Denne usb-nøgle vil selvdestruere om 5, 4, 3, 2 ...

Mød den selvdestruerende chip, der eksploderer i en million stumper, hvis skurken får fingrene i den. Se og læs, hvordan den virker i praksis.

Selvantændende mikrofilm eller beskeder, der tygges godt og grundigt, før de sluges, er standardindhold i enhver spionfilm med respekt for sig selv.

Men nu er det ikke kun Mission Impossibles superspion Ethan Hunt eller cyborg-detektiven Inspector Gadget, der har mulighed for at holde på hemmelighederne på denne måde.

Faktisk virker disse metoder håbløst gammeldags i forhold til den moderne spions alternativ.

Det er forskningscentret Palo Alto Research Center, måske bedre kendt som Xerox-centret, der har udviklet en selvdestruerende chip, der eksempelvis kan anvendes til lagring af data.

Den går ikke op i røg, men eksploderer i en million små stykker, hvilket gør det til noget af et puslespil, hvis de enkelte dele, skal sættes sammen igen for at genskabe data.

Det kræver hverken krudt eller benzin for at få usb-nøglen til at eksplodere. Effekten opnås på en helt anden måde.

Chippen er nemlig konstrueret af Gorilla-glas, det samme materiale, som også anvendes til skærmen på masser af mobiltelefoner.

Det er et meget solidt materiale, men også et meget skrøbeligt materiale, hvis det udsættes for den rigtige behandling.

Når det sker, så knuses glasset bogstavelig talt i en million små stumper.

Ikke bare Inspector Gadget
I videoen kan du se, hvordan det ser ud, når selvdestruktionen sættes i gang med en laser, men den samme effekt kan også opnås gennem et radiosignal eller via et fysisk tryk.

Selv om vi trækker paralleller til underholdningsverdenen i form af Inspector Gadget, så kan denne form for lagermedier naturligvis give rigtig god mening i beskyttelsen af følsomme data i udsatte - eller konfliktområder.

Ligeledes ville en mobiltelefon også blive langt mindre interessant for lommetyve, hvis chippen blev ubrugelig efter tyveriet.

Omvendt kan det give problemer for lovens lange arm, hvis kriminelle kan få de digitale spor til at forsvinde op i den blå luft.

Hvordan den eksploderende chip vil bliver kommercialiseret, er dog ikke fastlagt endnu.

Læs også:

Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.