Artikel top billede

Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"

TeliaSonera og Telenor dropper højst overraskende den stort anlagte fusion. Her fortæller Telia-topchef hvorfor.

TeliaSonera og Telenor har højst overraskende meddelt, at parterne trækker deres ansøgning om den påtænkte fusion i Danmark. Læs nyheden her

Selv om det har været kendt, at fusionen blev mødt af strenge krav fra EU's side, er beslutningen om at droppe fusionen helt dog alligevel et meget dramatisk skridt. 

TeliaSoneras CFO, Christian Luiga, uddybede for kort tid siden i en telefonkonference, hvad der er gået galt: 

"Vi har virkelig gjort vores bedste for at få det til at ske," indledte han.  

"Vi er selvfølgelig ekstremt skuffede, men vil også gerne citere Kommisssionen, der siger, at 'begge parter har haft de bedste intentioner i forsøget på at få lukket denne aftale.'"

Læs også: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Prøvede helt frem til det sidste

Det kom frem, at det ikke har været planen at droppe fusionen før her til allersidst, hvor alle muligheder for at nå til enighed var prøvet af. 

"Vi har virkelig arbejdet hårdt til den sidste dag for at finde en måde at få styr på det på," lød det fra Christian Luiga. 

"Kort fortalt er vi kommet med adskillige tilbud. Vi havde en lang og dyb dialog med kommissionen. I sidste ende kunne vi ikke møde kommissionens forventninger, og hvis vi var gået længere, ville det have bragt os længere ud end det punkt, hvor en passende økonomisk værdi ville være tilbage for virksomheden."  
 
"Nu er vi på en måde tilbage ved start, men vi vil selvfølgelig ikke stoppe der. Vi vil se på vores strategiske muligheder på det danske marked," sagde TeliaSonera CFO'en.

Han henviste til, at den danske Telia-forretningen stadig kører med positiv drift. Nu skal styrkes yderligere. 

Christian Luiga fortalte desuden, at TeliaSonera og Telenor under godkendelsesprocessen er kommet med en række konkrete tilbud og forslag til EU, herunder at sælge en ejerandel i selskabernes netværk.

I sidste ende var de forskellige forslag dog ikke tilstrækkeligt for EU, og TeliaSonera forklarede, at selskabet ikke kunne strække sig længere, hvis der stadig skulle være en økonomisk værdi i at fusionere. 

Læs også:

BREAKING: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere