Artikel top billede

Dagen før IFA er Messe Berlin næsten øde. Men den syv dage lange messe vil tiltrække en kvart million mennesker.

Store forventninger til teknologi-messen IFA - nu slår messen dørene op for vild elektronik og heftige gadgets

Reportage: Alverdens producenter af forbrugerelektronik samles til IFA i Berlin, der nu skydes i gang. Computerworld er på pletten i Berlin. Men blev bedt om at skrubbe af fra pladsen foran messen. For meget er på spil.

IFA er en messe med mange år på bagen.

Internationale Funkausstellung løb første gang af stablen i 1924 under navnet Groβe Funkasstellung og har haft højdepunkter som verdens første bilradio, verdens første farvefjernsyn, cd'en, Mini Disc, ja, der skal være plads til en smutter en gang imellem, og HD-fjernsyn.

Producenter fra hele kloden kommer årligt til IFA i Berlin for at fortælle et samlet pressekorps og tusinder af nysgerrige gæster, hvad der skal være det nye store dyr i åbenbaringen og få os alle sammen til at ligge søvnløse, indtil vi har kastet vores sparepenge efter det.

Læs også: Her er Samsungs nye smartwatch

I de syv dage messen varer, flyder Messe Berlin over med dimser, gadgets, grej og idéer i en sådan grad, at man kan have svært ved at følge med, hvis ikke man har læst op på herlighederne hjemmefra.

Mere end 1.500 udstillere bringer deres varer til torvs, og der er meget at glæde sig til i år.

Et fjernsyn styret med tankens kraft står eksempelvis på listen over opfindsomme indslag, som nok skal hæve pulsen hos både entusiaster og sølvpapirshatte.

Det bliver ikke mindre spændende af at være et amerikansk-kinesisk samarbejde.

De kloge hoveder

I løbet af de efterhånden 55 gange, IFA er blevet afholdt, har messen været vært for en række keynote-talere fra teknologiverdenens abolutte top.

Sidste år kunne man således høre både Intels vice-direktør, Kirk B. Skaugen, og  Samsungs direktør, Boo-Keun Yoon, udbrede sig om teknologiernes fremtid.

I år er der også grund til at spidse ører og finde notesblokken frem,  når direktøren for LG Display, Sang-Beom Han, fortæller, hvad der skal komme efter 4K skærme og buede fjernsyn.

Også Microsofts Nick Parker vil demonstrere, hvordan Windows 10 skal gøre os alle sammen mere effektive og mere cloud-baserede.

Det nye sort er altid på vej

Ligesom keynote-talerne hvert år skal imponere, er der også en fast forventning om, at der skal præsenteres i hvert fald én eller to revolutionerende nye devices på en IFA-messe.

Marketingsmedarbejdere i hobetal kæmper således for at overbevise pressen om, at lige præcis deres arbejdsgiver vil afsløre ny og banebrydende teknologi, så man må endelig ikke snyde sig selv for deres pressemøde.

Så mange hemmelige produkter fører selvfølgelig en del forsigtighed med sig fra arrangørernes side.

Det vil jo være forfærdeligt, hvis den nye smartphone bliver kendt af offentligheden, før den samlede verdenspresse er blevet bombarderet med buzzwords og lysshow i halve og hele timer.

Man må vente pænt

Forsigtigheden kunne mærkes dagen før IFA gik i gang.

På en øde parkeringsplads ved Messe Berlin kun beboet af sikkerhedsvagter og enkelte solbadende messemedarbejdere, der tog sig en slapper inden morgendagens store rykind, lykkedes det ikke at gå rundt i mere end 10 minutter, før en venlig, men bestemt, tysk dame i selvlysende vest følte sig kaldet til at inspicere pressekort og oplyse, at billeder er noget, man kan tage, når IFA er åben, og hav ellers en guten tag indtil da.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere