Artikel top billede

Nedtur fortsætter: HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk

HP's omsætning falder for 16. kvartal i træk. Også indtjeningen falder markant for det kriseramte selskab. Måske tegner der sig nu et vendepunkt i horisonten.

Det er efterhånden flere år siden, at verdens engang mægtigste it-virksomhed, HP, kunne registrere fremgang.

De seneste fire år har budt på det ene nedslående resultat efter det andet, og nedturen er ikke ovre endnu.

Det viser HP's netop offentliggjorte kvartals-regnskab, der er det 16. kvartalsregnskab i træk fra HP med tilbagegang i selskabets omsætning.

Omsætningen er faldet med otte procent, mens indtjeningen er faldet 13 procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Omsætningen er faldet på stort set alle forretningsområder - pc'er, printere, services.

Dog er der fremgang inden for selskabets salg af erhvervsløsninger, hvilket HP's topchef, Meg Whitman, da også fremhævede, da hun præsenterede kvartalsregnskabet, som altså ellers ikke giver særligt meget grund til jubel.

HP er som flere af de andre af de store gamle it-giganter presset af den hastige omstilling, som for tiden er ved at endevende hele it-industrien.

Omstillingen er drevet af både cloud-computing samt af forbrugernes skiftende mønstre væk fra pc'er og over mod tablets og smartphones.

Og det er ikke slut endnu, mener topchef Meg Whitman.

Hun siger, at HP for alvor kan mærke, at markedet for pc'er skrumper, ligesom priserne er under hårdt pres.

"Det har taget til siden maj. Vi ser et meget vanskeligt forretningsmiljø forude i de kommende mange kvartaler," siger hun.

Det har fået en sværm af nye og stærkt agile leverandører til at få vind i sejlene, mens det har vist sig sværere, dyrere og langt mere langsommelig end først forventet, at få de engang dominerende giganter som især HP, CSC og IBM gjort klar til de nye tider.

Du kan læse mere om IBM's store omstilling her: Derfor er der ingen vej uden om gigantisk fyringsrunde i IBM

CSC har ligeledes varslet en opsplitning af selskabet, der som IBM har fyret tusindvis af ansatte - heraf mange i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

For HP gælder det, at selskabet 1. november gennemfører en fuld opsplitning af selskabet i to selvstændige og uafhængige virksomheder.

Det er hensigten, at denne omstilling netop skal gøre virksomhederne mere agile og nemmere og hurtigere at tilpasse de skiftende markedsvilkår.

Opsplitningen af HP bliver en af de største virksomheds-split i verdenshistorien, da begge de to nye HP-selskaber - HP Inc og HP Enterprise - umiddelbart efter opsplitningen vil stå med en omsætning på +50 milliarder dollar.

Du kan læse mere om den store opsplitning af HP her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere