Artikel top billede

It-bøvl får Skat til at udskyde vigtig deadline for tusindvis af danske virksomheder

It-driftsproblemer er årsagen til, at Skat må trække i nødbremsen og udskyde deadline for op mod 30.000 virksomheders selvangivelse. Nu er Skat gået over til Plan B.

Deadline for indberetning af hundredtusindevis af danske selskabers selvangivelse til Skat er blevet udskudt til søndag 6. september.

Det betyder, at op mod 30.000 anpart- og aktieselskaber dermed får forlænget fristen for aflevering af deres selvangivelser en lille uges tid.

Den forlængede deadline skyldes, at Skat i den seneste tid har oplevet flere driftsproblemer, efter titusindvis af selskaber i de seneste dage har banket løs på skattefars servere for at aflevere deres tal.

"Skat har i perioder haft ustabil drift på TastSelv Selskabsskat. Det har givet nogle selskaber problemer med at indberette selvangivelsen," forklarer Skat i en pressemeddelelse om udskydelsen af deadline.

Skat oplyser, at det kun er deadline for selskabernes selvangivelser, der er udskudt, mens seneste dag for moms-registrering fortsat er i dag.

"Der har ikke været tilsvarende driftsforstyrrelser i forhold til indberetning af momsangivelserne, og fristudskydelsen gælder derfor ikke for momsindberetningen," forklarer Skat i en mail til Computerworld. 

Problem med nyt system

De to deadlines omkring selvangivelse og moms faldt ellers oprindeligt oven i hinanden.

Samtidig introducerede Skat to nye it-værktøjer for indberetningerne i form af det forsinkede DIAS (digitalisering af selskabsskatten) samt muligheden for også at momsindberette via mobiltelefonen.

Læs også: Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines

Og det er i DIAS, at det har haltet med driften.

"DIAS er et nyt og komplekst system, og der har været kortvarige driftsforstyrrelser i indberetningsperioden, hvilket kan gøre det vanskeligt at nå at få indberettet alle selvangivelser inden fristen 1. september," oplyser Skat til Computerworld. 

Hiver fat i Plan B

Skat fortalte ellers i sidste uge til Computerworld, at man meget nødigt ville flytte deadline, da Skat og virksomhederne er lovmæssigt forpligtet til at leve op til afleveringskravet i dag, 1. september.

Skats underdirektør, Ricard Hanlov, forklarede dengang til Computerworld, at Skat blandt andet havde indført samme kø-system, som kendes fra forårets årsopgørelse til private for at undgå det vilde stormløb mod Skats systemer og dermed it-bøvl.

Alligevel har stormløbet altså presset Skat i knæ, og dermed måtte Skat hive fat i, hvad Richard Hanlov kalder for 'Plan B' med hensyn tll udsættelsen af selvangivelserne. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar om de konkrete problemer med DIAS. 

Læs også:
Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere