Artikel top billede

Elgigantens danske direktør Peder Stedal er ikke bekymret for udfordringen fra den nye Power-kæde.

Elgiganten om ny konkurrent efter kæmpe-åbning: "Det er da bare Expert i nye farver"

Expert-koncernens lancering af den nye butikskæde Power mødes med et skuldertræk hos Elgiganten. "Vi har vores egen forretning at passe," lyder det fra den danske direktør.

Premieren på den nye varehuskæde Power, som mandag åbnede sin første butik i Glostrup ved København får ikke direktør Peder Stedal, i elektronikmarkedets dominerende spiller, Elgiganten, til at ligge søvnløs om natten.

Ved åbningen lokkede Power efter eget udsagn flere hundrede kunder i kø foran den nye butik, og på selve åbningsdagen voksede køerne af kunder og biler til flere kilometers længde.

Det kan du læse mere om her: 15.000 kunder besøgte Power i Glostrup på åbningsdagen - overvældet direktør har aldrig prøvet noget lignende

Men trods den massive opmærksomhed på Power fra både kunder og medier, er direktøren i Elgiganten knap så imponeret over det koncept, som Power har lanceret.

"De har jo varslet deres planer i flere år, så det, vi møder i dag, er bare Expert i nye farver. Butikken i Glostrup ligner det, vi har set i Norge de senere år. Går man ind i en Expert i Oslo, er der rigtig meget, man kan nikke genkendende til. Så der er ikke så meget nyt under solen," siger Peder Stedal.

Han er efter eget udsagn ikke bekymret for udsigten til endnu hårdere konkurrence om forbrugernes gunst.

"Power er en konkurrent som Wupti eller Bilka, eller hvem der ellers findes på markedet, og det er vi naturligvis opmærksomme på," siger Peder Stedal.

Åbner nabo-butik

Til trods for den afslappede attitude over for den nye konkurrent åbner Elgiganten senere i år en ny såkaldt megastore i Herlev, hvor man kommer til at ligge dør om dør med en ligeså spritny Power-butik.

For en måned siden åbnede Elgiganten en butik i Vejle, og til næste år slår man dørene op for en ny butik i Svendborg. I alt kommer Elgiganten dermed op på at have 30 butikker på landsplan, fortæller Peder Stedal.

Ved siden af de fysiske varehuse sælger Elgiganten også sine varer på nettet.

Her er der ifølge direktøren en omsætning, der er større end i det største fysiske varehus. Han ønsker dog ikke at sætte tal på den del af forretningen.

"Convenience er det, der styrer udviklingen for os. Det skal være nemt for kunden at handle, uanset om det er i en butik, gennem kundecenteret eller vores onlineforretning," siger Peder Stedal.

Hvem kommer til at vinde kampen mellem jer og Power?

"Det må tiden jo vise, men vi har i hvert fald selvtillid," siger Peder Stedal, som ikke ønsker at give sin vurdering af Powers chancer for bide sig fast på markedet.

"Det må du tale med dem om. Men det er jo forbrugerne, der afgør det i den sidste ende," siger han.

Elgiganten, der via norske Elkjøp er ejet af den britiske koncern Dixons, har de seneste to år haft en omsætning i Danmark på omkring fem milliarder kroner.

Læs også:

Nu begynder Experts slagsmål med Elgiganten: Åbner nye kæmpevarehuse

Derfor er Expert tvunget til at åbne masser af nye butikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere