Artikel top billede

Omsætning dykker: Hård kamp om bredbånds- og tv-kunderne gør ondt på Stofa

Stofa-ejeren Syd Energi har svært ved at få en god forretning ud af at sælge bredbånds- og tv-pakker til danskerne, men førsøger sig nu med en række nye tiltag.

Mens Syd Energis Stofa i øjeblikket kæmper en hård kamp mod TDC's YouSee med lanceringen af nye bredbånds- og tv-produkter, mærker begge selskaber nu konsekvenserne af konkurrencen på markedet.

Syd Energi købte Stofa for 1,9 milliarder kroner tilbage i 2012, og af det netop offentliggjorte regnskab for første halvår 2015 fremgår det, at det endnu kniber med at tjene penge på Stofa.

SE-koncernen leverer blandt andet el, energieffektivisering, højhastigheds-bredbånd og kabel-tv til mere end 650.000 kunder.

Læs også: Stofa i direkte angreb mod YouSee - kopierer opsigtsvækkende bredbånds-tilbud - men lancerer det før YouSee

Selvom første halvårs driftsresultat før afskrivninger (EBITDA) ifølge SE har udviklet sig bedre end forventet til 363 millioner kroner, 39 millioner kroner bedre end sidste år, så lyder underskuddet før skat på 40 millioner kroner.

I det hele taget har der været underskud flere år i træk i SE.

I 2014 lød underskuddet på 101 millioner, mens det i 2013 var et minus på 43 millioner og i 2012 et minus på 59 millioner kroner.

Selvom Stofa kun er en del af SE-forretningen, er det også et af de områder, der volder problemer i øjeblikket. 

SE skriver ganske vist, at selskabet "glæder sig over, at integrationen med Stofa nu er gennemført, og erklærer sig klar til kampen om tv-kunderne."

Samtidig må SE dog også tilføje:

"Derudover gør særligt det hårdt pressede marked for tv og bredbånd, at Stofa ikke når omsætningsmålene for halvåret," skriver Stofa. Økonomidirektør Gert Vinther Jørgensen udtaler desuden:

"På trods af, at særligt omsætningen i Stofa har været udfordret i første halvår, glæder vi os over, at salgstakterne har vist sig positive hen over hele sommeren, hvor vi i juni og juli blandt andet har fået 3.200 nye private fiberkunder."

Artiklen fortsætter under billedet ...

Klar med nye produkter og partnerskaber

"Med en række nye produkter ser vi nu frem til, at denne positive trend fortsætter - ikke mindst fra 2016, hvor blandt andet Stofa MitTv er på vej."

Læs også: Fremtidens tv-løsninger på vej - men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for

Stofa annoncerede MitTv for få uger siden som et bud på mere fleksible tv-løsninger til kunderne, der nu får mulighed for at betale per kanal per måned. Læs mere om det her.

Samtidig har SE i lighed med TDC valgt, at bredbånd og tv-pakker nu skal splittes op. Det betyder, at det bliver muligt for Stofa- og YouSee-kunderne kun at købe bredbånd, uden at de samtidig er tvunget til også at betale for en tv-pakke.

Læs mere om det her

SE fremhæver desuden i en pressemeddelse, at selskabet har foretaget markante strategiske træk i forhold til bredbånds- og tv-kunderne.

"F.eks. indgik Stofa i foråret strategiske partnerskaber med Verdo Tele og Sydfyns Elforsyning, hvilket bl.a. betyder, at i alt 22.000 nuværende Waoo!-kunder kan se frem til at modtage Stofas produkter i løbet af 2016."

"Derfor glæder det mig også, at SE hviler på et stadig mere solidt grundlag, som gør det muligt for os at gribe de strategiske muligheder, som i disse år viser sig i både markedet for tv og bredbånd samt i energibranchen," lyder det fra økonomidirektøren. 

I det seneste halvårsregnskab fra TDC, blev det også fremhævet, at YouSee-forretningen i øjeblikket har det svært. Læs mere om TDC's store udfordringer her.

Læs også:

Stofa i direkte angreb mod YouSee - kopierer opsigtsvækkende bredbånds-tilbud - men lancerer det før YouSee

YouSee tvunget til at splitte bredbånd og tv op: Nu kan du droppe tv-pakken

Presset YouSee klar med kæmpe strategi-skift: Erkender at kampen til streaming er tabt

Fremtidens tv-løsninger på vej - men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – Global Template manager

Bachmann Electronic Danmark

Application Engineer (f/m/d)

Halberg A/S

IT Operations Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere