Artikel top billede

Lenovo ramt af katastrofalt fald: Fyrer 3.200 mand og drosler ned for mobil-produktionen

Lenovo tager konsekvensen af voldsomt fald i indtjeningen: Tusindvis af ansatte sættes på porten og antallet af smartphone-voldsommer reduceres.

Kinesiske Lenovo har fyresedler på vej til 3.200 af selskabet ansatte, hvilket svarer til omkring fem procent af den samlede medarbejderstab.

De mister deres job som et direkte resultat af, at vækst-raterne på det globale pc-marked i de senere år er blegnet en del.

Samtidig med fyringerne vil Lenovo skære drastisk ned på selskabets ret omfangsrige model-portefølje inden for smartphones, hvor der fremover skal sendes langt færre forskellige modeller på gaden.

Ifølge Lenovo-topchef Yang Yuangqing er efterspørgslen efter både pc'er og tablet-computer faldet ret markant i det seneste kvartal.

Lenovo presses desuden af øget konkurrence på det kinesiske smartphone-marked.

Alt i alt har det ført til et alarmerende dårligt resultat for det store selskab i dets andet og netop overståede regnskabs-kvartal.

Her er den samlede indtjening efter skat faldet med ikke mindre end 51 procent til 702 millioner kroner i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens omsætningen er steget med utilfredsstillende tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal til nu 71,6 milliarder kroner.

Reducerer omkostninger

De kommende fyringer af tusindvis af ansatte vil ifølge selskabet reducere dets omkostninger med omkring ni milliarder kroner om året.

Lenovo har i en årrække været verdens største pc-producent.

Selskabet har i takt med smartphone-markedets opblomstring gradvist lagt mere og mere af forretningen over mod smartphones.

Lenovo har i den forbindelse blandt andet købt Motorolas kriseramte mobil-forretning, Motorola Mobility, af Google til en meget lav pris, ligesom selskabet i fjor købte IBM's X86-forretning.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere