Her er den næste slags Windows 10: Windows 10 til Internet of Things

Hvis du er vild med Raspberry Pi's og at bygge dine egne opfindelser - eller IoT-enheder - så læs med her. Microsoft har lanceret Windows 10 IoT Core til Internet of Things.

Microsoft har lanceret endnu en afart af Windows 10.

Denne gang er det en meget specialiseret version af det nye styresystem, som kun skal være at finde på små computerenheder som Raspberry Pi 2 eller MinnowBoard Max.

De små computere der skal agere som grundstammen i Internet of Things-systemer.

Det skriver Microsoft i en blogpost.

Windows 10 IoT Core har ikke noget grafisk interface, men du kan i stedet lave en Windows Universal App til at klare UI-arbejdet.

Microsofts IoT-system er bygget til at være let at tilgå - selv for nybegyndere inden for IoT og "maker"-universet, som opfinderne kaldes i dag.

Systemet vil få konkurrence fra blandt andet Raspbian, som også bruges til IoT-projekter på de små computere.

Nyheder i systemet
Ved årets Microsofts Build-konference blev den første preview-version af Windows 10 IoT Core lanceret.

Siden da er der sket et hav af opdateringer til systemet. Blandt andet understøtter IoT Core nu Wi-Fi og Bluetooth, og du kan læse mere om alle nyhederne her, hvis du er interesseret.

Ligeledes understøtter Windows 10 IoT Core et hav af forskellige sprog til at kode apps til systemet.

Der er fuld support til at lave Universal apps i for eksempel C++, C#, JS og VB, og der kommer også support til Node.js og Python.

Microsoft selv har lavet ovenstående video, hvor selskabet fremviser, hvad de har lavet med IoT - og ligeledes kan du finde flere eksempler på sider som YouTube.

Du kan læse mere om IoT her samt finde et download-link.

Husk at du skal have en Windows 10-version samt Visual Studio 2015.

Windows 10 IoT Core er for resten gratis.

Læs også: Ny Raspberry Pi 2 på markedet: Bedre processor og dobbelt ram
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.