Lenovo ramt af katastrofalt fald: Fyrer 3.200 mand og drosler ned for mobil-produktionen

Lenovo tager konsekvensen af voldsomt fald i indtjeningen: Tusindvis af ansatte sættes på porten og antallet af smartphone-voldsommer reduceres.

Kinesiske Lenovo har fyresedler på vej til 3.200 af selskabet ansatte, hvilket svarer til omkring fem procent af den samlede medarbejderstab.

De mister deres job som et direkte resultat af, at vækst-raterne på det globale pc-marked i de senere år er blegnet en del.

Samtidig med fyringerne vil Lenovo skære drastisk ned på selskabets ret omfangsrige model-portefølje inden for smartphones, hvor der fremover skal sendes langt færre forskellige modeller på gaden.

Ifølge Lenovo-topchef Yang Yuangqing er efterspørgslen efter både pc'er og tablet-computer faldet ret markant i det seneste kvartal.

Lenovo presses desuden af øget konkurrence på det kinesiske smartphone-marked.

Alt i alt har det ført til et alarmerende dårligt resultat for det store selskab i dets andet og netop overståede regnskabs-kvartal.

Her er den samlede indtjening efter skat faldet med ikke mindre end 51 procent til 702 millioner kroner i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens omsætningen er steget med utilfredsstillende tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal til nu 71,6 milliarder kroner.

Reducerer omkostninger
De kommende fyringer af tusindvis af ansatte vil ifølge selskabet reducere dets omkostninger med omkring ni milliarder kroner om året.

Lenovo har i en årrække været verdens største pc-producent.

Selskabet har i takt med smartphone-markedets opblomstring gradvist lagt mere og mere af forretningen over mod smartphones.

Lenovo har i den forbindelse blandt andet købt Motorolas kriseramte mobil-forretning, Motorola Mobility, af Google til en meget lav pris, ligesom selskabet i fjor købte IBM's X86-forretning.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.