Artikel top billede

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Opdateret: Carsten Dilling stopper med øjeblikkelig virkning som administrerende direktør i TDC. Ny administrerende direktør udnævnt.

Carsten Dilling stopper som administrerende direktør og koncernchef i TDC.

TDC oplyser, at bestyrelsen har besluttet, at Pernille Erenbjerg overtager styringen med landets største teleselskab allerede i dag, fredag.

"Pernille Erenbjerg har siden 2011 været medlem af TDC A/S' direktion som koncernfinansdirektør i TDC Group. I januar 2015 blev hun udnævnt til viceadministrerende direktør," skriver TDC om den 47-årige cand. merc. aud. og statsautoriseret revisor.

"Efter gensidig aftale med bestyrelsen og ligeledes med virkning fra den 14. august 2015 fratræder Carsten Dilling som administrerende direktør og medlem af direktionen i TDC, og som formand for bestyrelsen i en række TDC datterselskaber, herunder TDC Sverige og GET i Norge," skriver TDC.

Formandsposterne overtages af Pernille Erenbjerg, mens Carsten Dilling vil fungere som rådgiver for Pernille Erenbjerg i de nærmeste måneder.

Ny TDC-boss: Her skal vi fukusere
Pernille Erenbjerg var før sin ansættelse i TDC i 2003 partner i Deloitte og statsautoriseret revisor hos Arthur Andersen.

"Jeg er naturligvis glad for, at bestyrelsen har givet mig denne mulighed. Det er ikke nogen hemmelighed, at vores danske forretning er under et betydeligt pres, men sammen med vores dygtige ledere og medarbejdere glæder jeg mig meget til at tage udfordringen op," udtaler hun i forbindelse med det nye top-job i dansk erhvervsliv.

"Vi skal fokusere på at skabe endnu bedre kommunikations- og underholdningsprodukter i Skandinavien og fortsat arbejde med at løfte kundeoplevelsen." 

"Som markedsleder skal TDC tage kunderne i hånden og guide dem trygt ind i en fremtid og et samfund, hvor digitalisering er et nøglebegreb. Samtidig skal vi sikre os, at TDC både på kort og langt sigt er en solid forretning med de finansielle kræfter, som er nødvendige for at forsætte investeringerne - til glæde for kunder, aktionærer, medarbejdere, og det samfund, vi er en del af."

En ny koncernfinansdirektør i TDC Group er endnu ikke udpeget, og indtil videre varetages denne funktion fortsat af Pernille Erenbjerg, oplyser TDC.

Carsten Dilling: Glæder mig til at prøve noget nyt
Carsten Dilling selv har følgende udtalelse om sit farvel til direktørstolen:

"Igennem min tid i TDC's direktion har jeg truffet rigtig mange beslutninger og bl.a. gennemført en lang række vigtige opkøb, der er medvirkende til, at TDC er den stærke, skandinaviske virksomhed, den er i dag."

"Det er et forløb i mit liv jeg er meget stolt af, og det har været en fornøjelse hver dag at være omgivet af dygtige og engagerede kolleger og at have muligheden for at spille op i mod - og med - en topprofessionel bestyrelse," lyder det fra Carsten Dilling. 

"Pernille og jeg har altid haft et fortrinligt og tillidsfuldt samarbejde, hun er godt rustet til opgaven, og det er derfor det helt rigtige tidspunkt til at tage fat i næste kapitel af TDC's historie. Personligt glæder jeg mig til, efter mere end otte spændende år i TDC, at skulle prøve noget nyt."

Bestyrelsesformand i TDC, Vagn Sørensen, udtaler desuden: 

"Carsten Dilling har i mere end tre år stået i spidsen for TDC, og har gjort et fremragende og afgørende stykke arbejde i forhold til fortsat at udvikle og effektivisere TDC. Fra at være en klassisk televirksomhed er TDC nu en førende kommunikations- og underholdningsvirksomhed i et skandinavisk perspektiv."

Læs også: TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald

Carsten Dillings farvel til TDC kommer efter sidste uges
halvårsregnskab fra selskabet, der viste, at TDC fortsat er under pres på en række områder - ikke mindst erhvervsmarkedet.

Regnskabet bød dog også på positive takter i form af en tilkundefremgang på 13.000 privatkunder i mobilforretningen sammenlignet med første kvartal.

Samtidig kunne TDC i regnskabet konkludere, at kundetilfredsheden igen er på vej op.

Telekoncernen landede i 2014 et overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA, red.) på 9,8 milliarder kroner, mens omsætningen i 2014 landede på lidt mere end 23 milliarder kroner. 

Omsætningen var faldet med 2,7 procent i forhold til 2013, ligesom også EBITDA-resultatet lå 1,8 procent lavere end i 2013. 

Læs også:

TDC overrasker: Nu går det frem på flere kritiske områder

TDC's hovedpine på erhvervsmarkedet: Sådan skal it-sikkerhed redde selskabet

TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere