Artikel top billede

Denne usb-nøgle vil selvdestruere om 5, 4, 3, 2 ...

Mød den selvdestruerende chip, der eksploderer i en million stumper, hvis skurken får fingrene i den. Se og læs, hvordan den virker i praksis.

Selvantændende mikrofilm eller beskeder, der tygges godt og grundigt, før de sluges, er standardindhold i enhver spionfilm med respekt for sig selv.

Men nu er det ikke kun Mission Impossibles superspion Ethan Hunt eller cyborg-detektiven Inspector Gadget, der har mulighed for at holde på hemmelighederne på denne måde.

Faktisk virker disse metoder håbløst gammeldags i forhold til den moderne spions alternativ.

Det er forskningscentret Palo Alto Research Center, måske bedre kendt som Xerox-centret, der har udviklet en selvdestruerende chip, der eksempelvis kan anvendes til lagring af data.

Den går ikke op i røg, men eksploderer i en million små stykker, hvilket gør det til noget af et puslespil, hvis de enkelte dele, skal sættes sammen igen for at genskabe data.

Det kræver hverken krudt eller benzin for at få usb-nøglen til at eksplodere. Effekten opnås på en helt anden måde.

Chippen er nemlig konstrueret af Gorilla-glas, det samme materiale, som også anvendes til skærmen på masser af mobiltelefoner.

Det er et meget solidt materiale, men også et meget skrøbeligt materiale, hvis det udsættes for den rigtige behandling.

Når det sker, så knuses glasset bogstavelig talt i en million små stumper.

Ikke bare Inspector Gadget

I videoen kan du se, hvordan det ser ud, når selvdestruktionen sættes i gang med en laser, men den samme effekt kan også opnås gennem et radiosignal eller via et fysisk tryk.

Selv om vi trækker paralleller til underholdningsverdenen i form af Inspector Gadget, så kan denne form for lagermedier naturligvis give rigtig god mening i beskyttelsen af følsomme data i udsatte - eller konfliktområder.

Ligeledes ville en mobiltelefon også blive langt mindre interessant for lommetyve, hvis chippen blev ubrugelig efter tyveriet.

Omvendt kan det give problemer for lovens lange arm, hvis kriminelle kan få de digitale spor til at forsvinde op i den blå luft.

Hvordan den eksploderende chip vil bliver kommercialiseret, er dog ikke fastlagt endnu.

Læs også:

Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere