BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-hack - sigtes for afpresning

Artikel top billede

Regningen stiger: Microsofts Nokia-opkøb har kostet gigant-beløb

Regningen for Microsofts opkøb af Nokias mobilforretning og den efterfølgende manglende effekt har kostet selskabet en økonomisk lussing af dimensioner.

10 milliarder dollars - eller hvad der svarer til omkring 68 milliarder danske kroner.

Det er den pris, Microsoft har måttet betale for, at daværende CEO Steve Ballmer i 2013 besluttede at købe finske Nokia.

Beløbet lød dengang på omkring 40 milliarder kroner, men Ballmers investering skulle vise sig at blive langt dyrere.

Nuværende Microsoft-direktør, Satya Nadella, har nemlig efterfølgende nedskrevet værdien af Nokia med op til 95 procent.

Han har samtidig erkendt, at opkøbet reelt var en fejl, fordi Microsofts satsning på mobilmarkedet aldrig er blevet til det, der skulle retfærdiggøre investeringen i Nokia.

Microsoft har meddelt, at der i finansåret 2015 har været nedskrivninger, integrations-omkostninger og omstrukturerings-omkostninger for samlet set 10 milliarder dollars.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Computerworld. 

I juli meddelte Nadella, at 7.800 mand i mobil-divisionen skal afskediges, og samtidig blev værdien af Nokia nedskrevet med 7,6 milliarder dollar.

Microsoft skal nemlig i mindre grad være en mobilproducent og i stedet fokusere på at skabe den bedst mulige software og de bedste tjenester, lød forklaringen fra Satya Nadella - læs mere om det her.

Læs også: Microsoft fyrer Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne

Den samlede regning er dog ifølge artiklen hos Computerworld.com på hele 10 milliarder dollars, når man lægger alle udgifterne sammen - herunder blandt andet også "udgifter til fratrædelsesordninger og nedskrivninger af visse aktiver, der hænger sammen med omstruktureringerne."

Samtidig har der også været betydelige udgifter til integreringen af Nokia i Microsoft, hvilket altså i det store hele har været spildte penge.

Så lidt fylder Windows Phone

Selvom Microsoft altså allerede har mistet omkring 68 milliarder kroner på købet af Nokia og fremover i højere grad vil fokusere på software frem for hardware, er det ikke planen at stoppe produktionen af egne smartphones helt.

I stedet mener Satya Nadella, at Microsoft skal blive bedre til at regne ud, hvor mange telefoner og modeller, det kan betale sig at producere og til at ramme de rigtige prisniveauer med telefonerne, har han tidligere forklaret til Wall Street Journal.

I Gartners opgørelse over det globale smartphone-salg i første kvartal i år lå Windows Phone på blot 2,5 procent mod 2,7 procent året før.

Førstepladsen gik stadig til Android med en global markedsandel på 78,9 procent ifølge Gartner, mens Apple på andenpladsen lå på 17,9 procent i kvartalet.

Læs også:

Microsoft fyrer Microsoft fyrer 7.800 mand i sin mobil-division efter Nokia-fiasko - helt ny smartphone-strategi på trapperne

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere