Artikel top billede

It-bøvl får Skat til at udskyde vigtig deadline for tusindvis af danske virksomheder

It-driftsproblemer er årsagen til, at Skat må trække i nødbremsen og udskyde deadline for op mod 30.000 virksomheders selvangivelse. Nu er Skat gået over til Plan B.

Deadline for indberetning af hundredtusindevis af danske selskabers selvangivelse til Skat er blevet udskudt til søndag 6. september.

Det betyder, at op mod 30.000 anpart- og aktieselskaber dermed får forlænget fristen for aflevering af deres selvangivelser en lille uges tid.

Den forlængede deadline skyldes, at Skat i den seneste tid har oplevet flere driftsproblemer, efter titusindvis af selskaber i de seneste dage har banket løs på skattefars servere for at aflevere deres tal.

"Skat har i perioder haft ustabil drift på TastSelv Selskabsskat. Det har givet nogle selskaber problemer med at indberette selvangivelsen," forklarer Skat i en pressemeddelelse om udskydelsen af deadline.

Skat oplyser, at det kun er deadline for selskabernes selvangivelser, der er udskudt, mens seneste dag for moms-registrering fortsat er i dag.

"Der har ikke været tilsvarende driftsforstyrrelser i forhold til indberetning af momsangivelserne, og fristudskydelsen gælder derfor ikke for momsindberetningen," forklarer Skat i en mail til Computerworld. 

Problem med nyt system

De to deadlines omkring selvangivelse og moms faldt ellers oprindeligt oven i hinanden.

Samtidig introducerede Skat to nye it-værktøjer for indberetningerne i form af det forsinkede DIAS (digitalisering af selskabsskatten) samt muligheden for også at momsindberette via mobiltelefonen.

Læs også: Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines

Og det er i DIAS, at det har haltet med driften.

"DIAS er et nyt og komplekst system, og der har været kortvarige driftsforstyrrelser i indberetningsperioden, hvilket kan gøre det vanskeligt at nå at få indberettet alle selvangivelser inden fristen 1. september," oplyser Skat til Computerworld. 

Hiver fat i Plan B

Skat fortalte ellers i sidste uge til Computerworld, at man meget nødigt ville flytte deadline, da Skat og virksomhederne er lovmæssigt forpligtet til at leve op til afleveringskravet i dag, 1. september.

Skats underdirektør, Ricard Hanlov, forklarede dengang til Computerworld, at Skat blandt andet havde indført samme kø-system, som kendes fra forårets årsopgørelse til private for at undgå det vilde stormløb mod Skats systemer og dermed it-bøvl.

Alligevel har stormløbet altså presset Skat i knæ, og dermed måtte Skat hive fat i, hvad Richard Hanlov kalder for 'Plan B' med hensyn tll udsættelsen af selvangivelserne. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar om de konkrete problemer med DIAS. 

Læs også:
Voldsomt tryk på Skat: Spritnye it-systemer skal klare to benhårde deadlines
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere