Artikel top billede

Facebook debuterer med eksklusivt Star Wars-klip i satsning på 360 graders-videoer

Disney er blandt de første selskaber, der er klar med 360 graders videoer på Facebook. Snart kan du selv oploade og se videoer optaget med 360 graders kameraer.

Verdens største sociale bazar, Facebook, med mere end en milliard brugere har premiere på muligheden for at uploade 360 graders videoer fra cykelturen, ferieturen eller bare turen ned til bageren.

Og for at lokke folket til at se og bruge den nye funktion har Facebook fået adgang til eksklusivt 360 graders-materiale fra filmen Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Det skriver det sociale medies produktchef Chris Cox på sin Facebook-profil.

"For at fremvise teknologien, lancerer Disney i dag en spritny og eksklusiv 360 graders oplevelse for den kommende Star Wars-film. Det vil give seerne mulighed for at gå på opdagelse på planeten Jakku, mens de rejser i Reys speeder," skriver han og fortsætter:

"Jeg er flov over, at jeg ikke ved, hvad det betyder, men beæret over, at vi lancerer med sådan en legendarisk partner," siger han med henvisning til Disney. 

Selskabet med blandt andre Anders And og Løvernes Konge på samvittigheden købte rettighederne til den nyklassiske science fiction-serie Star Wars, der finder sted på en fjern galakse for lang tid siden.

Prøv det her

På Facebook-chefens side er der således en demonstration af teknologien, mens der i skrivende stund er ikke oploadet en reel 360 graders video, så brugerne selv kan teste teknologien.

Teknologien har dog i flere år været brugt af ejendomsmæglere, når de skulle fremvise en bolig på nettet.

Facebook oplyser, at 360 graders videoerne inden for ganske kort tid vil være at finde i dit newsfeed på Facebook, hvor du så med en mus på pc'en eller en finger på berøringsskærme kan navigere rundt i videoerne, mens de spiller.

Du kan dog prøve teknologien af i den nedenstående video, som er fra et besøg i kunstneren Banksys Dismaland - et satirisk twist på nutidens Disneyland.  

Læs også: 
Nyt actionkamera filmer 360 grader rundt - film din hverdag a la Google StreetView
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.