Skandalerne vælter ned over det hackede utroskabssite Ashley Madison

Hackerangrebet mod Ashley Madison har ført en hel række uheldige konsekvenser med sig. Blandt andet er selskabet bag utroskabssitet blevet sagsøgt for fire milliarder kroner.

Efter hackergruppen Impact Team har hugget og offentliggjort en stor bunke data fra utroskabssitet Ashley Madison, er ulykkerne begyndt at regne ned over sitet og dets brugere.

Flere medier melder om, at tre personer angiveligt skulle have taget deres eget liv som følge af lækket.

Sammenkædningen mellem datalækket og selvmordene er dog ikke blevet endelig bekræftet.

Andre nyhedssites som Wired skriver om, at datalækagen udover informationer om små 40 millioner utro personer også indeholder detaljerede beskrivelser af, at Ashley Madisons daværende CTO tilbage i 2012 fandt et sikkerhedshul hos en konkurrent ved navn Nerve.com.

I en mailkorrespondance fortalte Ashley Madisons tidligere tekniske direktør til flere kolleger, at han havde trukket hele Nerve.coms database ud af sitet.

"De udførte et dårligt job, da de byggede deres platform. Jeg har hele deres brugerbase," lød mailen ifølge Wired fra Ashley Madisons CTO til blandt andre topdirektøren for utroskabsitets moderselskab og dennes operationsdirektør.

Sagsøgt for fire milliarder kroner
Udover mulige selvmord og indicier på industrispionage samt gement data-tyveri på samvittigheden har folkene bag Ashley Madison også andre og mere kontante problemer på hånden.

For ifølge Time har to canadiske advokatfirmaer anlagt et gruppesøgsmål mod Ashley Madison, hvor de forsøger at vride op mod fire milliarder kroner ud af utroskabssitet på vegne af canadiske medlemmer af sitet.

"Talrige tidligere brugere af Ashleymadison.com har kontakt advokatfirmaerne for at forhøre sig om deres ret til privatliv under canadisk lov. De er rasende over, at Ashleymadison.com har undladt at beskytte sine brugeres informationer," lyder det i en meddelelse fra advokatfirmaerne ifølge Times.

"I mange tilfælde betalte brugerne ekstra for, at websitet fjernede alle deres data. De fandt så ud af, at informationerne ikke var blevet slettet, mens de nu er blevet udstillet," forklarer advokatfirmaerne videre i deres begrundelse for at tage sagen op.

Indtil videre er det uvist, om amerikanske og andre landes advokater også vil kaste sig frådende over det hackingramte utroskabssite, der har hjemme i Canada

Ashley Madison slår igen
Midt i alle mediehistorierne om konsekvenserne for data-angrebet mod Ashley Madison slår sitet med sloganet 'Livet er kort - få en affære' igen for at få fanget hackerne.

The independent kan fortælle, at Ashley Madisons moderselskab Avid Life Media således tilbyder en dusør på 2,5 millioner kroner.

Dusøren bliver udbetalt for oplysninger, der kan føre til identifikation, anholdelse og retsforfølgelse af den eller de skyldige personer.

Talsmanden fra Avid Life Media kunne også berette, at de ansatte hos Ashley Madison på dagen for hackerangrebet blev mødt med en hilsen fra hackergruppen, som havde akkompagneret deres hilsen med AC/DC's sang 'Thunderstruck'.

Læs også:

Hackere udstiller 10 gigabyte slibrige data fra utroskabssite på Dark Web


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.