Artikel top billede

Facebook debuterer med eksklusivt Star Wars-klip i satsning på 360 graders-videoer

Disney er blandt de første selskaber, der er klar med 360 graders videoer på Facebook. Snart kan du selv oploade og se videoer optaget med 360 graders kameraer.

Verdens største sociale bazar, Facebook, med mere end en milliard brugere har premiere på muligheden for at uploade 360 graders videoer fra cykelturen, ferieturen eller bare turen ned til bageren.

Og for at lokke folket til at se og bruge den nye funktion har Facebook fået adgang til eksklusivt 360 graders-materiale fra filmen Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Det skriver det sociale medies produktchef Chris Cox på sin Facebook-profil.

"For at fremvise teknologien, lancerer Disney i dag en spritny og eksklusiv 360 graders oplevelse for den kommende Star Wars-film. Det vil give seerne mulighed for at gå på opdagelse på planeten Jakku, mens de rejser i Reys speeder," skriver han og fortsætter:

"Jeg er flov over, at jeg ikke ved, hvad det betyder, men beæret over, at vi lancerer med sådan en legendarisk partner," siger han med henvisning til Disney. 

Selskabet med blandt andre Anders And og Løvernes Konge på samvittigheden købte rettighederne til den nyklassiske science fiction-serie Star Wars, der finder sted på en fjern galakse for lang tid siden.

Prøv det her

På Facebook-chefens side er der således en demonstration af teknologien, mens der i skrivende stund er ikke oploadet en reel 360 graders video, så brugerne selv kan teste teknologien.

Teknologien har dog i flere år været brugt af ejendomsmæglere, når de skulle fremvise en bolig på nettet.

Facebook oplyser, at 360 graders videoerne inden for ganske kort tid vil være at finde i dit newsfeed på Facebook, hvor du så med en mus på pc'en eller en finger på berøringsskærme kan navigere rundt i videoerne, mens de spiller.

Du kan dog prøve teknologien af i den nedenstående video, som er fra et besøg i kunstneren Banksys Dismaland - et satirisk twist på nutidens Disneyland.  

Læs også: 
Nyt actionkamera filmer 360 grader rundt - film din hverdag a la Google StreetView
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere