Artikel top billede

Facebook debuterer med eksklusivt Star Wars-klip i satsning på 360 graders-videoer

Disney er blandt de første selskaber, der er klar med 360 graders videoer på Facebook. Snart kan du selv oploade og se videoer optaget med 360 graders kameraer.

Verdens største sociale bazar, Facebook, med mere end en milliard brugere har premiere på muligheden for at uploade 360 graders videoer fra cykelturen, ferieturen eller bare turen ned til bageren.

Og for at lokke folket til at se og bruge den nye funktion har Facebook fået adgang til eksklusivt 360 graders-materiale fra filmen Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

Det skriver det sociale medies produktchef Chris Cox på sin Facebook-profil.

"For at fremvise teknologien, lancerer Disney i dag en spritny og eksklusiv 360 graders oplevelse for den kommende Star Wars-film. Det vil give seerne mulighed for at gå på opdagelse på planeten Jakku, mens de rejser i Reys speeder," skriver han og fortsætter:

"Jeg er flov over, at jeg ikke ved, hvad det betyder, men beæret over, at vi lancerer med sådan en legendarisk partner," siger han med henvisning til Disney. 

Selskabet med blandt andre Anders And og Løvernes Konge på samvittigheden købte rettighederne til den nyklassiske science fiction-serie Star Wars, der finder sted på en fjern galakse for lang tid siden.

Prøv det her

På Facebook-chefens side er der således en demonstration af teknologien, mens der i skrivende stund er ikke oploadet en reel 360 graders video, så brugerne selv kan teste teknologien.

Teknologien har dog i flere år været brugt af ejendomsmæglere, når de skulle fremvise en bolig på nettet.

Facebook oplyser, at 360 graders videoerne inden for ganske kort tid vil være at finde i dit newsfeed på Facebook, hvor du så med en mus på pc'en eller en finger på berøringsskærme kan navigere rundt i videoerne, mens de spiller.

Du kan dog prøve teknologien af i den nedenstående video, som er fra et besøg i kunstneren Banksys Dismaland - et satirisk twist på nutidens Disneyland.  

Læs også: 
Nyt actionkamera filmer 360 grader rundt - film din hverdag a la Google StreetView
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere