Mail afslører: Apple havde planer om stort udviklingscenter i Viborg - men blev ikke til noget

Ikke alt gik, som det skulle, da danske ministerier og styrelser forhandlede med Apple om placering af et datacenter i Midtjylland.

Det var ikke bare servere, fiberforbindelser og vedvarende energi, der interesserede den amerikanske it-gigant Apple, da man gennem fire år forhandlede med danske myndigheder om placering af et 166.000 kvadratmeter stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Hidtil har både Apple og de danske myndigheder kun fortalt om planerne for det nye datacenter, som bliver et af de største i verden, når det er fuldt udbygget om seks til otte år.

Du kan læse mere om det store datacenter her: Overblik: Så vildt bliver Apples kæmpe-byggeri i Foulum

Men så sent som tre måneder før, at Apple annoncerede sine planer om at bygge det nye datacenter, arbejdede selskabet tilsyneladende også med planer om at placere en selvstændig forsknings- og udviklings-afdeling i tilknytning til det nye datacenter.

Det fremgår af dokumenter, som Computerworld har fået aktindsigt i.

En medarbejder i Bygningsstyrelsen, som stod for at forhandle Apples køb af den kommende byggegrund i Foulum, henviser i en intern mail fra 11. november i fjor flere gange til Apples planer om en særskilt udviklingsafdeling.

Planer blev droppet
I mailen hedder det blandt andet, at Apple "er klar til et køb med henblik på at etablere dels serverfaciliteter og dels en forsknings- og udviklingsafdeling."

Den hidtil ukendte del af Apples planer blev dog tilsyneladende droppet, inden Apple sammen med Viborg Kommune og daværende handelsminister Mogens Jensen (S) i februar løftede sløret for det kommende megaprojekt.

I Udenrigsministeriet ønsker chefen for Invest in Denmark, Dorte Bech Vizard, ikke at kommentere oplysningerne

"Af hensyn til fortrolighed over for Apple kan Invest in Denmark ikke kommentere på virksomhedens planer i Viborg," skriver hun i en mail til Computerworld.

I Viborg kommune siger erhvervs- og udviklingschef Kristian Brøns Nielsen, at han ikke har kendskab til, at Apple har haft planer om at oprette en særskilt udviklingsafdeling i forbindelse med det nye datacenter.

Apple har ikke ønsket at kommentere Computerworlds oplysninger.

Læs også:

Uklarhed over Apples selskabs-konstruktion i Viborg-datacenter: Hvordan skal skatten betales?

Apple fik skatte-fif før placering af datacenter ved Viborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.