It-bøvl får Skat til at udskyde vigtig deadline for tusindvis af danske virksomheder

It-driftsproblemer er årsagen til, at Skat må trække i nødbremsen og udskyde deadline for op mod 30.000 virksomheders selvangivelse. Nu er Skat gået over til Plan B.

Deadline for indberetning af hundredtusindevis af danske selskabers selvangivelse til Skat er blevet udskudt til søndag 6. september.

Det betyder, at op mod 30.000 anpart- og aktieselskaber dermed får forlænget fristen for aflevering af deres selvangivelser en lille uges tid.

Den forlængede deadline skyldes, at Skat i den seneste tid har oplevet flere driftsproblemer, efter titusindvis af selskaber i de seneste dage har banket løs på skattefars servere for at aflevere deres tal.

"Skat har i perioder haft ustabil drift på TastSelv Selskabsskat. Det har givet nogle selskaber problemer med at indberette selvangivelsen," forklarer Skat i en pressemeddelelse om udskydelsen af deadline.

Skat oplyser, at det kun er deadline for selskabernes selvangivelser, der er udskudt, mens seneste dag for moms-registrering fortsat er i dag.

"Der har ikke været tilsvarende driftsforstyrrelser i forhold til indberetning af momsangivelserne, og fristudskydelsen gælder derfor ikke for momsindberetningen," forklarer Skat i en mail til Computerworld. 

Problem med nyt system
De to deadlines omkring selvangivelse og moms faldt ellers oprindeligt oven i hinanden.

Samtidig introducerede Skat to nye it-værktøjer for indberetningerne i form af det forsinkede DIAS (digitalisering af selskabsskatten) samt muligheden for også at momsindberette via mobiltelefonen.

Læs også: Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines

Og det er i DIAS, at det har haltet med driften.

"DIAS er et nyt og komplekst system, og der har været kortvarige driftsforstyrrelser i indberetningsperioden, hvilket kan gøre det vanskeligt at nå at få indberettet alle selvangivelser inden fristen 1. september," oplyser Skat til Computerworld. 

Hiver fat i Plan B
Skat fortalte ellers i sidste uge til Computerworld, at man meget nødigt ville flytte deadline, da Skat og virksomhederne er lovmæssigt forpligtet til at leve op til afleveringskravet i dag, 1. september.

Skats underdirektør, Ricard Hanlov, forklarede dengang til Computerworld, at Skat blandt andet havde indført samme kø-system, som kendes fra forårets årsopgørelse til private for at undgå det vilde stormløb mod Skats systemer og dermed it-bøvl.

Alligevel har stormløbet altså presset Skat i knæ, og dermed måtte Skat hive fat i, hvad Richard Hanlov kalder for 'Plan B' med hensyn tll udsættelsen af selvangivelserne. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar om de konkrete problemer med DIAS. 

Læs også:
Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.