Artikel top billede

Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Intel har annonceret den sjette gerneration af sine Core-processorer, og der loves bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og så et par andre smarte ting.

Intels nye, sjette generations Core-processorer er blevet lanceret ved årets store Gamescom-messe i Køln.

I første omgang handler det om to desktop-processorer, Core i7-6700K og i5-6600K, og det er da også to processorer rettet mod entusiastmarkedet. K'et i navnet refererer til muligheden for overclocking.

Det skriver CW.no.   

Med den sjette generation Core-processorer kommer også et nyt chipset, Z170, og dermed også en ny processorsocket - LGA1151. Det betyder, at hvis du vil have den nye processor i dit setup derhjemme, så kræver det også et nyt motherboard.

Det nye chipset betyder også, at der understøttes UniDIMM, hvilket betyder at der kan bruges både DDR3 og DDR4-RAM-stænger.

Giver trådløs opladning
Det forventes, at der kommer nye bærbare computere med Skylake i slutningen af 2015 - hvor trådløs opladning vil være et af hovedelementerne.

Den nye chip understøtter nemlig den trådløs opladning, den såkaldt Rezence-teknologi, tillader også at forbinde og kommunikere med mus, tastatur og andre produkter.

De nye Skylake-processorer vil i starten stadig være samme arkitektur som Broadwell, 14 nm. Skylake vil senere gå over til 10 nm og bære navnet Cannonlake.

Ligeledes vil den nye processor sammen med den nye socket, LGA1151, understøtte Thunderbolt 3.0, USB C og op til 20 PCIe tilkoblinger.

Anandtech har allerede haft fingrene i processorerne, og mon ikke også, at Intel vil give flere informatioener op Skylake til IDF, Intels udviklerkonference, om 10 dage.

Også AMD er på vej med nye, konkurrerende processorer, kaldet Carrizo.

Læs også: DirectX 12 og Windows 10: Sådan kan det booste din maskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.