Artikel top billede

Efter ti år som administrerende direktør i JN Data har Erling Jensen valgt at søge nye udfordringer.

Direktør forlader milliard-stort dansk it-driftsselskab: Ny strategi på plads

It-firmaet JN Datas administrerende direktør Erling Jensen trækker sig fra posten som følge af en strategi-omlægning.

60-årige Erling Jensen har efter 10 år valgt at vinke farvel til jobbet som administrerende direktør i it-firmaet JN Data, der har til huse i Silkeborg.

JN Datas godt 500 medarbejdere leverer it-drift til Nykredit, Jyske Bank og en lang række mindre pengeinstitutter gennem BEC og SDC.

I Erling Jensens tid som direktør er de mindre banker blevet en del af kundekredsen, så deres it-drift er blevet konsolideret deres it-drift i stadig større enheder.

Det har også ført til, at selskabets omsætning er vokset voldsomt, så den i 2014 rundede 1,7 milliarder kroner.

Direktørskiftet sker på et tidspunkt, hvor JN Data står i et vadested.

Skal man fortsat nøjes med at levere it-drift til sine ejere, hvor Nykredit er den absolut største spiller? Eller skal man kaste sig ud i at konkurrere med driftsudbydere som KMD, NNIT og CSC om en bredere kundekreds?

Ny strategiperiode

Så sent som i maj ændrede JN Data sin interne organisation, som led i en "transformation mod at blive en mere kommerciel og proaktiv leverandør af it-services".

Det er et led i at styrke selskabets fokus på kundernes behov  evne til at levere til aftalt tid, pris og kvalitet.

"Vi står overfor en ny strategiperiode, og der har Erling Jensen sagt, at han nu gerne vil prøve noget andet," lyder det fra JN Datas bestyrelsesformand, Leif Flemming Larsen, der også er bankdirektør i
Jyske Bank.

Bestyrelsesformanden afviser, at Erling Jensen er blevet fyret, og understreger, at hans exit sker på eget initiativ.

"Men det er en anden måde, vi skal arbejde på i fremtiden. Under Erling Jensen har vi med succes lagt vores forskellige driftsområder sammen. Men under den nye strategi er det helt sikkert en anden opgave, vi står overfor. Der har Erling så følt, at han gerne ville prøve noget andet," lyder det fra Leif Flemming Larsen.

Er det en mere kommerciel og aggressiv strategi, I nu lægger op til?

"Det kan du godt sige. Vi har indtil nu haft en slags socialistisk fordelingsøkonomi, hvor alle kunder betaler de samme enhedspriser. Men det er ikke alle, der aftager det samme ydelser. Så vores økonomiafregninger skal gøres mere kommercielle, så det bliver mere gennemskueligt for kunderne."

"Vi skal beslutte, om vi skal udnytte det apparat, vi har, til at tage andre kunder ind og på den måde gå i konkurrence med udbydere som KMD, NNIT og CSC. I dag er vores strategi, at det gør vi ikke. Men det er endnu for tidligt at sige, om vi vælger at gå den vej," slutter det fra Leif Flemming Larsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erling Jensen.


Læs også:[/b]

Finanssektorens vilde it-boom slet ikke slut endnu: Ny bølge af digitale investeringer venter

Job i massevis: Danske it-folk har trodset krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere