Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Der sker store ting på tablet-markedet: 2-i-1-produkterne bliver afgørende

Styrkeforholdet mellem Android, iOS og Windows på tablet-markedet ændrer sig markant i øjeblikket, og særligt kategorien 2-i-1 er lidt af en joker.

Microsofts succes med Windows 10 kommer til at smitte af på salget af tablets i 2015 og årene frem.

Selvom Windows fortsat er den lille platform på tablet-markedet sammenlignet med iOS og Android, så er det Windows, der nu vokser, mens konkurrenterne har det noget sværere. 

Det er ikke mindst i 2-i-1-kategorien - maskiner, der både kan fungere som tablet og bærbar computer - at Windows står stærkt.

"Tidligere var den største udfordring for 2-i-1-enhederne de høje prispunkter, de mindre tiltalende designs, og - for at være ærlig - mangel på efterspørgsel på Windows 8, som de fleste enheder kørte."

"Med flere producenter, der tilbyder enheder i dette segment, er priserne begyndt at falde signifikant ... Med lanceringen af Windows 10, introduktionen af flere Android-baserede produkter og muligheden for, at Apple vil lancere en større iPad, hvor skærmen kan kobles fra, er det det her område, man skal holde øje med," skriver IDC.

Sådan klarer platformene sig

Markedet for tablets og 2-i-1-maskiner vil dog overordnet set gå otte procent tilbage i 2015 i forhold til 2014, vurderer IDC.

Den generelle tilbagegang dækker over, at Android ventes at falde med 10 procent i antallet af maskiner, der sendes ud til butikkerne, mens det ventes, at der vil blive sendt næsten 15 procent færre iPads på markedet.

Windows-platformen ventes at gå 59 procent frem i forhold til 2014.

Selvom det lyder af ganske meget, skal man holde sig for øje, at Windows kommer fra et noget mere ydmygt udgangspunkt i forhold til antallet af enheder.

I konkrete tal vil der ifølge IDC blive spyttet næsten 140 millioner Android-enheder på markedet i år, 54 millioner iOS-enheder og 17 millioner Windows-enheder.

Og i 2019...

IDC forsøger sig også med en forudsigelse for, hvordan markedet vil se ud i 2019.

Her venter analysefirmaet, at Android vil ligge på en markedsandel på 56 procent mod 66 procent i år.

iOS har ifølge IDC en markedsandel på 25 procent her i 2015, og den vil stort set være den samme om fire år.

Windows vil gå fra en markedsandel i 2015 på 8 procent til 17 procent i 2019, hvis man skal tro IDC-forudsigelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere