Artikel top billede

Skandalerne vælter ned over det hackede utroskabssite Ashley Madison

Hackerangrebet mod Ashley Madison har ført en hel række uheldige konsekvenser med sig. Blandt andet er selskabet bag utroskabssitet blevet sagsøgt for fire milliarder kroner.

Efter hackergruppen Impact Team har hugget og offentliggjort en stor bunke data fra utroskabssitet Ashley Madison, er ulykkerne begyndt at regne ned over sitet og dets brugere.

Flere medier melder om, at tre personer angiveligt skulle have taget deres eget liv som følge af lækket.

Sammenkædningen mellem datalækket og selvmordene er dog ikke blevet endelig bekræftet.

Andre nyhedssites som Wired skriver om, at datalækagen udover informationer om små 40 millioner utro personer også indeholder detaljerede beskrivelser af, at Ashley Madisons daværende CTO tilbage i 2012 fandt et sikkerhedshul hos en konkurrent ved navn Nerve.com.

I en mailkorrespondance fortalte Ashley Madisons tidligere tekniske direktør til flere kolleger, at han havde trukket hele Nerve.coms database ud af sitet.

"De udførte et dårligt job, da de byggede deres platform. Jeg har hele deres brugerbase," lød mailen ifølge Wired fra Ashley Madisons CTO til blandt andre topdirektøren for utroskabsitets moderselskab og dennes operationsdirektør.

Sagsøgt for fire milliarder kroner

Udover mulige selvmord og indicier på industrispionage samt gement data-tyveri på samvittigheden har folkene bag Ashley Madison også andre og mere kontante problemer på hånden.

For ifølge Time har to canadiske advokatfirmaer anlagt et gruppesøgsmål mod Ashley Madison, hvor de forsøger at vride op mod fire milliarder kroner ud af utroskabssitet på vegne af canadiske medlemmer af sitet.

"Talrige tidligere brugere af Ashleymadison.com har kontakt advokatfirmaerne for at forhøre sig om deres ret til privatliv under canadisk lov. De er rasende over, at Ashleymadison.com har undladt at beskytte sine brugeres informationer," lyder det i en meddelelse fra advokatfirmaerne ifølge Times.

"I mange tilfælde betalte brugerne ekstra for, at websitet fjernede alle deres data. De fandt så ud af, at informationerne ikke var blevet slettet, mens de nu er blevet udstillet," forklarer advokatfirmaerne videre i deres begrundelse for at tage sagen op.

Indtil videre er det uvist, om amerikanske og andre landes advokater også vil kaste sig frådende over det hackingramte utroskabssite, der har hjemme i Canada

Ashley Madison slår igen

Midt i alle mediehistorierne om konsekvenserne for data-angrebet mod Ashley Madison slår sitet med sloganet 'Livet er kort - få en affære' igen for at få fanget hackerne.

The independent kan fortælle, at Ashley Madisons moderselskab Avid Life Media således tilbyder en dusør på 2,5 millioner kroner.

Dusøren bliver udbetalt for oplysninger, der kan føre til identifikation, anholdelse og retsforfølgelse af den eller de skyldige personer.

Talsmanden fra Avid Life Media kunne også berette, at de ansatte hos Ashley Madison på dagen for hackerangrebet blev mødt med en hilsen fra hackergruppen, som havde akkompagneret deres hilsen med AC/DC's sang 'Thunderstruck'.

Læs også:

Hackere udstiller 10 gigabyte slibrige data fra utroskabssite på Dark Web
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.