til at debattere, om tiden er løbet fra de dyreste Android-smartphones?

Den debat kan du deltage i her: Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Sænker prisen med 100 euro

Nu skriver flere medier, at Samsung sænker prisen på Galaxy S6 og S6 Edge i hele Europa. 

Blandt andet skriver Betanews, at Samsung har sænket prisen med 100 euro, så det nu koster 599 euro for den billigste model af Galaxy S6, og 699 euro for den billigste Galaxy S6 Edge.

Eksemplet stammer fra det hollandske afdeling af Samsung, men samme prisreduktion skulle tilsyneladende være på vej i hele Europa, mener flere medier at vide.

Premium-produkter går en hård tid i møde

En Galaxy S6 med 32GB fås i øjeblikket fra 4.343 kroner i Danmark ifølge Pricerunner.

Samsungs krise ses også i de globale markedsopgørelser fra eksempelvis Gartner. Her lå Samsung i første kvartal sidste år på en markedsandel på 30,4 procent, mens selskabet var nede på 24,2 procent i det samme kvartal i år.

En analytiker siger til nyhedsbureauet Reuters, at man længe har kunnet se skriften på væggen for en hvilken som helst producent af Android-produkter i premium-klassen.

"... så snart low-end-hardware blev 'godt nok', ville der ikke længere være grund til at købe et premium-brand," lyder det hos Reuters.

Det hører dog med til snakken om Samsungs krise, at sydkoreanerne fortsat er verdens største smartphone-producent.

I andet kvartal i år lå Samsung ifølge IDC på en markedsandel på 21,7 procent på verdensplan, mens Apple havde 14,1 procent, Huawei 8,9 procent, Xiaomi 5,3 procent og Lenovo 4,8 procent.

Dog er det også værd at bemærke, at Samsung som den eneste af de fem største producenter går tilbage i markedsandelen - læs mere om det her.

Læs også:

Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Samsung i alvorlige smartphone-problemer: Sælger slet ikke nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere