Artikel top billede

Der sker store ting på tablet-markedet: 2-i-1-produkterne bliver afgørende

Styrkeforholdet mellem Android, iOS og Windows på tablet-markedet ændrer sig markant i øjeblikket, og særligt kategorien 2-i-1 er lidt af en joker.

Microsofts succes med Windows 10 kommer til at smitte af på salget af tablets i 2015 og årene frem.

Selvom Windows fortsat er den lille platform på tablet-markedet sammenlignet med iOS og Android, så er det Windows, der nu vokser, mens konkurrenterne har det noget sværere. 

Det er ikke mindst i 2-i-1-kategorien - maskiner, der både kan fungere som tablet og bærbar computer - at Windows står stærkt.

"Tidligere var den største udfordring for 2-i-1-enhederne de høje prispunkter, de mindre tiltalende designs, og - for at være ærlig - mangel på efterspørgsel på Windows 8, som de fleste enheder kørte."

"Med flere producenter, der tilbyder enheder i dette segment, er priserne begyndt at falde signifikant ... Med lanceringen af Windows 10, introduktionen af flere Android-baserede produkter og muligheden for, at Apple vil lancere en større iPad, hvor skærmen kan kobles fra, er det det her område, man skal holde øje med," skriver IDC.

Sådan klarer platformene sig

Markedet for tablets og 2-i-1-maskiner vil dog overordnet set gå otte procent tilbage i 2015 i forhold til 2014, vurderer IDC.

Den generelle tilbagegang dækker over, at Android ventes at falde med 10 procent i antallet af maskiner, der sendes ud til butikkerne, mens det ventes, at der vil blive sendt næsten 15 procent færre iPads på markedet.

Windows-platformen ventes at gå 59 procent frem i forhold til 2014.

Selvom det lyder af ganske meget, skal man holde sig for øje, at Windows kommer fra et noget mere ydmygt udgangspunkt i forhold til antallet af enheder.

I konkrete tal vil der ifølge IDC blive spyttet næsten 140 millioner Android-enheder på markedet i år, 54 millioner iOS-enheder og 17 millioner Windows-enheder.

Og i 2019...

IDC forsøger sig også med en forudsigelse for, hvordan markedet vil se ud i 2019.

Her venter analysefirmaet, at Android vil ligge på en markedsandel på 56 procent mod 66 procent i år.

iOS har ifølge IDC en markedsandel på 25 procent her i 2015, og den vil stort set være den samme om fire år.

Windows vil gå fra en markedsandel i 2015 på 8 procent til 17 procent i 2019, hvis man skal tro IDC-forudsigelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.