Artikel top billede

Nykredit klar til massive it-investeringer: Vil have færre ansatte

Endnu en dansk finanskoncern melder sig klar til at investere flere penge i digitalisering. Nykredit vil have færre ansatte og bedre resultater - og det skal nye it-løsninger hjælpe med at sikre.

Finanskoncernen Nykredit har store digitaliserings-ambitioner.

Det fremgår af Nykredits netop offentliggjorte halvårsrapport, hvor koncernen kan fremvise et resultat før skat på næsten fire milliarder kroner.

Nykredit har i dag et et gennemsnitligt antal heltidsansatte medarbejdere på 3.785, men det antal skal bringes ned i de kommende år.

Øremærker millioner til digitalisering

I den plan er et øget fokus på digitale løsninger et centralt virkemiddel:

"Som led i Forretningsplan 2018 øremærkes investeringer i niveauet 350 millioner kroner, blandt andet til øget digitalisering," lyder det fra koncernchef Michael Rasmussen.

Med Forretningsplan 2018 vil Nykredit forbedre resultatet af kerneforretningen, så det i 2018 er 1,5 milliarder kroner større end det forventede 2016-resultat.

"For at nå det vil vi spare 250 millioner kroner på driften årligt. En del af det kan nås ved at intensivere vores arbejde med digitalisering, men det kan ikke undgås, at vi også i de kommende år bliver færre i Nykreditkoncernen," lyder det i halvårsrapporten.

Generel tendens i finanssektoren

Nykredit er ikke ene om at intensivere de digitale satsninger, for det er en tendens, der ses på tværs af finanssektoren i Danmark i disse år.

Blandt andet har Nordea gang i en merinvestering i digitalisering på 30-35 procent i gennemsnit over de næste fire til fem år.

Det betyder konkret, at Nordea i perioden investerer et sted mellem 3,7 milliarder og 5,2 milliarder kroner ekstra på it.

Læs også:

Nykredit får ny CIO - her er den nye topchef

Her er planen: Nordea pumper fem milliarder kroner i ny it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere