Næste version af Android kan gøre din batterilevetid markant bedre

Android 6.0, Marshmallow, har ved en test givet en Nexus 5-smartphone en markant forbedring i stand by-batterilevetid.

Android 6.0, Marshmallow er navnet, kunne meget vel gå hen og blive en sand gave til Android-brugere, som synes, at stand by-tiden på telefonen er for lav.

I hvert fald har den tyske techblog Computerbase udarbejdet en sammenligning mellem en Nexus 5-telefon med Android 6.0 og en tilsvarende Nexus 5-telefon med Lollipop (5.1.1).

Den tyske side har testet de to telefoner ved siden af hinanden i stand by-tilstand.

Testen viser, at standby-tiden for Nexus 5-telefonen med Marshmallow er tre gange så lang som Nexus a la Lollipop.

Efter 24 timer i stand by havde Nexus 5 med Marshmallow mistet 4,5 procent strøm, mens telefonnen med Lollipop havde mistet næsten 12 procent.

Det samme passede efter 48 timer (24 procent på Lollipop og cirka ni procent på Marshmallow), hvilket ifølge Computerbase giver en stand by tid på Nexus 5 Lollipop på godt 200 timer.

Selvsamme telefon med Android Marshmallow vil holde i hele 533 timer. Det er 2,7 gange så lang tid.

Stadig kun en test... men hvilket potentiale
Tallene og testen her er udarbejdet ud fra en stadig ufærdig version af Android 6.0.

Der er potentiale for at effekten kan blive endnu større, i den færdige software.

Dog skal det også siges, at bare fordi en telefon med den "rene" version af Android - også kaldet Stock Android - så betyder det ikke, at din Samsung S6 kan det samme.

Samsung S6 og andre telefoner fra producenterne har en stor mængde hardware, som kan tage en stor del af batteriet.

Ligeledes skal det siges, at testen ikke viser et billede af en telefon i almindelig brug, hvor du modtager mails, sender snapchats, og andre typer beskeder.

Android Marshmallow udkommer til efteråret.

Læs også: Nu kommer næste version af Android: Her er Marshmallow
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.