Artikel top billede

Mail afslører: Apple havde planer om stort udviklingscenter i Viborg - men blev ikke til noget

Ikke alt gik, som det skulle, da danske ministerier og styrelser forhandlede med Apple om placering af et datacenter i Midtjylland.

Det var ikke bare servere, fiberforbindelser og vedvarende energi, der interesserede den amerikanske it-gigant Apple, da man gennem fire år forhandlede med danske myndigheder om placering af et 166.000 kvadratmeter stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Hidtil har både Apple og de danske myndigheder kun fortalt om planerne for det nye datacenter, som bliver et af de største i verden, når det er fuldt udbygget om seks til otte år.

Du kan læse mere om det store datacenter her: Overblik: Så vildt bliver Apples kæmpe-byggeri i Foulum

Men så sent som tre måneder før, at Apple annoncerede sine planer om at bygge det nye datacenter, arbejdede selskabet tilsyneladende også med planer om at placere en selvstændig forsknings- og udviklings-afdeling i tilknytning til det nye datacenter.

Det fremgår af dokumenter, som Computerworld har fået aktindsigt i.

En medarbejder i Bygningsstyrelsen, som stod for at forhandle Apples køb af den kommende byggegrund i Foulum, henviser i en intern mail fra 11. november i fjor flere gange til Apples planer om en særskilt udviklingsafdeling.

Planer blev droppet

I mailen hedder det blandt andet, at Apple "er klar til et køb med henblik på at etablere dels serverfaciliteter og dels en forsknings- og udviklingsafdeling."

Den hidtil ukendte del af Apples planer blev dog tilsyneladende droppet, inden Apple sammen med Viborg Kommune og daværende handelsminister Mogens Jensen (S) i februar løftede sløret for det kommende megaprojekt.

I Udenrigsministeriet ønsker chefen for Invest in Denmark, Dorte Bech Vizard, ikke at kommentere oplysningerne

"Af hensyn til fortrolighed over for Apple kan Invest in Denmark ikke kommentere på virksomhedens planer i Viborg," skriver hun i en mail til Computerworld.

I Viborg kommune siger erhvervs- og udviklingschef Kristian Brøns Nielsen, at han ikke har kendskab til, at Apple har haft planer om at oprette en særskilt udviklingsafdeling i forbindelse med det nye datacenter.

Apple har ikke ønsket at kommentere Computerworlds oplysninger.

Læs også:

Uklarhed over Apples selskabs-konstruktion i Viborg-datacenter: Hvordan skal skatten betales?

Apple fik skatte-fif før placering af datacenter ved Viborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere