Nyt actionkamera filmer 360 grader rundt - film din hverdag a la Google StreetView

Med et lille frø-lignende kamera vil du inden længe for en lille penge kunne filme 360 rundt nøjagtigt som Googles StreetView-kamera. Sammen med virtual reality-brillen Oculus Rift kan kameraet give en svimlende oplevelse.

Photokina 2014, Køln: Kunne du tænke dig at filme dig selv og dine omgivelser Google StreetView-style, hvor du kan panorere hele vejen rundt og op - endda på live-videoer, hvor du kan panorere rundt, mens kameraet bevæger sig over eller under vand?

Så er der godt nyt fra det lille franske udvikler-firma Giroptic, der har udviklet et lille frø-lignende og vandtæt kamera med tre små vidvinkel-objektiver, der filmer hele horisonten rundt og automatisk 'stitcher' billederne sammen.

Det lille kamera, der hedder 360cam, filmer dermed på nøjagtigt samme måde som Googles StreetView bil-kamera, som selskabet anvender til at filme til Google Maps og Google Earth, hvor man som bekendt kan kigge hele vejen rundt og op.

Forskellen er størrelsen, for Googles 360 graders bil-kamera er relativt stort, mens Giroptics kamera kan bæres i lommen, på toppen af hjelmen eller på en selfie-stick eller lignende. Det lille kamera kan indstilles til forskellige funktioner.

Eksempelvis kan det tage time laps, hvor det tager et billede med bestemte mellemrum, der dernæst sammensættes til en film i 'fast forward.'

Det kan også tage still-billeder, fotografere i burst-mode (hvor det tager mange frames hurtigt efter hinanden), filme video samt live-streame direkte til modtageren, der kan være computer, tablet eller lignende.

Kameraet har på en opladning strøm nok til at kunne optage film i 25 frames i sekundet i omkring en klokketime - perioden bliver kortere, hvis dens WiFi-sender er tændt.

"Dette er det første kamera, hvor billederne stitches sammen inde i kameraet. Det betyder for eksempel, at man uden videre kan streame videoer eller vise billeder fra 360cam i fuld skærmbredde på sin computer uanset hvor bred en skærm, man har, fordi 360cam af sig selv bare stitcher nogle flere billeder sammen, hvis skærmen er bred," fortæller Marian Le Calves fra Giroptic til Computerworld, da vi møder ham på Photokina-messe i Køln.

Du kan se vores store galleri fra messen her: Vilde kameraer og fedt grej fra verdens største fotomesse. Oprindeligt er ideen til 360cam opstået ud fra en ide om at kunne ramme det bugnende marked for action-kameraer.

Vi er simpelthen vilde med at filme os selv og vores fantastiske bedrifter, når vi drøner gennem skoven på cyklen eller tumler ned ad skipisterne og bagefter få en smule anerkendelse for vores mod og skills, når vi deler videoklippene med vennerne på de sociale medier.

Det har fået Giroptic til at fokusere på at gøre 360cam klar til voldsom brug. Det er blandt andet blevet indkapslet i stødabsorberende gummi, ligesom det er vandtæt.

I bunden er der et helt almindelig kamera-gevind, så 360cam kan skrues på tripods eller - måske mere relevant - de såkaldte 'selfie-sticks,' som du kan se nogen af her.

Giroptic har til vandbrug udviklet et sæt sjove små svømmebriller til linserne.

"Ganske som med vores øjne, er disse linser bygget til at kunne 'se' i luft og ikke i vand. Med de små 'goggles' løser vi dette problem, så 360cam kan anvendes under vand. Kameraet er i forvejen helt vandtæt," siger Marian Le Calves.


Med hovedet nedad
Mens hovedsigtet er actionmarkedet ser Giroptic også andre anvendelsesmuligheder for det lille kamera.

Med en lille særlig sokkel kan det eksempelvis monteres med hovedet nedad i en almindelig pærefatning over spisebordet eller lignende.

Dermed kan man altid overvåge sit hjem fra 360cam-appen, der altså diskret fra sin plads i pære-fatningen kan filme rundt i stuen eller andre steder og via WiFi streame billeder til app'en, der er udviklet til både Android og iOS, fortæller Marian Le Calves.

"Vi mener selv, at vi er nået frem til en løsning, der er så alsidig, som det kan lade sig gøre i dag," siger han.

Vildt bliver det, når 360cam kobles sammen med virtual reality-brillerne Oculus Rift, som Computerworld fornylig har prøvekørt: Prøvekørt: Samsungs hemmelige Oculus Rift-brille - bare tag mine penge nu

Med Oculus Rift-brillerne koblet sammen med det lille 360cam er vi ved at være så tæt på rigtig virtual reality, som det er muligt i dag.

Her kan man nærmest være til stede i et lokale eller et andet sted sammen med de venner, der bærer rundt på det lille kamera, og man kan kigge rundt og op og samtale med folk, der befinder sig et helt andet sted.

Koster 3.700 kroner
Giroptic er et Kickstarter-projekt. Selskabet har indtil videre indsamlet godt 1,4 millioner dollar og har dermed nået sit oprindelige mål, der har betydet, at udviklingen er fuldt finansieret.

Kameraet kan bestilles på selskabets website.

De første ventes klar til levering i løbet af de næste par måneder.

360cam koster ifølge Marian Le Calves 499 euro - 3.700 kroner.

Dermed ligger kameraet i samme prisleje som eksempelvis de populære GoPro-kameraer.

Se Giroptics egen video af 360cam her.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.