Artikel top billede

Opkomlingen Progressive hugger stor kommunal ordre fra Fujitsu

It-forhandleren Progressive A/S slår den japanske it-gigant Fujitsu af banen og skal de næste fire år stå for drift af mail, dokumenthåndtering og unified communications i Aarhus Kommune.

Den fremadstormende it-forhandler Progressive A/S har sikret sig en markant skalp på det kommunale it-marked, efter at Aarhus Kommune har valgt firmaet til at stå for drift, vedligeholdelse og support af kommunens Microsoft-baserede kontorapplikationer.

I alt omfatter aftalen 13.600 brugere på Exchange, 8.000 Sharepoint-brugere og 2.500 Lync-brugere.

Aftalen er resultatet af en udbudsrunde, og den løber de næste fire år og sikrer Progressive en tocifret millionomsætning.

Det betyder samtidig, at aarhusianerne nu vinker farvel til den hidtidige leverandør Fujitsu, som ellers har satset hårdt på vækst på netop den offentlige marked.

Afdelingschef i Aarhus Kommune Flemming Nielsen er glad for, at den nye leverandør har sit eget kontor i Smilets By. Han understreger dog, at det ikke har været afgørende for den nye aftale.

"Selv om det ikke var et kriterium i udbuddet, er vi glade for, at Progressive har kontor i Aarhus. Og som udgangspunkt er det en fordel, at Progressive kan levere det hele selv med egne ressourcer," siger han.

Progressive A/S har de seneste to år udvidet sin forretning voldsomt. Firmaet beskæftiger i dag 140 medarbejdere og rundede sidste år en omsætning på 150 millioner kroner.

Ifølge administrerende direktør Troels Gammelgaard kommer 70 procent af Progressives omsætning i dag fra out-sourcing og it-drift.

Frem til 2017 er målet at runde en omsætning på en kvart milliard kroner, hvor en tredjedel skal komme fra offentlige kunder og resten fra mellemstore private virksomheder. Væksten skal især komme fra salg af løsninger indenfor CRM og Sharepoint, siger Troels Gammelgaard.

"De områder skal vokse mere aggressivt, så de kommer til at udgøre 40 procent af forretningen," siger Troels Gammelgaard.

Opdateret 13.52

Læs også:

Fujitsu mister dansk topchef efter markante millionunderskud

Her er Danmarks hurtigst voksende it-firmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere