Artikel top billede

Her er den næste slags Windows 10: Windows 10 til Internet of Things

Hvis du er vild med Raspberry Pi's og at bygge dine egne opfindelser - eller IoT-enheder - så læs med her. Microsoft har lanceret Windows 10 IoT Core til Internet of Things.

Microsoft har lanceret endnu en afart af Windows 10.

Denne gang er det en meget specialiseret version af det nye styresystem, som kun skal være at finde på små computerenheder som Raspberry Pi 2 eller MinnowBoard Max.

De små computere der skal agere som grundstammen i Internet of Things-systemer.

Det skriver Microsoft i en blogpost.

Windows 10 IoT Core har ikke noget grafisk interface, men du kan i stedet lave en Windows Universal App til at klare UI-arbejdet.

Microsofts IoT-system er bygget til at være let at tilgå - selv for nybegyndere inden for IoT og "maker"-universet, som opfinderne kaldes i dag.

Systemet vil få konkurrence fra blandt andet Raspbian, som også bruges til IoT-projekter på de små computere.

Nyheder i systemet
Ved årets Microsofts Build-konference blev den første preview-version af Windows 10 IoT Core lanceret.

Siden da er der sket et hav af opdateringer til systemet. Blandt andet understøtter IoT Core nu Wi-Fi og Bluetooth, og du kan læse mere om alle nyhederne her, hvis du er interesseret.

Ligeledes understøtter Windows 10 IoT Core et hav af forskellige sprog til at kode apps til systemet.

Der er fuld support til at lave Universal apps i for eksempel C++, C#, JS og VB, og der kommer også support til Node.js og Python.

Microsoft selv har lavet ovenstående video, hvor selskabet fremviser, hvad de har lavet med IoT - og ligeledes kan du finde flere eksempler på sider som YouTube.

Du kan læse mere om IoT her samt finde et download-link.

Husk at du skal have en Windows 10-version samt Visual Studio 2015.

Windows 10 IoT Core er for resten gratis.

Læs også: Ny Raspberry Pi 2 på markedet: Bedre processor og dobbelt ram
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.