Artikel top billede

Skandalerne vælter ned over det hackede utroskabssite Ashley Madison

Hackerangrebet mod Ashley Madison har ført en hel række uheldige konsekvenser med sig. Blandt andet er selskabet bag utroskabssitet blevet sagsøgt for fire milliarder kroner.

Efter hackergruppen Impact Team har hugget og offentliggjort en stor bunke data fra utroskabssitet Ashley Madison, er ulykkerne begyndt at regne ned over sitet og dets brugere.

Flere medier melder om, at tre personer angiveligt skulle have taget deres eget liv som følge af lækket.

Sammenkædningen mellem datalækket og selvmordene er dog ikke blevet endelig bekræftet.

Andre nyhedssites som Wired skriver om, at datalækagen udover informationer om små 40 millioner utro personer også indeholder detaljerede beskrivelser af, at Ashley Madisons daværende CTO tilbage i 2012 fandt et sikkerhedshul hos en konkurrent ved navn Nerve.com.

I en mailkorrespondance fortalte Ashley Madisons tidligere tekniske direktør til flere kolleger, at han havde trukket hele Nerve.coms database ud af sitet.

"De udførte et dårligt job, da de byggede deres platform. Jeg har hele deres brugerbase," lød mailen ifølge Wired fra Ashley Madisons CTO til blandt andre topdirektøren for utroskabsitets moderselskab og dennes operationsdirektør.

Sagsøgt for fire milliarder kroner

Udover mulige selvmord og indicier på industrispionage samt gement data-tyveri på samvittigheden har folkene bag Ashley Madison også andre og mere kontante problemer på hånden.

For ifølge Time har to canadiske advokatfirmaer anlagt et gruppesøgsmål mod Ashley Madison, hvor de forsøger at vride op mod fire milliarder kroner ud af utroskabssitet på vegne af canadiske medlemmer af sitet.

"Talrige tidligere brugere af Ashleymadison.com har kontakt advokatfirmaerne for at forhøre sig om deres ret til privatliv under canadisk lov. De er rasende over, at Ashleymadison.com har undladt at beskytte sine brugeres informationer," lyder det i en meddelelse fra advokatfirmaerne ifølge Times.

"I mange tilfælde betalte brugerne ekstra for, at websitet fjernede alle deres data. De fandt så ud af, at informationerne ikke var blevet slettet, mens de nu er blevet udstillet," forklarer advokatfirmaerne videre i deres begrundelse for at tage sagen op.

Indtil videre er det uvist, om amerikanske og andre landes advokater også vil kaste sig frådende over det hackingramte utroskabssite, der har hjemme i Canada

Ashley Madison slår igen

Midt i alle mediehistorierne om konsekvenserne for data-angrebet mod Ashley Madison slår sitet med sloganet 'Livet er kort - få en affære' igen for at få fanget hackerne.

The independent kan fortælle, at Ashley Madisons moderselskab Avid Life Media således tilbyder en dusør på 2,5 millioner kroner.

Dusøren bliver udbetalt for oplysninger, der kan føre til identifikation, anholdelse og retsforfølgelse af den eller de skyldige personer.

Talsmanden fra Avid Life Media kunne også berette, at de ansatte hos Ashley Madison på dagen for hackerangrebet blev mødt med en hilsen fra hackergruppen, som havde akkompagneret deres hilsen med AC/DC's sang 'Thunderstruck'.

Læs også:

Hackere udstiller 10 gigabyte slibrige data fra utroskabssite på Dark Web
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere