Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark

Volkswagens fusk med forureningstal breder sig nu til Danmark, hvor der sandsynligvis også kører biler rundt med fusker-softwaren.

Mens skandalen omkring Volkswagens software til forfalskninger af målinger af forureningsudslip ruller for fulde drøn i USA og i store dele af verden, breder skandalen sig nu også til Danmark.

For Volkswagens danske afdeling fortæller ifølge Ekstra Bladet, at der sandsynligvis også kører diesel-biler rundt med fusker-softwaren i Danmark.

Endnu er det ikke bekræftet fra det tyske hovedkontor, som har sit at se til i disse dage, og derfor kan Volkswagen i Danmark endnu ikke melde noget endegyldigt ud til sine danske kunder.

"Vi er selvfølgelig meget påvirkede af hele situationen, og vi arbejder hårdt på at skaffe oplysninger til alle vores kunder. Det har de jo krav på," siger pressechef i Volkswagen Danmark, Søs Illum, til Ekstra Bladet.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk

Lovligt i Danmark

På grund af uvisheden er det umuligt at give et bud på, hvor stort omfanget af biler med softwaren installeret kan være i Danmark.

Modsat i USA, hvor Volkswagens svindel med udlednings-tal er kriminel, hvilket kan koste den tyske bilfabrikant en gigantisk bøde, er softwaren umiddelbart ikke ulovlig i Danmark.

"(Det har) ingen indflydelse i Danmark, da vi slet ikke måler NOx-udledningen. Bilerne kører rundt, som de plejer, og det påvirker ikke motoren, siger Søs Illum til Ekstra Bladet med henvisning til, at NOx-gasser er en del af udledningen fra de omstridte dieselbiler.

Salgstallene ikke påvirket 
Netop udledningen skulle softwaren kontrollere, så de tilladte udledningsgrænser i USA ikke blev overskredet ved test ved særlige hastigheder, mens bilerne i virkeligheden udledte langt mere forurening end lovet.

Søs Illum bedyrer, at sagen om software-fuskeriet ikke har vist sig på afsætningen i Danmark, hvor den forgangne uge i skandalens skygge umiddelbart ikke har påvirket salgstallene.

"Vores salg i den her uge er helt på niveau med sidste uge, så vi har ikke set en effekt. De nye biler har heller ikke softwaren, så det burde ikke påvirke salget," forklarer Søs Illum til Ekstra Bladet.

Blandt de største skandaler

I dag anslås det, at der kører omkring 200.000 Volkswagen-biler rundt på de danske landeveje.

Skandalen omkring Volkswagens software til falske udledningstal er blandt flere aviser i verden udskreget som en af de største erhvervsskandaler nogensinde.

Senest har Tysklands forbundskansler Angela Merkel opfordret selskabet til at lægge alle beviser på bordet.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere