Artikel top billede

It-bøvl får Skat til at udskyde vigtig deadline for tusindvis af danske virksomheder

It-driftsproblemer er årsagen til, at Skat må trække i nødbremsen og udskyde deadline for op mod 30.000 virksomheders selvangivelse. Nu er Skat gået over til Plan B.

Deadline for indberetning af hundredtusindevis af danske selskabers selvangivelse til Skat er blevet udskudt til søndag 6. september.

Det betyder, at op mod 30.000 anpart- og aktieselskaber dermed får forlænget fristen for aflevering af deres selvangivelser en lille uges tid.

Den forlængede deadline skyldes, at Skat i den seneste tid har oplevet flere driftsproblemer, efter titusindvis af selskaber i de seneste dage har banket løs på skattefars servere for at aflevere deres tal.

"Skat har i perioder haft ustabil drift på TastSelv Selskabsskat. Det har givet nogle selskaber problemer med at indberette selvangivelsen," forklarer Skat i en pressemeddelelse om udskydelsen af deadline.

Skat oplyser, at det kun er deadline for selskabernes selvangivelser, der er udskudt, mens seneste dag for moms-registrering fortsat er i dag.

"Der har ikke været tilsvarende driftsforstyrrelser i forhold til indberetning af momsangivelserne, og fristudskydelsen gælder derfor ikke for momsindberetningen," forklarer Skat i en mail til Computerworld. 

Problem med nyt system

De to deadlines omkring selvangivelse og moms faldt ellers oprindeligt oven i hinanden.

Samtidig introducerede Skat to nye it-værktøjer for indberetningerne i form af det forsinkede DIAS (digitalisering af selskabsskatten) samt muligheden for også at momsindberette via mobiltelefonen.

Læs også: Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines

Og det er i DIAS, at det har haltet med driften.

"DIAS er et nyt og komplekst system, og der har været kortvarige driftsforstyrrelser i indberetningsperioden, hvilket kan gøre det vanskeligt at nå at få indberettet alle selvangivelser inden fristen 1. september," oplyser Skat til Computerworld. 

Hiver fat i Plan B

Skat fortalte ellers i sidste uge til Computerworld, at man meget nødigt ville flytte deadline, da Skat og virksomhederne er lovmæssigt forpligtet til at leve op til afleveringskravet i dag, 1. september.

Skats underdirektør, Ricard Hanlov, forklarede dengang til Computerworld, at Skat blandt andet havde indført samme kø-system, som kendes fra forårets årsopgørelse til private for at undgå det vilde stormløb mod Skats systemer og dermed it-bøvl.

Alligevel har stormløbet altså presset Skat i knæ, og dermed måtte Skat hive fat i, hvad Richard Hanlov kalder for 'Plan B' med hensyn tll udsættelsen af selvangivelserne. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar om de konkrete problemer med DIAS. 

Læs også:
Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere