Artikel top billede

Mail afslører: Apple havde planer om stort udviklingscenter i Viborg - men blev ikke til noget

Ikke alt gik, som det skulle, da danske ministerier og styrelser forhandlede med Apple om placering af et datacenter i Midtjylland.

Det var ikke bare servere, fiberforbindelser og vedvarende energi, der interesserede den amerikanske it-gigant Apple, da man gennem fire år forhandlede med danske myndigheder om placering af et 166.000 kvadratmeter stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Hidtil har både Apple og de danske myndigheder kun fortalt om planerne for det nye datacenter, som bliver et af de største i verden, når det er fuldt udbygget om seks til otte år.

Du kan læse mere om det store datacenter her: Overblik: Så vildt bliver Apples kæmpe-byggeri i Foulum

Men så sent som tre måneder før, at Apple annoncerede sine planer om at bygge det nye datacenter, arbejdede selskabet tilsyneladende også med planer om at placere en selvstændig forsknings- og udviklings-afdeling i tilknytning til det nye datacenter.

Det fremgår af dokumenter, som Computerworld har fået aktindsigt i.

En medarbejder i Bygningsstyrelsen, som stod for at forhandle Apples køb af den kommende byggegrund i Foulum, henviser i en intern mail fra 11. november i fjor flere gange til Apples planer om en særskilt udviklingsafdeling.

Planer blev droppet

I mailen hedder det blandt andet, at Apple "er klar til et køb med henblik på at etablere dels serverfaciliteter og dels en forsknings- og udviklingsafdeling."

Den hidtil ukendte del af Apples planer blev dog tilsyneladende droppet, inden Apple sammen med Viborg Kommune og daværende handelsminister Mogens Jensen (S) i februar løftede sløret for det kommende megaprojekt.

I Udenrigsministeriet ønsker chefen for Invest in Denmark, Dorte Bech Vizard, ikke at kommentere oplysningerne

"Af hensyn til fortrolighed over for Apple kan Invest in Denmark ikke kommentere på virksomhedens planer i Viborg," skriver hun i en mail til Computerworld.

I Viborg kommune siger erhvervs- og udviklingschef Kristian Brøns Nielsen, at han ikke har kendskab til, at Apple har haft planer om at oprette en særskilt udviklingsafdeling i forbindelse med det nye datacenter.

Apple har ikke ønsket at kommentere Computerworlds oplysninger.

Læs også:

Uklarhed over Apples selskabs-konstruktion i Viborg-datacenter: Hvordan skal skatten betales?

Apple fik skatte-fif før placering af datacenter ved Viborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere