Artikel top billede

Denne usb-nøgle vil selvdestruere om 5, 4, 3, 2 ...

Mød den selvdestruerende chip, der eksploderer i en million stumper, hvis skurken får fingrene i den. Se og læs, hvordan den virker i praksis.

Selvantændende mikrofilm eller beskeder, der tygges godt og grundigt, før de sluges, er standardindhold i enhver spionfilm med respekt for sig selv.

Men nu er det ikke kun Mission Impossibles superspion Ethan Hunt eller cyborg-detektiven Inspector Gadget, der har mulighed for at holde på hemmelighederne på denne måde.

Faktisk virker disse metoder håbløst gammeldags i forhold til den moderne spions alternativ.

Det er forskningscentret Palo Alto Research Center, måske bedre kendt som Xerox-centret, der har udviklet en selvdestruerende chip, der eksempelvis kan anvendes til lagring af data.

Den går ikke op i røg, men eksploderer i en million små stykker, hvilket gør det til noget af et puslespil, hvis de enkelte dele, skal sættes sammen igen for at genskabe data.

Det kræver hverken krudt eller benzin for at få usb-nøglen til at eksplodere. Effekten opnås på en helt anden måde.

Chippen er nemlig konstrueret af Gorilla-glas, det samme materiale, som også anvendes til skærmen på masser af mobiltelefoner.

Det er et meget solidt materiale, men også et meget skrøbeligt materiale, hvis det udsættes for den rigtige behandling.

Når det sker, så knuses glasset bogstavelig talt i en million små stumper.

Ikke bare Inspector Gadget

I videoen kan du se, hvordan det ser ud, når selvdestruktionen sættes i gang med en laser, men den samme effekt kan også opnås gennem et radiosignal eller via et fysisk tryk.

Selv om vi trækker paralleller til underholdningsverdenen i form af Inspector Gadget, så kan denne form for lagermedier naturligvis give rigtig god mening i beskyttelsen af følsomme data i udsatte - eller konfliktområder.

Ligeledes ville en mobiltelefon også blive langt mindre interessant for lommetyve, hvis chippen blev ubrugelig efter tyveriet.

Omvendt kan det give problemer for lovens lange arm, hvis kriminelle kan få de digitale spor til at forsvinde op i den blå luft.

Hvordan den eksploderende chip vil bliver kommercialiseret, er dog ikke fastlagt endnu.

Læs også:

Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Program Director

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere