Artikel top billede

Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Intel har annonceret den sjette gerneration af sine Core-processorer, og der loves bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og så et par andre smarte ting.

Intels nye, sjette generations Core-processorer er blevet lanceret ved årets store Gamescom-messe i Køln.

I første omgang handler det om to desktop-processorer, Core i7-6700K og i5-6600K, og det er da også to processorer rettet mod entusiastmarkedet. K'et i navnet refererer til muligheden for overclocking.

Det skriver CW.no.   

Med den sjette generation Core-processorer kommer også et nyt chipset, Z170, og dermed også en ny processorsocket - LGA1151. Det betyder, at hvis du vil have den nye processor i dit setup derhjemme, så kræver det også et nyt motherboard.

Det nye chipset betyder også, at der understøttes UniDIMM, hvilket betyder at der kan bruges både DDR3 og DDR4-RAM-stænger.

Giver trådløs opladning
Det forventes, at der kommer nye bærbare computere med Skylake i slutningen af 2015 - hvor trådløs opladning vil være et af hovedelementerne.

Den nye chip understøtter nemlig den trådløs opladning, den såkaldt Rezence-teknologi, tillader også at forbinde og kommunikere med mus, tastatur og andre produkter.

De nye Skylake-processorer vil i starten stadig være samme arkitektur som Broadwell, 14 nm. Skylake vil senere gå over til 10 nm og bære navnet Cannonlake.

Ligeledes vil den nye processor sammen med den nye socket, LGA1151, understøtte Thunderbolt 3.0, USB C og op til 20 PCIe tilkoblinger.

Anandtech har allerede haft fingrene i processorerne, og mon ikke også, at Intel vil give flere informatioener op Skylake til IDF, Intels udviklerkonference, om 10 dage.

Også AMD er på vej med nye, konkurrerende processorer, kaldet Carrizo.

Læs også: DirectX 12 og Windows 10: Sådan kan det booste din maskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere