Artikel top billede

Disse små kasser skal lade dig styre dit hjem fra din smartphone.

Samsung vil brygge din kaffe, trække dine gardiner fra og tænde din radio.

Alle Samsungs produkter skal tale med dig og med hinanden. Det er visionen fra Samsungs pressemøde på IFA. Og det skal starte hjemme hos dig selv.

Du skal starte din dag med at læse en rapport om din søvn imens Samsung brygger din kaffe, trækker dine gardiner fra og tænder din radio.

Samsung har store planer for Internet of Things, og i 2020 skal alle teknologigigantens produkter være forbundet via IoT og virksomhedens såkaldte SmartThings system.

Ved hjælp af en række små sensorer fordelt i hele dit hjem, ved SmartThings systemet hvad der sker, og hvad du har brug for, og hvis du har købt de rigtige dimser, kan systemet så levere det. Dæmpet lys til dine tømmermænd og romantisk musik, når din udkårne er på besøg.

Da de fleste folk jo gerne vil have en smule indflydelse over deres hjem, kan man selvfølgelig selv fjernstyre hjemmet via sin smartphone.  Det er ikke noget, som ikke er set før, men Samsung får det unægtelig til at se lækkert og smart ud at bruge telefonen til at lukke sine venner ind i lejligheden, imens man selv er på arbejde. 


Læs også: Den næste fantastiske it-bølge er lige om hjørnet: Derfor er sensorer i bleer og på p-pladser så god en idé

Et åbent system

Behovet for at fjernstyre sit hjem er måske mere at finde hos designerne hos Samsung end hos den almindelige forbruger. Men hvad end forbrugerne egentlig gerne vil have, skal det nok blive tilgængeligt før eller siden.

SmartThings er nemlig åbent for udviklere, så enhver med lidt teknisk snilde kan finde på lige den dims, der mangler i dit hjem. For tiden inkluderer det eksempelvis  overvågningskameraer og fugtsensorer, som skal slå alarm, hvis et vandrør begynder at lække.

Hvad kan det så?

Grundstenen i SmartThings er en hub, som er nervecenteret i hele projektet. Det er den, der står for kontakten mellem alle dine dimser og din smartphone, som du bruger til at styre hele herligheden.

Grundpakken består af en hub, et strømstik, en bevægelsessensor, en såkaldt multisensor,som eksempelvis kan mærke, om et vindue er åbent eller lukket og en presence sensor som mærker, hvem der er hjemme og sender besked til dig, når børnene eller ægtefællen træder ind af døren.

Hvor meget man så kan få ud af det må være et åbent spørgsmål, men der er som sagt allerede en række andre devices, som kan sluttes til hubben, så hvis man gerne vil gå ombord IoT- livsstilen, er der muligheder nok.


Læs også: Sonys hovednummer på IFA-messen: Her er den nye Z5 med 4K-skærm og vild autofokus

Hvordan har jeg sovet?

Samsung mener det nemlig virkelig, når der tales om Internet of Things.

Døgnet rundt skal vi være omgivet af intelligente løsninger på problemer, vi ikke vidste, at vi havde.

Samsung vil overvåge din søvn for dig med den såkaldte SLEEPsense, en flad sensor under din madras, som registrerer dine natlige aktiviteter og giver dig en rapport med råd og vejledning til bedre søvn baseret på, hvordan du har vendt og drejet dig, din hjerterytme og data fra dit fjernsyn og dine lamper, der selvfølgelig er tilsluttet SmartThings hubben.

Man ser det nye Endomondo ræs for sig allerede.


Ikke i Danmark endnu
SmartThings serien er indtil videre kun til salg i USA, men det engelske marked bliver åbnet midt i september. Der er dog ikke nogen officiel tidsplan for det danske marked endnu, men der tales om en tidshorisont på op til flere år.

Indtil da kan entusiaster købe grundpakken hjem i England for 199 euro.