Dagen før IFA er Messe Berlin næsten øde. Men den syv dage lange messe vil tiltrække en kvart million mennesker.

Store forventninger til teknologi-messen IFA - nu slår messen dørene op for vild elektronik og heftige gadgets

Reportage: Alverdens producenter af forbrugerelektronik samles til IFA i Berlin, der nu skydes i gang. Computerworld er på pletten i Berlin. Men blev bedt om at skrubbe af fra pladsen foran messen. For meget er på spil.

IFA er en messe med mange år på bagen.

Internationale Funkausstellung løb første gang af stablen i 1924 under navnet Groβe Funkasstellung og har haft højdepunkter som verdens første bilradio, verdens første farvefjernsyn, cd'en, Mini Disc, ja, der skal være plads til en smutter en gang imellem, og HD-fjernsyn.

Producenter fra hele kloden kommer årligt til IFA i Berlin for at fortælle et samlet pressekorps og tusinder af nysgerrige gæster, hvad der skal være det nye store dyr i åbenbaringen og få os alle sammen til at ligge søvnløse, indtil vi har kastet vores sparepenge efter det.

Læs også: Her er Samsungs nye smartwatch

I de syv dage messen varer, flyder Messe Berlin over med dimser, gadgets, grej og idéer i en sådan grad, at man kan have svært ved at følge med, hvis ikke man har læst op på herlighederne hjemmefra.

Mere end 1.500 udstillere bringer deres varer til torvs, og der er meget at glæde sig til i år.

Et fjernsyn styret med tankens kraft står eksempelvis på listen over opfindsomme indslag, som nok skal hæve pulsen hos både entusiaster og sølvpapirshatte.

Det bliver ikke mindre spændende af at være et amerikansk-kinesisk samarbejde.

De kloge hoveder
I løbet af de efterhånden 55 gange, IFA er blevet afholdt, har messen været vært for en række keynote-talere fra teknologiverdenens abolutte top.

Sidste år kunne man således høre både Intels vice-direktør, Kirk B. Skaugen, og  Samsungs direktør, Boo-Keun Yoon, udbrede sig om teknologiernes fremtid.

I år er der også grund til at spidse ører og finde notesblokken frem,  når direktøren for LG Display, Sang-Beom Han, fortæller, hvad der skal komme efter 4K skærme og buede fjernsyn.

Også Microsofts Nick Parker vil demonstrere, hvordan Windows 10 skal gøre os alle sammen mere effektive og mere cloud-baserede.

Det nye sort er altid på vej
Ligesom keynote-talerne hvert år skal imponere, er der også en fast forventning om, at der skal præsenteres i hvert fald én eller to revolutionerende nye devices på en IFA-messe.

Marketingsmedarbejdere i hobetal kæmper således for at overbevise pressen om, at lige præcis deres arbejdsgiver vil afsløre ny og banebrydende teknologi, så man må endelig ikke snyde sig selv for deres pressemøde.

Så mange hemmelige produkter fører selvfølgelig en del forsigtighed med sig fra arrangørernes side.

Det vil jo være forfærdeligt, hvis den nye smartphone bliver kendt af offentligheden, før den samlede verdenspresse er blevet bombarderet med buzzwords og lysshow i halve og hele timer.

Man må vente pænt
Forsigtigheden kunne mærkes dagen før IFA gik i gang.

På en øde parkeringsplads ved Messe Berlin kun beboet af sikkerhedsvagter og enkelte solbadende messemedarbejdere, der tog sig en slapper inden morgendagens store rykind, lykkedes det ikke at gå rundt i mere end 10 minutter, før en venlig, men bestemt, tysk dame i selvlysende vest følte sig kaldet til at inspicere pressekort og oplyse, at billeder er noget, man kan tage, når IFA er åben, og hav ellers en guten tag indtil da.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.