Artikel top billede

Kommunerne er tossede: Skrottet it-system mangler at inddrive tre milliarder kroner til os

Kommunerne står tilbage med et kæmpe hul i skattekassen efter Skats it-skandale. EFI-systemet mangler at indsamle mere end tre milliarder kroner. Systemet er nu skrottet, men kommunerne kræver stadig handling af Skat.

De danske kommuner er godt og grundigt træt af EFI-systemet hos Skat, der indtil i går havde til opgave at opkræve forældet skattegæld hos borgerne.

Læs også: Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned

Det er nemlig ikke kun Staten, der har penge til gode i forbindelse med den fejlagtige inddrivelse.

De danske kommuner står ligeledes med et tab på mere end tre milliarder kroner.

Det skriver DR.

Svigter it - så må der mandskab til

Kommunerne har naturligvis haft en forventning om, at systemet kunne få bugt med de kommunale restancer.

"Det er ikke rigtigt sket. Nu har man så stoppet systemet, og det mener vi sådan set er en logisk konsekvens af, at det ikke har virket," siger Morten Mandøe, cheføkonom i KL til Danmarks Radio.

Han fortæller også, at kommunerne har 3,2 milliarder kroner til gode.

"Men vi har fuld tillid til, at Skat vil prioritere en manuel inddrivelse, og det håber vi på, at man vil sætte ressourcer nok af til, sådan så vi kan få bugt med de kommunale restancer," siger KL-manden, og giver således et vink med en vognstang om, at Skat skal trække i arbejdstøjet og finde en ny løsning.

Præcis hvad, der skal ske, er endnu uvist, men Skatteministeriet har sat en undersøgelse i gang, der skal sætte fokus på om fejlene i it-systemet kan rettes.

Herefter skal der så tages endelig stilling til EFI-systemets fremtid.

Læs også:

Skats syge it-system skal kureres - men hvad fejler det egentlig?

Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere