Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Vækst-eventyret slut: Danske Progressive fyrer ansatte efter underskud

Millionunderskud tvinger det københavnske it-firma Progressive til at effektivisere forretningen. Nu nedlægger selskabet hver 10. stilling. "Der er brug for at rydde op," siger direktør.

Det Herlev-baserede konsulent- og infrastrukturfirma Progressive tager nu konsekvensen af et tocifret millionunderskud og skærer 15 stillinger væk.

10 ansatte er direkte blevet fyret, mens yderligere fem ubesatte stillinger nedlægges, fortæller selskabets administrerende direktør, Tim Wolff Jacobsen, til Computerworld.

Fyringerne kommer efter, at Progressive i maj afleverede et regnskab for 2014, der viste et underskud før skat på 12,4 millioner kroner ud af en omsætning på 142 millioner kroner.

Fyringsrunden kommer efter en årrække, hvor Progressive er vokset voldsomt.

På bare tre år er omsætningen mere end fordoblet. Væksten har taget fart, efter at det private investeringsselskab Greystone Capital i 2011 købte aktiemajoriteten i selskabet.

Ifølge Tim Wolff Jacobsen vil hele øvelsen reducere selskabets omkostnigner med et tocifret millionbeløb.

"Progressive har været igennem en lang periode med kraftig vækst, og så sker der ofte det, at man får organiseret sig på en måde, som ikke er tilstrækkelig effektiv. Så er der brug for at rydde op og gøre nogle ting lidt smartere," siger Tim Wolff Jacobsen.

Han fortæller, at fyringerne ikke rammer gruppen af it-konsulenter. Til gengæld forsvinder en stilling i direktionen plus en række teamlederstillinger og såkaldte service managers. Endelig forsvinder et par job i økonomi og salg.

Efter nedskæringerne står Progressive tilbage med godt 120 ansatte.

Læs også:

Opkomlingen Progressive hugger stor kommunal ordre fra Fujitsu

Prisfald på storage: Sådan har Aarhus Kommune sparet kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere