Artikel top billede

Lenovo ramt af katastrofalt fald: Fyrer 3.200 mand og drosler ned for mobil-produktionen

Lenovo tager konsekvensen af voldsomt fald i indtjeningen: Tusindvis af ansatte sættes på porten og antallet af smartphone-voldsommer reduceres.

Kinesiske Lenovo har fyresedler på vej til 3.200 af selskabet ansatte, hvilket svarer til omkring fem procent af den samlede medarbejderstab.

De mister deres job som et direkte resultat af, at vækst-raterne på det globale pc-marked i de senere år er blegnet en del.

Samtidig med fyringerne vil Lenovo skære drastisk ned på selskabets ret omfangsrige model-portefølje inden for smartphones, hvor der fremover skal sendes langt færre forskellige modeller på gaden.

Ifølge Lenovo-topchef Yang Yuangqing er efterspørgslen efter både pc'er og tablet-computer faldet ret markant i det seneste kvartal.

Lenovo presses desuden af øget konkurrence på det kinesiske smartphone-marked.

Alt i alt har det ført til et alarmerende dårligt resultat for det store selskab i dets andet og netop overståede regnskabs-kvartal.

Her er den samlede indtjening efter skat faldet med ikke mindre end 51 procent til 702 millioner kroner i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens omsætningen er steget med utilfredsstillende tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal til nu 71,6 milliarder kroner.

Reducerer omkostninger

De kommende fyringer af tusindvis af ansatte vil ifølge selskabet reducere dets omkostninger med omkring ni milliarder kroner om året.

Lenovo har i en årrække været verdens største pc-producent.

Selskabet har i takt med smartphone-markedets opblomstring gradvist lagt mere og mere af forretningen over mod smartphones.

Lenovo har i den forbindelse blandt andet købt Motorolas kriseramte mobil-forretning, Motorola Mobility, af Google til en meget lav pris, ligesom selskabet i fjor købte IBM's X86-forretning.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere