Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

TDC overrasker: Nu går det frem på flere kritiske områder

Danmarks største teleselskab har netop offentliggjort halvårsregnskab, og der er fremgang at spore på flere kritiske områder. TDC har dog stadig alvorlige udfordringer på det danske telemarked.

Flere kunder - og mere tilfredse kunder.

Det er to af hovedkonklusionerne i TDC's netop offentliggjorte halvårsregnskab, hvor der især er grund til at holde øje med, om kunderne kommer eller går, og om dem, der er, så rent faktisk er tilfredse med TDC.

Det har været TDC's store hovedpine igennem længere tid, men nu er der fremgang at spore på begge områder, lyder i halvårsregnskabet, som du kan læse i fuld længde her (PDF)

Henter mobilkunder

På mobilmarkedet har TDC endelig fået vendt længere tids tilbagegang, hvor kunderne har forladt selskabet.

I det netop overståede kvartal blev det faktisk til en samlet kundefremgang på 13.000 privatkunder i mobilforretningen sammenlignet med første kvartal, lyder det fra selskabet.

Det skal dog stadig ses i lyset af, at TDC i 2014 mistede hele 113.000 mobilkunder til konkurrenterne. Alligevel kan TDC altså nu konstatere en i hvert fald kvartalsmæssig fremgang på den front:

"Det kommer i forlængelse af koncernens succesrige kampagne for det nye 4G-net, som på få måneder har øget kundernes datatrafik med mere end 80 procent," lyder det fra selskabet.

Mere tilfredse kunder

Samtidig hæfter topchef Carsten Dilling sig især ved, at kundetilfredsheden er begyndt at stige, efter at TDC i 2014 gik tilbage i kundetilfredsheden - blandt andet på grund af lange ventetider i koncernens kundeservice.

"I andet kvartal 2014 måtte kunderne i 35 procent af alle opkald vente på svar i mere end tre minutter, mens det tal i andet kvartal i år er faldet til kun fem procent," skriver TDC.

"Vi har opnået forbedringerne i kundetilfredsheden gennem et meget fokuseret arbejde med vores kundeprogram TAK+, som blandt andet omfatter investeringer i digitalisering, forbedringer i kundeforløb, flere ansatte i Channels og en klar kvalitetsforbedring ved outsourcing af TDCs kundesupport til Sitel," udtaler Carsten Dilling.

"Dette har blandt andet medført en markant forbedring i ventetider og tilgængelighed i alle de punkter, hvor vi møder kunderne, men på andre områder er der stadigvæk plads til forbedringer," forklarer han videre.

Vokser - men er stadig hårdt presset

TDC fik i første halvår en fremgang i omsætningen på 6,4 procent i forhold til samme periode sidste år, mens indtjening før skat, renter og afskrivninger (EBITDA) voksede med 2,5 procent.

Her er det dog vigtigt at bemærke, at fremgangen skyldes effekten fra købet af norske Get i slutningen af 2014, og ser man bort fra den del, er TDC fortsat ganske udfordret på det danske marked, da:.

"... indtjeningen (EBITDA) på det danske marked i andet kvartal faldt 11,3 procent. sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes primært tilbagegang i koncernens erhvervsforretning."

"På baggrund af resultatet i andet kvartal fastholder vi forventningerne til hele året på alle parametre," skriver TDC.

Læs interview med Carsten Dilling senere på Computerworld.

Læs også:

Efter fiber-kritik: Her er TDC's svar i debat om bredbånd i Danmark

Carstens Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugt fra TDC stoppes

TDC storhyrer: Skal bruge 50 it-folk til kæmpe oprydningsarbejde

Her er tre helt centrale opgaver for det nye Telia & Telenor




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere