Artikel top billede

Lenovo ramt af katastrofalt fald: Fyrer 3.200 mand og drosler ned for mobil-produktionen

Lenovo tager konsekvensen af voldsomt fald i indtjeningen: Tusindvis af ansatte sættes på porten og antallet af smartphone-voldsommer reduceres.

Kinesiske Lenovo har fyresedler på vej til 3.200 af selskabet ansatte, hvilket svarer til omkring fem procent af den samlede medarbejderstab.

De mister deres job som et direkte resultat af, at vækst-raterne på det globale pc-marked i de senere år er blegnet en del.

Samtidig med fyringerne vil Lenovo skære drastisk ned på selskabets ret omfangsrige model-portefølje inden for smartphones, hvor der fremover skal sendes langt færre forskellige modeller på gaden.

Ifølge Lenovo-topchef Yang Yuangqing er efterspørgslen efter både pc'er og tablet-computer faldet ret markant i det seneste kvartal.

Lenovo presses desuden af øget konkurrence på det kinesiske smartphone-marked.

Alt i alt har det ført til et alarmerende dårligt resultat for det store selskab i dets andet og netop overståede regnskabs-kvartal.

Her er den samlede indtjening efter skat faldet med ikke mindre end 51 procent til 702 millioner kroner i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens omsætningen er steget med utilfredsstillende tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal til nu 71,6 milliarder kroner.

Reducerer omkostninger

De kommende fyringer af tusindvis af ansatte vil ifølge selskabet reducere dets omkostninger med omkring ni milliarder kroner om året.

Lenovo har i en årrække været verdens største pc-producent.

Selskabet har i takt med smartphone-markedets opblomstring gradvist lagt mere og mere af forretningen over mod smartphones.

Lenovo har i den forbindelse blandt andet købt Motorolas kriseramte mobil-forretning, Motorola Mobility, af Google til en meget lav pris, ligesom selskabet i fjor købte IBM's X86-forretning.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere