Artikel top billede

Nykredit klar til massive it-investeringer: Vil have færre ansatte

Endnu en dansk finanskoncern melder sig klar til at investere flere penge i digitalisering. Nykredit vil have færre ansatte og bedre resultater - og det skal nye it-løsninger hjælpe med at sikre.

Finanskoncernen Nykredit har store digitaliserings-ambitioner.

Det fremgår af Nykredits netop offentliggjorte halvårsrapport, hvor koncernen kan fremvise et resultat før skat på næsten fire milliarder kroner.

Nykredit har i dag et et gennemsnitligt antal heltidsansatte medarbejdere på 3.785, men det antal skal bringes ned i de kommende år.

Øremærker millioner til digitalisering

I den plan er et øget fokus på digitale løsninger et centralt virkemiddel:

"Som led i Forretningsplan 2018 øremærkes investeringer i niveauet 350 millioner kroner, blandt andet til øget digitalisering," lyder det fra koncernchef Michael Rasmussen.

Med Forretningsplan 2018 vil Nykredit forbedre resultatet af kerneforretningen, så det i 2018 er 1,5 milliarder kroner større end det forventede 2016-resultat.

"For at nå det vil vi spare 250 millioner kroner på driften årligt. En del af det kan nås ved at intensivere vores arbejde med digitalisering, men det kan ikke undgås, at vi også i de kommende år bliver færre i Nykreditkoncernen," lyder det i halvårsrapporten.

Generel tendens i finanssektoren

Nykredit er ikke ene om at intensivere de digitale satsninger, for det er en tendens, der ses på tværs af finanssektoren i Danmark i disse år.

Blandt andet har Nordea gang i en merinvestering i digitalisering på 30-35 procent i gennemsnit over de næste fire til fem år.

Det betyder konkret, at Nordea i perioden investerer et sted mellem 3,7 milliarder og 5,2 milliarder kroner ekstra på it.

Læs også:

Nykredit får ny CIO - her er den nye topchef

Her er planen: Nordea pumper fem milliarder kroner i ny it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere