Saxo Banks it-topdirektør om exit: Jeg blev kørt ud på et sidespor

Interview: Mikael Munck fratrådte som it-topdirektør i Saxo Bank for en uge siden efter omfattende restruktureringer, der gradvist har udhulet hans ansvarsområder. "Nogle gange sker der bare ting, som man ikke er herre over," siger han. Nu venter der nye udfordringer.

Årets CIO i 2012, Mikael Munck, er færdig som it-topdirektør i Saxo Bank.

Han forlod tirsdag i sidste uge stillingen som global direktør for 'technology and operations' i den hovedrige finansvirksomhed, hvor han gennem de seneste seks år har stået i spidsen for en meget stor it- og organisations-omlægning.

Det kan du læse mere om her: It-topdirektør i Saxo Bank færdig: Kæmpe omstrukturering i bankens it-organisation

Kørt ud på sidespor
Overfor Computerworld begrunder Mikael Munck sin exit fra virksomheden med, at han gradvist i de seneste to år er blevet kørt ud på et sidespor, hvor han løbende har mistet indflydelse og ansvar i den store bank.

På sit højdepunkt stod han som global direktør for Technology and Operations i spidsen for en afdeling i Saxo Bank med 800 ansatte og sad i Saxo Banks topledelse.

Det er gradvist blevet udhulet med løbende afgivelse af de forskellige ansvarsområder som platforme, servicecenter, produkter, it og operations.

Begrundelsen han fik: Restrukturering af virksomheden.

"Over de seneste to år er relativt store dele af mit tidligere ansvar blevet flyttet ud til andre. Og per 1. januar 2016 overtager Saxo Banks kommende COO, Søren Kyhl, så ansvaret for Operations. Tilbage er så it, hvor jeg så ville blive chef for CIO Ashlay Latham," siger Mikael Munck til Computerworld, der altså derfor nu rykker videre mod nye horisonter.

"Nogle gange sker der bare noget i en organisation, som man ikke er herre over, og det kan man jo ikke gøre noget ved," siger han.

Saxo Bank er kendt for en ret offensiv medarbejder-politik, hvor den løbende udvikling af produkter og organisation gør, at medarbejderne typisk ikke sidder på posten i mange år ad gangen.

På den baggrund er Mikael Munck ganske godt tilfreds med, at han har siddet på posten i seks år.

"Seks år er relativt lang tid i Saxo Bank, og der er ingen sure miner," siger han.

Mikael Munck fortæller til Computerworld, at han i forbindelse med sin exit havde 'en god snak' med Saxo Banks to stiftere, Lars Seier Christensen og Kim Fournais.

"Det har været seks fantastiske år, og især de første fire år fik jeg udviklet it rigtigt meget. Og jobbet har også udviklet mig. Det har jo været en meget forretnings-orienteret rolle, som jeg har lært meget af," siger Mikael Munck.

Han kom oprindeligt til Saxo Bank i forbindelse med, at banken opkøbte selskabet Initto, hvor han var administrerende direktør og medejer.

Den nu fratrådte it-topchef er ganske fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden.

Ifølge ham står rigtigt mange virksomheder og organisationer og skal i gang med netop den type forandringsprojekter, som han har stået i spidsen for i Saxo Bank - altså omfattende digitalisering og effektivisering, indførelse af agile processer, udvikling af egne projektmodeller, hård projektstyring og strømlining af organisationen. 

Du kan læse mere om Mikael Muncks arbejde i Saxo Bank her:

På besøg i Saxo Bank: 800 internationale it-folk og benhård projektstyring.


"Der er ingen tvivl om, at der er mange spændende projekter, der kan bruge en hånd fra en som mig, der har prøvet at arbejde med konkrete projekter i den retning," siger han.

Han har indtil videre ikke noget konkret på hånden, men skal nu i gang med at overveje, hvad fremtiden skal byde på.

"Det bliver jo helt sikkert noget med teknologi, men jeg ved ikke konkret, hvilken retning, det bliver, og jeg har besluttet mig for, at jeg ikke vil træffe nogen forhastede beslutninger," siger han.

Mikael Munck har selv investeret i tre virksomheder, som han nu vil bruge noget mere tid på.

Samtidig kan han dog også godt forestille sig en fremtid i en privat virksomhed, fortæller han.

"Der skal nok dukke nogle spændende muligheder op. Og ellers skal jeg nok selv finde på noget," siger han.

Læs også:

It-topdirektør i Saxo Bank færdig: Kæmpe omstrukturering i bankens it-organisation

Han er fremtidens CIO: Mikael Muncks mange evner

På besøg i Saxo Bank: 800 internationale it-folk og benhård projektstyring

Prisbelønnet CIO forfremmet: 800 mand under sig

Danmarks bedste CIO: Sådan har vi effektiviseret

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske usikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende reguleringer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.