Artikel top billede

Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Intel har annonceret den sjette gerneration af sine Core-processorer, og der loves bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og så et par andre smarte ting.

Intels nye, sjette generations Core-processorer er blevet lanceret ved årets store Gamescom-messe i Køln.

I første omgang handler det om to desktop-processorer, Core i7-6700K og i5-6600K, og det er da også to processorer rettet mod entusiastmarkedet. K'et i navnet refererer til muligheden for overclocking.

Det skriver CW.no.   

Med den sjette generation Core-processorer kommer også et nyt chipset, Z170, og dermed også en ny processorsocket - LGA1151. Det betyder, at hvis du vil have den nye processor i dit setup derhjemme, så kræver det også et nyt motherboard.

Det nye chipset betyder også, at der understøttes UniDIMM, hvilket betyder at der kan bruges både DDR3 og DDR4-RAM-stænger.

Giver trådløs opladning
Det forventes, at der kommer nye bærbare computere med Skylake i slutningen af 2015 - hvor trådløs opladning vil være et af hovedelementerne.

Den nye chip understøtter nemlig den trådløs opladning, den såkaldt Rezence-teknologi, tillader også at forbinde og kommunikere med mus, tastatur og andre produkter.

De nye Skylake-processorer vil i starten stadig være samme arkitektur som Broadwell, 14 nm. Skylake vil senere gå over til 10 nm og bære navnet Cannonlake.

Ligeledes vil den nye processor sammen med den nye socket, LGA1151, understøtte Thunderbolt 3.0, USB C og op til 20 PCIe tilkoblinger.

Anandtech har allerede haft fingrene i processorerne, og mon ikke også, at Intel vil give flere informatioener op Skylake til IDF, Intels udviklerkonference, om 10 dage.

Også AMD er på vej med nye, konkurrerende processorer, kaldet Carrizo.

Læs også: DirectX 12 og Windows 10: Sådan kan det booste din maskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere