Artikel top billede

Vækst-eventyret slut: Danske Progressive fyrer ansatte efter underskud

Millionunderskud tvinger det københavnske it-firma Progressive til at effektivisere forretningen. Nu nedlægger selskabet hver 10. stilling. "Der er brug for at rydde op," siger direktør.

Det Herlev-baserede konsulent- og infrastrukturfirma Progressive tager nu konsekvensen af et tocifret millionunderskud og skærer 15 stillinger væk.

10 ansatte er direkte blevet fyret, mens yderligere fem ubesatte stillinger nedlægges, fortæller selskabets administrerende direktør, Tim Wolff Jacobsen, til Computerworld.

Fyringerne kommer efter, at Progressive i maj afleverede et regnskab for 2014, der viste et underskud før skat på 12,4 millioner kroner ud af en omsætning på 142 millioner kroner.

Fyringsrunden kommer efter en årrække, hvor Progressive er vokset voldsomt.

På bare tre år er omsætningen mere end fordoblet. Væksten har taget fart, efter at det private investeringsselskab Greystone Capital i 2011 købte aktiemajoriteten i selskabet.

Ifølge Tim Wolff Jacobsen vil hele øvelsen reducere selskabets omkostnigner med et tocifret millionbeløb.

"Progressive har været igennem en lang periode med kraftig vækst, og så sker der ofte det, at man får organiseret sig på en måde, som ikke er tilstrækkelig effektiv. Så er der brug for at rydde op og gøre nogle ting lidt smartere," siger Tim Wolff Jacobsen.

Han fortæller, at fyringerne ikke rammer gruppen af it-konsulenter. Til gengæld forsvinder en stilling i direktionen plus en række teamlederstillinger og såkaldte service managers. Endelig forsvinder et par job i økonomi og salg.

Efter nedskæringerne står Progressive tilbage med godt 120 ansatte.

Læs også:

Opkomlingen Progressive hugger stor kommunal ordre fra Fujitsu

Prisfald på storage: Sådan har Aarhus Kommune sparet kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere