Næste version af Android kan gøre din batterilevetid markant bedre

Android 6.0, Marshmallow, har ved en test givet en Nexus 5-smartphone en markant forbedring i stand by-batterilevetid.

Android 6.0, Marshmallow er navnet, kunne meget vel gå hen og blive en sand gave til Android-brugere, som synes, at stand by-tiden på telefonen er for lav.

I hvert fald har den tyske techblog Computerbase udarbejdet en sammenligning mellem en Nexus 5-telefon med Android 6.0 og en tilsvarende Nexus 5-telefon med Lollipop (5.1.1).

Den tyske side har testet de to telefoner ved siden af hinanden i stand by-tilstand.

Testen viser, at standby-tiden for Nexus 5-telefonen med Marshmallow er tre gange så lang som Nexus a la Lollipop.

Efter 24 timer i stand by havde Nexus 5 med Marshmallow mistet 4,5 procent strøm, mens telefonnen med Lollipop havde mistet næsten 12 procent.

Det samme passede efter 48 timer (24 procent på Lollipop og cirka ni procent på Marshmallow), hvilket ifølge Computerbase giver en stand by tid på Nexus 5 Lollipop på godt 200 timer.

Selvsamme telefon med Android Marshmallow vil holde i hele 533 timer. Det er 2,7 gange så lang tid.

Stadig kun en test... men hvilket potentiale
Tallene og testen her er udarbejdet ud fra en stadig ufærdig version af Android 6.0.

Der er potentiale for at effekten kan blive endnu større, i den færdige software.

Dog skal det også siges, at bare fordi en telefon med den "rene" version af Android - også kaldet Stock Android - så betyder det ikke, at din Samsung S6 kan det samme.

Samsung S6 og andre telefoner fra producenterne har en stor mængde hardware, som kan tage en stor del af batteriet.

Ligeledes skal det siges, at testen ikke viser et billede af en telefon i almindelig brug, hvor du modtager mails, sender snapchats, og andre typer beskeder.

Android Marshmallow udkommer til efteråret.

Læs også: Nu kommer næste version af Android: Her er Marshmallow
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.