Artikel top billede

Her er Nordkoreas nye Apple-lignende styresystem

Nordkoreas udviklere har vist ladet sig inspirere af Apple, da de udviklede landets nyeste styresystem, Red Star Linux 3.0.

Hvis man ikke vil kaste sig ind i det kapitalistiske marked, men gerne vil have et 'uforurenet' styresystem, er der jo ikke andet for end at udvikle det selv.

Det isolerede Nordkorea er klar med version 3.0 af landets egen-udviklede styresystem 'Red Star Linux.'

Mens det på mange måder så ud til, at de nordkoreanske udviklere havde skelet en del til Windows 7, da de udviklede version 2.0, ser det nu ud til, at inspirationskilden har været Mac OSX.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Et halvt år gammel

Red Star Linux bliver udviklet på The Korea Computer Center (KCC) i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, der i de seneste 10 år har arbejdet løbende med at udvikle software.

Version 2.0 blev udgivet for tre år siden, mens det ser ud til, at Version 3.0 blev taget i brug for cirka et halvt år siden.

Version 3.0 er dog først nu blevet ført ud af landet af en amerikansk it-mand, Will Scott, der har undervist i et semester på Pyongyangs tekniske universitet.

Han har købt udgaven i en butik i Pyongyang, og de screenshots, som du kan se her, er fra den skrabede version uden modifikationer.

Red Star Linux indeholder en Mozilla-baseret browser, der hedder 'Naenara,' hvilket betyder 'Mit land,' ligesom det indeholder en version af Linux-applikationen Wine, der gør det muligt at køre Windows.

Langt de fleste nordkoreanere har ikke adgang til internettet.

Til gengæld har mange via biblioteker og uddannelsesinstitutioner adgang til et stort, nationalt intranet, der indeholder hjemmesider for de offentlige institutioner og lignende.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Læs også:

[b]Nordkorea fremstiller mystisk smartphone

Nordkorea kender ikke Google Maps: Ville smide atombombe på forkert by i USA

Nordkorea følger denne helt almindelige fyr på Twitter og ingen aner hvorfor

Nordkorea truer verdensfreden: Her er deres mystiske gadgets[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere