Artikel top billede

Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

TDC må endnu en gang se sig slået af fiberleverandøren Nianet, der netop har vundet et udbud af statens indkøb af fiberforbindelser.

Moderniseringsstyrelsen og fiberudbyderen Nianet har indgået en aftale, som fra årsskiftet og de næste fem år frem giver Nianet monopol på at levere fiberforbindelser til statslige institutioner.

Dermed holder Nianet, der er ejet af 14 elselskaber, fast i et vigtigt forretningsområde, som man har udviklet, siden selskabet i 2011 vandt et lignende udbud i konkurrence med blandt andet TDC.

Den nye aftale indeholder en mulighed for yderligere to års forlængelse, ligesom regioner, kommuner og selvejende institutioner kan vælge at købe ind via aftalen.

Det gør aftalen større, og hos Nianet forventer man, at aftalen, der er forpligtende for de statslige kunder, samlet set vil indbringe op mod en kvart milliard kroner i omsætning.

I forvejen køber 30 kommunerne ind på eksisterende aftale fra 2011, men administrerende direktør i Nianet, Rasmus Helmich, forventer, at flere kommuner vil benytte muligheden i fremtiden.

Rasmus Helmich er tydeligt tilfreds med at have vundet det store fiber-udbud, og han benytter lejligheden til at slå på tromme for fibernettets velsignelser - modsat TDC's kobberbaserede net.

"Mens TDC er fast besluttet på at holde fast i deres vidtforgrenede kobbernet, tænker vi fremadrettet i vores bestræbelser på at udbygge og gøre fibernettet tilgængeligt for flere, og vi er i gang med at skabe en infrastruktur, som kan konkurrere med TDC's landsdækkende kobbernet," lyder det fra Rasmus Helmich.

Han forventer, at aftalen med staten vil gøre Nianet mere konkurrencedygtig på markedet for fiberforbindelser til private og offentlige virksomheder.

"Vores bedste gæt er, at vi i hele træskolængder har en markedsandel på 15-20 procent, mod Global Connects omkring 20 procent og TDC's cirka 60 procent. Kigger vi ud i fremtiden er det realistisk, at vi når op på en markedsandel på 25 procent," siger Rasmus Helmich.

Elselskaberne, der ejer Nianet, har de seneste fem til ti år investeret milliarder af kroner i udbygningen af fibernet-forbindelser, som konkurrerer med TDCs kobberbaserede fastnet.

Læs også:

Nianet lander vigtig kæmpe-ordre for næsen af TDC

Fiber-gigant sluger dansk konsulenthus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere