Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Vækst-eventyret slut: Danske Progressive fyrer ansatte efter underskud

Millionunderskud tvinger det københavnske it-firma Progressive til at effektivisere forretningen. Nu nedlægger selskabet hver 10. stilling. "Der er brug for at rydde op," siger direktør.

Det Herlev-baserede konsulent- og infrastrukturfirma Progressive tager nu konsekvensen af et tocifret millionunderskud og skærer 15 stillinger væk.

10 ansatte er direkte blevet fyret, mens yderligere fem ubesatte stillinger nedlægges, fortæller selskabets administrerende direktør, Tim Wolff Jacobsen, til Computerworld.

Fyringerne kommer efter, at Progressive i maj afleverede et regnskab for 2014, der viste et underskud før skat på 12,4 millioner kroner ud af en omsætning på 142 millioner kroner.

Fyringsrunden kommer efter en årrække, hvor Progressive er vokset voldsomt.

På bare tre år er omsætningen mere end fordoblet. Væksten har taget fart, efter at det private investeringsselskab Greystone Capital i 2011 købte aktiemajoriteten i selskabet.

Ifølge Tim Wolff Jacobsen vil hele øvelsen reducere selskabets omkostnigner med et tocifret millionbeløb.

"Progressive har været igennem en lang periode med kraftig vækst, og så sker der ofte det, at man får organiseret sig på en måde, som ikke er tilstrækkelig effektiv. Så er der brug for at rydde op og gøre nogle ting lidt smartere," siger Tim Wolff Jacobsen.

Han fortæller, at fyringerne ikke rammer gruppen af it-konsulenter. Til gengæld forsvinder en stilling i direktionen plus en række teamlederstillinger og såkaldte service managers. Endelig forsvinder et par job i økonomi og salg.

Efter nedskæringerne står Progressive tilbage med godt 120 ansatte.

Læs også:

Opkomlingen Progressive hugger stor kommunal ordre fra Fujitsu

Prisfald på storage: Sådan har Aarhus Kommune sparet kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere