Artikel top billede

Mail afslører: Apple havde planer om stort udviklingscenter i Viborg - men blev ikke til noget

Ikke alt gik, som det skulle, da danske ministerier og styrelser forhandlede med Apple om placering af et datacenter i Midtjylland.

Det var ikke bare servere, fiberforbindelser og vedvarende energi, der interesserede den amerikanske it-gigant Apple, da man gennem fire år forhandlede med danske myndigheder om placering af et 166.000 kvadratmeter stort datacenter i Foulum ved Viborg.

Hidtil har både Apple og de danske myndigheder kun fortalt om planerne for det nye datacenter, som bliver et af de største i verden, når det er fuldt udbygget om seks til otte år.

Du kan læse mere om det store datacenter her: Overblik: Så vildt bliver Apples kæmpe-byggeri i Foulum

Men så sent som tre måneder før, at Apple annoncerede sine planer om at bygge det nye datacenter, arbejdede selskabet tilsyneladende også med planer om at placere en selvstændig forsknings- og udviklings-afdeling i tilknytning til det nye datacenter.

Det fremgår af dokumenter, som Computerworld har fået aktindsigt i.

En medarbejder i Bygningsstyrelsen, som stod for at forhandle Apples køb af den kommende byggegrund i Foulum, henviser i en intern mail fra 11. november i fjor flere gange til Apples planer om en særskilt udviklingsafdeling.

Planer blev droppet

I mailen hedder det blandt andet, at Apple "er klar til et køb med henblik på at etablere dels serverfaciliteter og dels en forsknings- og udviklingsafdeling."

Den hidtil ukendte del af Apples planer blev dog tilsyneladende droppet, inden Apple sammen med Viborg Kommune og daværende handelsminister Mogens Jensen (S) i februar løftede sløret for det kommende megaprojekt.

I Udenrigsministeriet ønsker chefen for Invest in Denmark, Dorte Bech Vizard, ikke at kommentere oplysningerne

"Af hensyn til fortrolighed over for Apple kan Invest in Denmark ikke kommentere på virksomhedens planer i Viborg," skriver hun i en mail til Computerworld.

I Viborg kommune siger erhvervs- og udviklingschef Kristian Brøns Nielsen, at han ikke har kendskab til, at Apple har haft planer om at oprette en særskilt udviklingsafdeling i forbindelse med det nye datacenter.

Apple har ikke ønsket at kommentere Computerworlds oplysninger.

Læs også:

Uklarhed over Apples selskabs-konstruktion i Viborg-datacenter: Hvordan skal skatten betales?

Apple fik skatte-fif før placering af datacenter ved Viborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere