Artikel top billede

Der sker store ting på tablet-markedet: 2-i-1-produkterne bliver afgørende

Styrkeforholdet mellem Android, iOS og Windows på tablet-markedet ændrer sig markant i øjeblikket, og særligt kategorien 2-i-1 er lidt af en joker.

Microsofts succes med Windows 10 kommer til at smitte af på salget af tablets i 2015 og årene frem.

Selvom Windows fortsat er den lille platform på tablet-markedet sammenlignet med iOS og Android, så er det Windows, der nu vokser, mens konkurrenterne har det noget sværere. 

Det er ikke mindst i 2-i-1-kategorien - maskiner, der både kan fungere som tablet og bærbar computer - at Windows står stærkt.

"Tidligere var den største udfordring for 2-i-1-enhederne de høje prispunkter, de mindre tiltalende designs, og - for at være ærlig - mangel på efterspørgsel på Windows 8, som de fleste enheder kørte."

"Med flere producenter, der tilbyder enheder i dette segment, er priserne begyndt at falde signifikant ... Med lanceringen af Windows 10, introduktionen af flere Android-baserede produkter og muligheden for, at Apple vil lancere en større iPad, hvor skærmen kan kobles fra, er det det her område, man skal holde øje med," skriver IDC.

Sådan klarer platformene sig

Markedet for tablets og 2-i-1-maskiner vil dog overordnet set gå otte procent tilbage i 2015 i forhold til 2014, vurderer IDC.

Den generelle tilbagegang dækker over, at Android ventes at falde med 10 procent i antallet af maskiner, der sendes ud til butikkerne, mens det ventes, at der vil blive sendt næsten 15 procent færre iPads på markedet.

Windows-platformen ventes at gå 59 procent frem i forhold til 2014.

Selvom det lyder af ganske meget, skal man holde sig for øje, at Windows kommer fra et noget mere ydmygt udgangspunkt i forhold til antallet af enheder.

I konkrete tal vil der ifølge IDC blive spyttet næsten 140 millioner Android-enheder på markedet i år, 54 millioner iOS-enheder og 17 millioner Windows-enheder.

Og i 2019...

IDC forsøger sig også med en forudsigelse for, hvordan markedet vil se ud i 2019.

Her venter analysefirmaet, at Android vil ligge på en markedsandel på 56 procent mod 66 procent i år.

iOS har ifølge IDC en markedsandel på 25 procent her i 2015, og den vil stort set være den samme om fire år.

Windows vil gå fra en markedsandel i 2015 på 8 procent til 17 procent i 2019, hvis man skal tro IDC-forudsigelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere