Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kundeflugt fra TDC: 113.000 mobilkunder droppede selskabet i 2014

TDC har netop frigivet sit årsregnskab for 2015, og det afslører, at langt fra alle kunder er lige tilfredse med selskabets satsning på 'premium-produkter,' hvor priserne ikke skal være det afgørende.

TDC Group har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2014.

Det var på forhånd ventet, at TDC ville fremvise et regnskab, hvor kundefrafald ville være emne - og det holder stik.  

Telekoncernen lander ganske vist et overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA, red.) på 9,8 milliarder kroner, mens omsætningen i 2014 landede på lidt mere end 23 milliarder kroner.

"Vi er tilfredse med, at vi har nået vores finansielle mål for 2014. Det omfatter et højt cash flow, fortsat lavere driftsomkostninger og en væsentlig stigning i antallet af tv- og bredbåndskunder på det danske marked," udtaler administrerende direktør Carsten Dilling.

Bag ved de fornuftige resultatere gemmer der sig dog en række mindre heldige tendenser i TDC's 2014.

Her har TDC problemer

I rå regnskabstal ses det ved, at omsætningen er faldet med 2,7 procent i forhold til 2013, ligesom også EBITDA-resultatet er 1,8 procent lavere end i 2013.

Det fremgår også af regnskabet, at selve bundlinjen er en smule forbedret i forhold til 2013, men alligevel er TDC udfordret, erkender selskabet:

"TDC Group er imidlertid udfordret på flere område, specielt på mobilmarkedet. Det er et marked, der er karakteriseret ved en intensiv priskonkurrence, og TDC Group mistede i årets løb samlet 113.000 mobilkunder," lyder det fra selskabet i en pressemeddelelse.

Det reelle antal mobilkunder, der forlod TDC, ser dog ud til at være endnu højere, for i selve regnskabet står der:

"Vores fokus på premium-produkter på det konkurrenceprægede marked resulterede i et tab af privatkunder (-153 tusinde), primært forårsaget af konkurrenternes gentagne prisreduktioner."

"På det danske erhvervsmarked var vi ikke i stand til at rykke fokus fra priserne til kvaliteten i integrerede løsninger," står der videre i årsregnskabet.

Her har TDC vækst

Selskabet kan dog samtidig glæde sig over fremgang på ‘tv og home entertainment'.

Regnskabet fortæller, at TDC sidste år fik 76.000 nye privatkunder på tv og bredbånd i Skandinavien - heraf 45.000 på hjemmemarkedet.

"Med købet af det norske kabel-tv-selskab Get vokser betydningen af den indholdsbaserede forretning, og TDC Group forventer at op mod en fjerdedel af omsætningen i 2015 vil komme fra tv, film og andre digitale underholdningstjenester."

Læs også:

TDC's årsregnskab på trapperne: Her er telegigantens store udfordringer

TDC-ansatte frygter nye fyringsrunder - og det er med god grund

TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne

TDC hård presset: Sådan rammer pris-krigen telegiganten

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret




IT-JOB

Centrica Energy

Senior Software Developer

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere