Artikel top billede

Her er Nordkoreas nye Apple-lignende styresystem

Nordkoreas udviklere har vist ladet sig inspirere af Apple, da de udviklede landets nyeste styresystem, Red Star Linux 3.0.

Hvis man ikke vil kaste sig ind i det kapitalistiske marked, men gerne vil have et 'uforurenet' styresystem, er der jo ikke andet for end at udvikle det selv.

Det isolerede Nordkorea er klar med version 3.0 af landets egen-udviklede styresystem 'Red Star Linux.'

Mens det på mange måder så ud til, at de nordkoreanske udviklere havde skelet en del til Windows 7, da de udviklede version 2.0, ser det nu ud til, at inspirationskilden har været Mac OSX.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Et halvt år gammel

Red Star Linux bliver udviklet på The Korea Computer Center (KCC) i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, der i de seneste 10 år har arbejdet løbende med at udvikle software.

Version 2.0 blev udgivet for tre år siden, mens det ser ud til, at Version 3.0 blev taget i brug for cirka et halvt år siden.

Version 3.0 er dog først nu blevet ført ud af landet af en amerikansk it-mand, Will Scott, der har undervist i et semester på Pyongyangs tekniske universitet.

Han har købt udgaven i en butik i Pyongyang, og de screenshots, som du kan se her, er fra den skrabede version uden modifikationer.

Red Star Linux indeholder en Mozilla-baseret browser, der hedder 'Naenara,' hvilket betyder 'Mit land,' ligesom det indeholder en version af Linux-applikationen Wine, der gør det muligt at køre Windows.

Langt de fleste nordkoreanere har ikke adgang til internettet.

Til gengæld har mange via biblioteker og uddannelsesinstitutioner adgang til et stort, nationalt intranet, der indeholder hjemmesider for de offentlige institutioner og lignende.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Læs også:

[b]Nordkorea fremstiller mystisk smartphone

Nordkorea kender ikke Google Maps: Ville smide atombombe på forkert by i USA

Nordkorea følger denne helt almindelige fyr på Twitter og ingen aner hvorfor

Nordkorea truer verdensfreden: Her er deres mystiske gadgets[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere