Artikel top billede

Carsten Dilling færdig i TDC - ny administrerende direktør udnævnt

Opdateret: Carsten Dilling stopper med øjeblikkelig virkning som administrerende direktør i TDC. Ny administrerende direktør udnævnt.

Carsten Dilling stopper som administrerende direktør og koncernchef i TDC.

TDC oplyser, at bestyrelsen har besluttet, at Pernille Erenbjerg overtager styringen med landets største teleselskab allerede i dag, fredag.

"Pernille Erenbjerg har siden 2011 været medlem af TDC A/S' direktion som koncernfinansdirektør i TDC Group. I januar 2015 blev hun udnævnt til viceadministrerende direktør," skriver TDC om den 47-årige cand. merc. aud. og statsautoriseret revisor.

"Efter gensidig aftale med bestyrelsen og ligeledes med virkning fra den 14. august 2015 fratræder Carsten Dilling som administrerende direktør og medlem af direktionen i TDC, og som formand for bestyrelsen i en række TDC datterselskaber, herunder TDC Sverige og GET i Norge," skriver TDC.

Formandsposterne overtages af Pernille Erenbjerg, mens Carsten Dilling vil fungere som rådgiver for Pernille Erenbjerg i de nærmeste måneder.

Ny TDC-boss: Her skal vi fukusere
Pernille Erenbjerg var før sin ansættelse i TDC i 2003 partner i Deloitte og statsautoriseret revisor hos Arthur Andersen.

"Jeg er naturligvis glad for, at bestyrelsen har givet mig denne mulighed. Det er ikke nogen hemmelighed, at vores danske forretning er under et betydeligt pres, men sammen med vores dygtige ledere og medarbejdere glæder jeg mig meget til at tage udfordringen op," udtaler hun i forbindelse med det nye top-job i dansk erhvervsliv.

"Vi skal fokusere på at skabe endnu bedre kommunikations- og underholdningsprodukter i Skandinavien og fortsat arbejde med at løfte kundeoplevelsen." 

"Som markedsleder skal TDC tage kunderne i hånden og guide dem trygt ind i en fremtid og et samfund, hvor digitalisering er et nøglebegreb. Samtidig skal vi sikre os, at TDC både på kort og langt sigt er en solid forretning med de finansielle kræfter, som er nødvendige for at forsætte investeringerne - til glæde for kunder, aktionærer, medarbejdere, og det samfund, vi er en del af."

En ny koncernfinansdirektør i TDC Group er endnu ikke udpeget, og indtil videre varetages denne funktion fortsat af Pernille Erenbjerg, oplyser TDC.

Carsten Dilling: Glæder mig til at prøve noget nyt
Carsten Dilling selv har følgende udtalelse om sit farvel til direktørstolen:

"Igennem min tid i TDC's direktion har jeg truffet rigtig mange beslutninger og bl.a. gennemført en lang række vigtige opkøb, der er medvirkende til, at TDC er den stærke, skandinaviske virksomhed, den er i dag."

"Det er et forløb i mit liv jeg er meget stolt af, og det har været en fornøjelse hver dag at være omgivet af dygtige og engagerede kolleger og at have muligheden for at spille op i mod - og med - en topprofessionel bestyrelse," lyder det fra Carsten Dilling. 

"Pernille og jeg har altid haft et fortrinligt og tillidsfuldt samarbejde, hun er godt rustet til opgaven, og det er derfor det helt rigtige tidspunkt til at tage fat i næste kapitel af TDC's historie. Personligt glæder jeg mig til, efter mere end otte spændende år i TDC, at skulle prøve noget nyt."

Bestyrelsesformand i TDC, Vagn Sørensen, udtaler desuden: 

"Carsten Dilling har i mere end tre år stået i spidsen for TDC, og har gjort et fremragende og afgørende stykke arbejde i forhold til fortsat at udvikle og effektivisere TDC. Fra at være en klassisk televirksomhed er TDC nu en førende kommunikations- og underholdningsvirksomhed i et skandinavisk perspektiv."

Læs også: TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald

Carsten Dillings farvel til TDC kommer efter sidste uges
halvårsregnskab fra selskabet, der viste, at TDC fortsat er under pres på en række områder - ikke mindst erhvervsmarkedet.

Regnskabet bød dog også på positive takter i form af en tilkundefremgang på 13.000 privatkunder i mobilforretningen sammenlignet med første kvartal.

Samtidig kunne TDC i regnskabet konkludere, at kundetilfredsheden igen er på vej op.

Telekoncernen landede i 2014 et overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA, red.) på 9,8 milliarder kroner, mens omsætningen i 2014 landede på lidt mere end 23 milliarder kroner. 

Omsætningen var faldet med 2,7 procent i forhold til 2013, ligesom også EBITDA-resultatet lå 1,8 procent lavere end i 2013. 

Læs også:

TDC overrasker: Nu går det frem på flere kritiske områder

TDC's hovedpine på erhvervsmarkedet: Sådan skal it-sikkerhed redde selskabet

TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere