Artikel top billede

Kommunerne er tossede: Skrottet it-system mangler at inddrive tre milliarder kroner til os

Kommunerne står tilbage med et kæmpe hul i skattekassen efter Skats it-skandale. EFI-systemet mangler at indsamle mere end tre milliarder kroner. Systemet er nu skrottet, men kommunerne kræver stadig handling af Skat.

De danske kommuner er godt og grundigt træt af EFI-systemet hos Skat, der indtil i går havde til opgave at opkræve forældet skattegæld hos borgerne.

Læs også: Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned

Det er nemlig ikke kun Staten, der har penge til gode i forbindelse med den fejlagtige inddrivelse.

De danske kommuner står ligeledes med et tab på mere end tre milliarder kroner.

Det skriver DR.

Svigter it - så må der mandskab til

Kommunerne har naturligvis haft en forventning om, at systemet kunne få bugt med de kommunale restancer.

"Det er ikke rigtigt sket. Nu har man så stoppet systemet, og det mener vi sådan set er en logisk konsekvens af, at det ikke har virket," siger Morten Mandøe, cheføkonom i KL til Danmarks Radio.

Han fortæller også, at kommunerne har 3,2 milliarder kroner til gode.

"Men vi har fuld tillid til, at Skat vil prioritere en manuel inddrivelse, og det håber vi på, at man vil sætte ressourcer nok af til, sådan så vi kan få bugt med de kommunale restancer," siger KL-manden, og giver således et vink med en vognstang om, at Skat skal trække i arbejdstøjet og finde en ny løsning.

Præcis hvad, der skal ske, er endnu uvist, men Skatteministeriet har sat en undersøgelse i gang, der skal sætte fokus på om fejlene i it-systemet kan rettes.

Herefter skal der så tages endelig stilling til EFI-systemets fremtid.

Læs også:

Skats syge it-system skal kureres - men hvad fejler det egentlig?

Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere