Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

TDC må endnu en gang se sig slået af fiberleverandøren Nianet, der netop har vundet et udbud af statens indkøb af fiberforbindelser.

Moderniseringsstyrelsen og fiberudbyderen Nianet har indgået en aftale, som fra årsskiftet og de næste fem år frem giver Nianet monopol på at levere fiberforbindelser til statslige institutioner.

Dermed holder Nianet, der er ejet af 14 elselskaber, fast i et vigtigt forretningsområde, som man har udviklet, siden selskabet i 2011 vandt et lignende udbud i konkurrence med blandt andet TDC.

Den nye aftale indeholder en mulighed for yderligere to års forlængelse, ligesom regioner, kommuner og selvejende institutioner kan vælge at købe ind via aftalen.

Det gør aftalen større, og hos Nianet forventer man, at aftalen, der er forpligtende for de statslige kunder, samlet set vil indbringe op mod en kvart milliard kroner i omsætning.

I forvejen køber 30 kommunerne ind på eksisterende aftale fra 2011, men administrerende direktør i Nianet, Rasmus Helmich, forventer, at flere kommuner vil benytte muligheden i fremtiden.

Rasmus Helmich er tydeligt tilfreds med at have vundet det store fiber-udbud, og han benytter lejligheden til at slå på tromme for fibernettets velsignelser - modsat TDC's kobberbaserede net.

"Mens TDC er fast besluttet på at holde fast i deres vidtforgrenede kobbernet, tænker vi fremadrettet i vores bestræbelser på at udbygge og gøre fibernettet tilgængeligt for flere, og vi er i gang med at skabe en infrastruktur, som kan konkurrere med TDC's landsdækkende kobbernet," lyder det fra Rasmus Helmich.

Han forventer, at aftalen med staten vil gøre Nianet mere konkurrencedygtig på markedet for fiberforbindelser til private og offentlige virksomheder.

"Vores bedste gæt er, at vi i hele træskolængder har en markedsandel på 15-20 procent, mod Global Connects omkring 20 procent og TDC's cirka 60 procent. Kigger vi ud i fremtiden er det realistisk, at vi når op på en markedsandel på 25 procent," siger Rasmus Helmich.

Elselskaberne, der ejer Nianet, har de seneste fem til ti år investeret milliarder af kroner i udbygningen af fibernet-forbindelser, som konkurrerer med TDCs kobberbaserede fastnet.


Læs også:

Nianet lander vigtig kæmpe-ordre for næsen af TDC

Fiber-gigant sluger dansk konsulenthus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.