Artikel top billede

Her er Nordkoreas nye Apple-lignende styresystem

Nordkoreas udviklere har vist ladet sig inspirere af Apple, da de udviklede landets nyeste styresystem, Red Star Linux 3.0.

Hvis man ikke vil kaste sig ind i det kapitalistiske marked, men gerne vil have et 'uforurenet' styresystem, er der jo ikke andet for end at udvikle det selv.

Det isolerede Nordkorea er klar med version 3.0 af landets egen-udviklede styresystem 'Red Star Linux.'

Mens det på mange måder så ud til, at de nordkoreanske udviklere havde skelet en del til Windows 7, da de udviklede version 2.0, ser det nu ud til, at inspirationskilden har været Mac OSX.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Et halvt år gammel

Red Star Linux bliver udviklet på The Korea Computer Center (KCC) i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, der i de seneste 10 år har arbejdet løbende med at udvikle software.

Version 2.0 blev udgivet for tre år siden, mens det ser ud til, at Version 3.0 blev taget i brug for cirka et halvt år siden.

Version 3.0 er dog først nu blevet ført ud af landet af en amerikansk it-mand, Will Scott, der har undervist i et semester på Pyongyangs tekniske universitet.

Han har købt udgaven i en butik i Pyongyang, og de screenshots, som du kan se her, er fra den skrabede version uden modifikationer.

Red Star Linux indeholder en Mozilla-baseret browser, der hedder 'Naenara,' hvilket betyder 'Mit land,' ligesom det indeholder en version af Linux-applikationen Wine, der gør det muligt at køre Windows.

Langt de fleste nordkoreanere har ikke adgang til internettet.

Til gengæld har mange via biblioteker og uddannelsesinstitutioner adgang til et stort, nationalt intranet, der indeholder hjemmesider for de offentlige institutioner og lignende.

Du kan se billeder af Red Star Linux 3.0 her.

Læs også:

[b]Nordkorea fremstiller mystisk smartphone

Nordkorea kender ikke Google Maps: Ville smide atombombe på forkert by i USA

Nordkorea følger denne helt almindelige fyr på Twitter og ingen aner hvorfor

Nordkorea truer verdensfreden: Her er deres mystiske gadgets[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere