Artikel top billede

Kritik regner ned over Virk.dk: Det virker ikke ordentligt

Store danske erhvervs-organisationer langer ud med voldsom kritik af Virk.dk.

Flere virksomheder og organisationer langer ud efter Virk.dk, som ikke lever op til forventningerne.

Det var oprindeligt planen, at Virk.dk allerede fra 2013 skulle have været ene-indgang for alle danske virksomheder til det offentlige.

Men tal fra Erhvervsstyrelsen viser ifølge Børsen, at kun 38,5 procent af de danske virksomheders indberetninger til det offentlige fandt sted via Virk.dk ved indgangen til 2015.

"Det er et helt og aldeles uacceptabelt tal," siger fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv, Janus Sandgaard, til Børsen.

De danske virksomheder sender ifølge ham omkring 11 millioner indberetninger afsted til det offentlige om året.

"Alle indgange skal samles et sted for at nedbringe virksomhedernes administrative byrder. Det bør ske i hvert fald senest ved udgangen af 2016,2 siger Dansk Erhverv-manden til Børsen.

Samme holdning kommer fra Dansk Industri, hvor Sidsel Dyrholm Holst siger til avisen, at 'det langt fra er godt nok.'

"Der har været et erklæret mål flere år tilbage, og at man stadig er så langt fra på nuværende tidspunkt, er simpelthen ikke godt nok," siger hun til Børsen.

Hun peger på, at det er 'vigtigt,' at løsningen bliver mere stabil og brugervenlig.

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, siger til avisen, at tallet ikke er tilfredsstillende, og at han nu vil 'rydde op.'

Læs også:

Computerworld mener: Når digitaliseringen spilder vores tid

Vigtigt it-system vakler: Har været ramt flere gange

Ramt fire gange på halvt år: Erhvervsdatabase i knæ

It høvler byrder væk: Fra syv til to dages ventetid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere