Artikel top billede

Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"

TeliaSonera og Telenor dropper højst overraskende den stort anlagte fusion. Her fortæller Telia-topchef hvorfor.

TeliaSonera og Telenor har højst overraskende meddelt, at parterne trækker deres ansøgning om den påtænkte fusion i Danmark. Læs nyheden her

Selv om det har været kendt, at fusionen blev mødt af strenge krav fra EU's side, er beslutningen om at droppe fusionen helt dog alligevel et meget dramatisk skridt. 

TeliaSoneras CFO, Christian Luiga, uddybede for kort tid siden i en telefonkonference, hvad der er gået galt: 

"Vi har virkelig gjort vores bedste for at få det til at ske," indledte han.  

"Vi er selvfølgelig ekstremt skuffede, men vil også gerne citere Kommisssionen, der siger, at 'begge parter har haft de bedste intentioner i forsøget på at få lukket denne aftale.'"

Læs også: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Prøvede helt frem til det sidste

Det kom frem, at det ikke har været planen at droppe fusionen før her til allersidst, hvor alle muligheder for at nå til enighed var prøvet af. 

"Vi har virkelig arbejdet hårdt til den sidste dag for at finde en måde at få styr på det på," lød det fra Christian Luiga. 

"Kort fortalt er vi kommet med adskillige tilbud. Vi havde en lang og dyb dialog med kommissionen. I sidste ende kunne vi ikke møde kommissionens forventninger, og hvis vi var gået længere, ville det have bragt os længere ud end det punkt, hvor en passende økonomisk værdi ville være tilbage for virksomheden."  
 
"Nu er vi på en måde tilbage ved start, men vi vil selvfølgelig ikke stoppe der. Vi vil se på vores strategiske muligheder på det danske marked," sagde TeliaSonera CFO'en.

Han henviste til, at den danske Telia-forretningen stadig kører med positiv drift. Nu skal styrkes yderligere. 

Christian Luiga fortalte desuden, at TeliaSonera og Telenor under godkendelsesprocessen er kommet med en række konkrete tilbud og forslag til EU, herunder at sælge en ejerandel i selskabernes netværk.

I sidste ende var de forskellige forslag dog ikke tilstrækkeligt for EU, og TeliaSonera forklarede, at selskabet ikke kunne strække sig længere, hvis der stadig skulle være en økonomisk værdi i at fusionere. 

Læs også:

BREAKING: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere