Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Apples nye datacenter i Foulum kan blive dyr for viborgenserne - fjernvarmeregning truer

Det kan komme til at koste viborgenserne dyrt, hvis det som planlagt skal lykkes at genbruge overskudsvarmen fra Apples kommende datacenter i Foulum.

Apples kommende kæmpe-datacenter i Foulum uden for Viborg kan blive en bekostelig affære for viborgenserne.

Ifølge Børsen vil det nemlig kræve betydelige investeringer i det lokale fjernvarmenet, hvis varmen fra datacenteret skal kunne genbruges til opvarmning af huse.

Ifølge avisen har formanden for en sammenslutning af kritiske fjernvarmeforbrugere i Viborg, Ole Jespersen, 'hørt tallet' 250 millioner kroner i ventende investeringer, men meget er uklart, da forbrugerne ikke har indsigt i forhandlingerne med Apple.

Ifølge Børsen har Apple i et slideshow fremsendt til et lokalt oplysningsmøde meddelt, at selskabet vil levere vand på 25 grader til det lokale fjernvarmenet.

Det betyder, at der som minimum skal investeres i en varmepumpe, der kan opvarme vandet yderligere til de nødvendige 55 grader, samt i et nyt rørsystem, der kan sikre, at vandet temperatur holdes på et højt niveau.

Det danske hostingfirma Jaynet anvender en lignende model med en tilkoblet varmepumpe, der gør det muligt for selskabet at levere overskudsvarme til fjernvarmenettet fra selskabets datacenter på 2.000 kvadratmeter i Glostrup.

Det kan du læse mere om her: Sjællandsk it-firma laver 'en Apple' - datacenter skal levere varme til husstande

Ved ikke hvad der op eller ned

Viborgs borgmester, Torsten Nielsen (K), siger til Børsen, at han ikke "aner, hvad der op eller ned i det her," men at der "ikke er truffet nogen beslutninger om, hvordan det rent praktisk skal løses."

Energi Viborgs direktør, Christian Hagelskjær, har tidligere fortalt om fjernvarmeplanerne til Computerworld.

Ifølge ham er det planen, at overskudsvarmen skal opvarme 15.000 husstande i Viborg, når anlægget er fuldt udbygget.

Apples topchef, Tim Cook, har tidligere meddelt, at alle selskabets nye datacentre i Europa skal være CO2-neutrale.

Apple har således allerede sikret sig, at selskabet kan gøre brug af grønne energikilder til det kommende datacenter som eksempelvis vindmølle-energi eller strøm fra norske og svenske vandkraft-værker, som sender strøm sydpå via den såkaldte Konti-Skan-forbindelse, der ligger i umiddelbar nærhed af Foulum-centeret.

Læs også:

Apples danske datacenter skal opvarme 15.000 husstande

Mail afslører: Apple havde planer om stort udviklingscenter i Viborg - men blev ikke til noget

Overblik: Så vildt bliver Apples kæmpe-byggeri i Foulum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere