Artikel top billede

Nye tal fra Microsoft: 75 millioner pc'er er nu styret af Windows 10

På kun fire uger er Windows 10 blevet installeret på over 75 millioner computere verden over. Og tallet stiger - se de seneste detaljer her.

Microsofts udrulning af Windows 10 går i den rigtige retning.

Over 75 millioner computere verden over har fået det nye styresystem, fortæller Yusuf Mehdi, Microsofts globale VP for marketing, på Twitter.

Windows 10 blev lanceret den 27. juli, og i den tid er Windows 10 blevet installeret i 192 forskellige lande verden over.

Det er næsten samtlige lande på kloden med få undtagelser. (Nordkorea har vel stadig sit eget system?).

Inden en computer opgraderes til Windows 10, bliver den gennemgået af Microsofts software for at sikre, at den kan opgraderes uden problemer.

Det har givet nogle lidt interessante informationsbidder. Blandt andet fortæller Yusuf Mehdi, at Windows 10 er blevet installeret på enheder, som blev produceret helt tilbage i 2007 - altså 8-9 år gamle computere.

Du kan læse vores anmeldelse af Windows 10 her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Cortana fortæller jokes som aldrig før

Ligeledes er Windows 10 blevet installeret på over 90.000 unikke PC- eller tablet-modeller, og der er allerede blevet streamet spil, hvad der svarer til 112 år, igennem Xbox-appen fra en Xbox One.

Også Cortana bliver brugt i stor stil.

Imens vi her i Danmnark endnu ikke kan snakke til vores computere - i hvert fald ikke til Cortana - så kan britterne, amerikanerne, spanierne og franskmænd bruge Microsofts digitale assistent. Og spørger man Cortana, om hun kender en joke, så fortæller hun også en.

Det har hun gjort over en halv million gange.

Ligeledes ser det ud til, at der er kommet lidt mere vind i sejlene i Windows Store, som i Windows 8/8.1 ikke havde hverken det store udbud eller den store interesse fra brugerne.

I hvert fald har Windows Store i Windows 10 set en seksfoldig stigning i antal downloads siden lanceringsdatoen.

Læs også:

Efter næsten fire uger: Så meget fylder Windows 10 på markedet

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.