Artikel top billede

Foto: Ebbe B. Petersen.

Forsvarets efterretningstjenestes GovCert-chef færdig: Skifter til startup-firma

Læs hvad, der har lokket en GovCert-chef til en startup-virksomhed.

I to år og fem måneder var Ebbe B. Petersen chef for Forsvarets Efterretningstjenestes statslige varslingstjeneste, GovCert.

Men det er han ikke længere.

I stedet har han overtaget CEO-kasketten i softwarehuset BitRater, der er en startup-virksomhed.

"Jeg tror på produktet, der angriber it-sikkerheden på en rigtig god måde," fortæller han til Computerworld i forbindelse med skiftet.

Er det lønnen, der trækker?

"Nej, ikke i første omgang. På længere sigt er det naturligvis planen, at vi skal blive en solid virksomhed, så lønnen må komme senere. Lige nu handler det om, at det er en spændende virksomhed, med et spændende produkt. Jeg tror virkelig på det, og derfor er jeg skiftet."

Personlig udvikling

Kan du uddybe, hvorfor du er skiftet?

"Jeg synes BitRater har en unik måde at bygge it-sikkerhed på. Det betyder, at brugerne kan klikke løs på nettet, uden at der er sikkerhedsproblemer. Det er en fin mulighed for at gå efter it-markedet i hele verden. Vi beskæftiger os kun med software og sikkerhed. Det passer perfekt til mit temperament og til min personlige udvikling. "

Hvad kan jeres software?

"Brugeren kan klikke på alt, for vores software fryser og tester alle processer, før de eksekveres på brugerens computer. Det sker uden forsinkelse gennem skyen."

Var du ikke glad for GovCert?

"Jeg har altid været på udviklingsprojekter. Jeg er til drive og dynamik. Min tid i GovCert har givet mig indsigt i trusselsbilleder og værktøjer. Det giver en rigtig god platform for dette projekt. Produktet er nu færdigt, og vi skal i gang med lanceringen."

Læs også:

På vejen hjem fra lufthavnen opdager jeg at min telefon via Bluetooth prøver at forbinde med min bil - og Bluetooth har aldrig været aktiveret på den telefon

Her er den største sikkerhedstrussel mod danske virksomheder lige nu: Har du hørt om APT?

Fem råd: Det skal du vide som it- og sikkerhedsansvarlig i virksomheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere