Artikel top billede

Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark

Volkswagens fusk med forureningstal breder sig nu til Danmark, hvor der sandsynligvis også kører biler rundt med fusker-softwaren.

Mens skandalen omkring Volkswagens software til forfalskninger af målinger af forureningsudslip ruller for fulde drøn i USA og i store dele af verden, breder skandalen sig nu også til Danmark.

For Volkswagens danske afdeling fortæller ifølge Ekstra Bladet, at der sandsynligvis også kører diesel-biler rundt med fusker-softwaren i Danmark.

Endnu er det ikke bekræftet fra det tyske hovedkontor, som har sit at se til i disse dage, og derfor kan Volkswagen i Danmark endnu ikke melde noget endegyldigt ud til sine danske kunder.

"Vi er selvfølgelig meget påvirkede af hele situationen, og vi arbejder hårdt på at skaffe oplysninger til alle vores kunder. Det har de jo krav på," siger pressechef i Volkswagen Danmark, Søs Illum, til Ekstra Bladet.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk

Lovligt i Danmark

På grund af uvisheden er det umuligt at give et bud på, hvor stort omfanget af biler med softwaren installeret kan være i Danmark.

Modsat i USA, hvor Volkswagens svindel med udlednings-tal er kriminel, hvilket kan koste den tyske bilfabrikant en gigantisk bøde, er softwaren umiddelbart ikke ulovlig i Danmark.

"(Det har) ingen indflydelse i Danmark, da vi slet ikke måler NOx-udledningen. Bilerne kører rundt, som de plejer, og det påvirker ikke motoren, siger Søs Illum til Ekstra Bladet med henvisning til, at NOx-gasser er en del af udledningen fra de omstridte dieselbiler.

Salgstallene ikke påvirket 
Netop udledningen skulle softwaren kontrollere, så de tilladte udledningsgrænser i USA ikke blev overskredet ved test ved særlige hastigheder, mens bilerne i virkeligheden udledte langt mere forurening end lovet.

Søs Illum bedyrer, at sagen om software-fuskeriet ikke har vist sig på afsætningen i Danmark, hvor den forgangne uge i skandalens skygge umiddelbart ikke har påvirket salgstallene.

"Vores salg i den her uge er helt på niveau med sidste uge, så vi har ikke set en effekt. De nye biler har heller ikke softwaren, så det burde ikke påvirke salget," forklarer Søs Illum til Ekstra Bladet.

Blandt de største skandaler

I dag anslås det, at der kører omkring 200.000 Volkswagen-biler rundt på de danske landeveje.

Skandalen omkring Volkswagens software til falske udledningstal er blandt flere aviser i verden udskreget som en af de største erhvervsskandaler nogensinde.

Senest har Tysklands forbundskansler Angela Merkel opfordret selskabet til at lægge alle beviser på bordet.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.