Artikel top billede

Facebook debuterer med eksklusivt Star Wars-klip i satsning på 360 graders-videoer

Disney er blandt de første selskaber, der er klar med 360 graders videoer på Facebook. Snart kan du selv oploade og se videoer optaget med 360 graders kameraer.

Verdens største sociale bazar, Facebook, med mere end en milliard brugere har premiere på muligheden for at uploade 360 graders videoer fra cykelturen, ferieturen eller bare turen ned til bageren.

Og for at lokke folket til at se og bruge den nye funktion har Facebook fået adgang til eksklusivt 360 graders-materiale fra filmen Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Det skriver det sociale medies produktchef Chris Cox på sin Facebook-profil.

"For at fremvise teknologien, lancerer Disney i dag en spritny og eksklusiv 360 graders oplevelse for den kommende Star Wars-film. Det vil give seerne mulighed for at gå på opdagelse på planeten Jakku, mens de rejser i Reys speeder," skriver han og fortsætter:

"Jeg er flov over, at jeg ikke ved, hvad det betyder, men beæret over, at vi lancerer med sådan en legendarisk partner," siger han med henvisning til Disney. 

Selskabet med blandt andre Anders And og Løvernes Konge på samvittigheden købte rettighederne til den nyklassiske science fiction-serie Star Wars, der finder sted på en fjern galakse for lang tid siden.

Prøv det her

På Facebook-chefens side er der således en demonstration af teknologien, mens der i skrivende stund er ikke oploadet en reel 360 graders video, så brugerne selv kan teste teknologien.

Teknologien har dog i flere år været brugt af ejendomsmæglere, når de skulle fremvise en bolig på nettet.

Facebook oplyser, at 360 graders videoerne inden for ganske kort tid vil være at finde i dit newsfeed på Facebook, hvor du så med en mus på pc'en eller en finger på berøringsskærme kan navigere rundt i videoerne, mens de spiller.

Du kan dog prøve teknologien af i den nedenstående video, som er fra et besøg i kunstneren Banksys Dismaland - et satirisk twist på nutidens Disneyland.  

Læs også: 
Nyt actionkamera filmer 360 grader rundt - film din hverdag a la Google StreetView
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere