Artikel top billede

Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

TDC må endnu en gang se sig slået af fiberleverandøren Nianet, der netop har vundet et udbud af statens indkøb af fiberforbindelser.

Moderniseringsstyrelsen og fiberudbyderen Nianet har indgået en aftale, som fra årsskiftet og de næste fem år frem giver Nianet monopol på at levere fiberforbindelser til statslige institutioner.

Dermed holder Nianet, der er ejet af 14 elselskaber, fast i et vigtigt forretningsområde, som man har udviklet, siden selskabet i 2011 vandt et lignende udbud i konkurrence med blandt andet TDC.

Den nye aftale indeholder en mulighed for yderligere to års forlængelse, ligesom regioner, kommuner og selvejende institutioner kan vælge at købe ind via aftalen.

Det gør aftalen større, og hos Nianet forventer man, at aftalen, der er forpligtende for de statslige kunder, samlet set vil indbringe op mod en kvart milliard kroner i omsætning.

I forvejen køber 30 kommunerne ind på eksisterende aftale fra 2011, men administrerende direktør i Nianet, Rasmus Helmich, forventer, at flere kommuner vil benytte muligheden i fremtiden.

Rasmus Helmich er tydeligt tilfreds med at have vundet det store fiber-udbud, og han benytter lejligheden til at slå på tromme for fibernettets velsignelser - modsat TDC's kobberbaserede net.

"Mens TDC er fast besluttet på at holde fast i deres vidtforgrenede kobbernet, tænker vi fremadrettet i vores bestræbelser på at udbygge og gøre fibernettet tilgængeligt for flere, og vi er i gang med at skabe en infrastruktur, som kan konkurrere med TDC's landsdækkende kobbernet," lyder det fra Rasmus Helmich.

Han forventer, at aftalen med staten vil gøre Nianet mere konkurrencedygtig på markedet for fiberforbindelser til private og offentlige virksomheder.

"Vores bedste gæt er, at vi i hele træskolængder har en markedsandel på 15-20 procent, mod Global Connects omkring 20 procent og TDC's cirka 60 procent. Kigger vi ud i fremtiden er det realistisk, at vi når op på en markedsandel på 25 procent," siger Rasmus Helmich.

Elselskaberne, der ejer Nianet, har de seneste fem til ti år investeret milliarder af kroner i udbygningen af fibernet-forbindelser, som konkurrerer med TDCs kobberbaserede fastnet.

Læs også:

Nianet lander vigtig kæmpe-ordre for næsen af TDC

Fiber-gigant sluger dansk konsulenthus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere