Artikel top billede

Nye tal fra Microsoft: 75 millioner pc'er er nu styret af Windows 10

På kun fire uger er Windows 10 blevet installeret på over 75 millioner computere verden over. Og tallet stiger - se de seneste detaljer her.

Microsofts udrulning af Windows 10 går i den rigtige retning.

Over 75 millioner computere verden over har fået det nye styresystem, fortæller Yusuf Mehdi, Microsofts globale VP for marketing, på Twitter.

Windows 10 blev lanceret den 27. juli, og i den tid er Windows 10 blevet installeret i 192 forskellige lande verden over.

Det er næsten samtlige lande på kloden med få undtagelser. (Nordkorea har vel stadig sit eget system?).

Inden en computer opgraderes til Windows 10, bliver den gennemgået af Microsofts software for at sikre, at den kan opgraderes uden problemer.

Det har givet nogle lidt interessante informationsbidder. Blandt andet fortæller Yusuf Mehdi, at Windows 10 er blevet installeret på enheder, som blev produceret helt tilbage i 2007 - altså 8-9 år gamle computere.

Du kan læse vores anmeldelse af Windows 10 her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Cortana fortæller jokes som aldrig før

Ligeledes er Windows 10 blevet installeret på over 90.000 unikke PC- eller tablet-modeller, og der er allerede blevet streamet spil, hvad der svarer til 112 år, igennem Xbox-appen fra en Xbox One.

Også Cortana bliver brugt i stor stil.

Imens vi her i Danmnark endnu ikke kan snakke til vores computere - i hvert fald ikke til Cortana - så kan britterne, amerikanerne, spanierne og franskmænd bruge Microsofts digitale assistent. Og spørger man Cortana, om hun kender en joke, så fortæller hun også en.

Det har hun gjort over en halv million gange.

Ligeledes ser det ud til, at der er kommet lidt mere vind i sejlene i Windows Store, som i Windows 8/8.1 ikke havde hverken det store udbud eller den store interesse fra brugerne.

I hvert fald har Windows Store i Windows 10 set en seksfoldig stigning i antal downloads siden lanceringsdatoen.

Læs også:

Efter næsten fire uger: Så meget fylder Windows 10 på markedet

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere