Artikel top billede

Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Intel har annonceret den sjette gerneration af sine Core-processorer, og der loves bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og så et par andre smarte ting.

Intels nye, sjette generations Core-processorer er blevet lanceret ved årets store Gamescom-messe i Køln.

I første omgang handler det om to desktop-processorer, Core i7-6700K og i5-6600K, og det er da også to processorer rettet mod entusiastmarkedet. K'et i navnet refererer til muligheden for overclocking.

Det skriver CW.no.   

Med den sjette generation Core-processorer kommer også et nyt chipset, Z170, og dermed også en ny processorsocket - LGA1151. Det betyder, at hvis du vil have den nye processor i dit setup derhjemme, så kræver det også et nyt motherboard.

Det nye chipset betyder også, at der understøttes UniDIMM, hvilket betyder at der kan bruges både DDR3 og DDR4-RAM-stænger.

Giver trådløs opladning
Det forventes, at der kommer nye bærbare computere med Skylake i slutningen af 2015 - hvor trådløs opladning vil være et af hovedelementerne.

Den nye chip understøtter nemlig den trådløs opladning, den såkaldt Rezence-teknologi, tillader også at forbinde og kommunikere med mus, tastatur og andre produkter.

De nye Skylake-processorer vil i starten stadig være samme arkitektur som Broadwell, 14 nm. Skylake vil senere gå over til 10 nm og bære navnet Cannonlake.

Ligeledes vil den nye processor sammen med den nye socket, LGA1151, understøtte Thunderbolt 3.0, USB C og op til 20 PCIe tilkoblinger.

Anandtech har allerede haft fingrene i processorerne, og mon ikke også, at Intel vil give flere informatioener op Skylake til IDF, Intels udviklerkonference, om 10 dage.

Også AMD er på vej med nye, konkurrerende processorer, kaldet Carrizo.

Læs også: DirectX 12 og Windows 10: Sådan kan det booste din maskine




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere