Artikel top billede

Fortalt til: Morten Sahl Madsen

Mennesker i IT
Udgivet 23. september 2015 kl. 10.03
"Det er en kliche, at kulturen i en virksomhed er det vigtigste.

Men ikke desto mindre er det korrekt: Du kommer ingen steder, hvis ikke der er en fælles forståelse af, hvad målet er.

I mine yngre dage havde jeg en god ven, som jeg arbejdede under hos Microsoft. En dag kiggede ham på mig og spurgte: Er du glad for dit arbejde?

Det var et trivielt spørgsmål, men ikke desto mindre tænkte jeg meget over det. Vi brugte alle alt for meget tid på arbejde uden at vi følte et mål.

Og med hans spørgsmål fik han mig til at tænke over, hvad jeg brugte min tid på. Det fik mig til at spørge mig selv om - selv den dag i dag -  hvad Microsoft eksisterer for. I de seneste 40 år har Microsoft haft sin egen grund til at eksistere, og det er vigtigt at have sådan en i en virksomhed.

Hvad er mit job egentlig hos Microsoft? Jeg kan lave nok så mange strategier og planer, men en CEO's egentlige job er at være en kurator for jobkultur, og det holder mig vågen om natten.

Jeg vil have en kultur hos Microsoft om, at man skal blive bedre end dagen før - både som person og som virksomhed. Jeg vil ikke tvinge folk til det, men det er en sund og nødvendig holdning at have.

Ellers kommer man ikke langt."

Satya Nadella, CEO hos Microsoft, fra scenen til Salesforce store Dreamforce-konference i San Francisco.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.