Artikel top billede

Her er Nordkoreas nye Apple-lignende styresystem

Nordkoreas udviklere har vist ladet sig inspirere af Apple, da de udviklede landets nyeste styresystem, Red Star Linux 3.0.

Hvis man ikke vil kaste sig ind i det kapitalistiske marked, men gerne vil have et 'uforurenet' styresystem, er der jo ikke andet for end at udvikle det selv.

Det isolerede Nordkorea er klar med version 3.0 af landets egen-udviklede styresystem 'Red Star Linux.'

Mens det på mange måder så ud til, at de nordkoreanske udviklere havde skelet en del til Windows 7, da de udviklede version 2.0, ser det nu ud til, at inspirationskilden har været Mac OSX.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Et halvt år gammel

Red Star Linux bliver udviklet på The Korea Computer Center (KCC) i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, der i de seneste 10 år har arbejdet løbende med at udvikle software.

Version 2.0 blev udgivet for tre år siden, mens det ser ud til, at Version 3.0 blev taget i brug for cirka et halvt år siden.

Version 3.0 er dog først nu blevet ført ud af landet af en amerikansk it-mand, Will Scott, der har undervist i et semester på Pyongyangs tekniske universitet.

Han har købt udgaven i en butik i Pyongyang, og de screenshots, som du kan se her, er fra den skrabede version uden modifikationer.

Red Star Linux indeholder en Mozilla-baseret browser, der hedder 'Naenara,' hvilket betyder 'Mit land,' ligesom det indeholder en version af Linux-applikationen Wine, der gør det muligt at køre Windows.

Langt de fleste nordkoreanere har ikke adgang til internettet.

Til gengæld har mange via biblioteker og uddannelsesinstitutioner adgang til et stort, nationalt intranet, der indeholder hjemmesider for de offentlige institutioner og lignende.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Læs også:

[b]Nordkorea fremstiller mystisk smartphone

Nordkorea kender ikke Google Maps: Ville smide atombombe på forkert by i USA

Nordkorea følger denne helt almindelige fyr på Twitter og ingen aner hvorfor

Nordkorea truer verdensfreden: Her er deres mystiske gadgets[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere