Artikel top billede

Nyt actionkamera filmer 360 grader rundt - film din hverdag a la Google StreetView

Med et lille frø-lignende kamera vil du inden længe for en lille penge kunne filme 360 rundt nøjagtigt som Googles StreetView-kamera. Sammen med virtual reality-brillen Oculus Rift kan kameraet give en svimlende oplevelse.

Photokina 2014, Køln: Kunne du tænke dig at filme dig selv og dine omgivelser Google StreetView-style, hvor du kan panorere hele vejen rundt og op - endda på live-videoer, hvor du kan panorere rundt, mens kameraet bevæger sig over eller under vand?

Så er der godt nyt fra det lille franske udvikler-firma Giroptic, der har udviklet et lille frø-lignende og vandtæt kamera med tre små vidvinkel-objektiver, der filmer hele horisonten rundt og automatisk 'stitcher' billederne sammen.

Det lille kamera, der hedder 360cam, filmer dermed på nøjagtigt samme måde som Googles StreetView bil-kamera, som selskabet anvender til at filme til Google Maps og Google Earth, hvor man som bekendt kan kigge hele vejen rundt og op.

Forskellen er størrelsen, for Googles 360 graders bil-kamera er relativt stort, mens Giroptics kamera kan bæres i lommen, på toppen af hjelmen eller på en selfie-stick eller lignende.

Det lille kamera kan indstilles til forskellige funktioner.

Eksempelvis kan det tage time laps, hvor det tager et billede med bestemte mellemrum, der dernæst sammensættes til en film i 'fast forward.'

Det kan også tage still-billeder, fotografere i burst-mode (hvor det tager mange frames hurtigt efter hinanden), filme video samt live-streame direkte til modtageren, der kan være computer, tablet eller lignende.

Kameraet har på en opladning strøm nok til at kunne optage film i 25 frames i sekundet i omkring en klokketime - perioden bliver kortere, hvis dens WiFi-sender er tændt.

"Dette er det første kamera, hvor billederne stitches sammen inde i kameraet. Det betyder for eksempel, at man uden videre kan streame videoer eller vise billeder fra 360cam i fuld skærmbredde på sin computer uanset hvor bred en skærm, man har, fordi 360cam af sig selv bare stitcher nogle flere billeder sammen, hvis skærmen er bred," fortæller Marian Le Calves fra Giroptic til Computerworld, da vi møder ham på Photokina-messe i Køln.

Du kan se vores store galleri fra messen her: Vilde kameraer og fedt grej fra verdens største fotomesse.

Oprindeligt er ideen til 360cam opstået ud fra en ide om at kunne ramme det bugnende marked for action-kameraer.

Vi er simpelthen vilde med at filme os selv og vores fantastiske bedrifter, når vi drøner gennem skoven på cyklen eller tumler ned ad skipisterne og bagefter få en smule anerkendelse for vores mod og skills, når vi deler videoklippene med vennerne på de sociale medier.

Det har fået Giroptic til at fokusere på at gøre 360cam klar til voldsom brug. Det er blandt andet blevet indkapslet i stødabsorberende gummi, ligesom det er vandtæt.

I bunden er der et helt almindelig kamera-gevind, så 360cam kan skrues på tripods eller - måske mere relevant - de såkaldte 'selfie-sticks,' som du kan se nogen af her.

Giroptic har til vandbrug udviklet et sæt sjove små svømmebriller til linserne.

"Ganske som med vores øjne, er disse linser bygget til at kunne 'se' i luft og ikke i vand. Med de små 'goggles' løser vi dette problem, så 360cam kan anvendes under vand. Kameraet er i forvejen helt vandtæt," siger Marian Le Calves.


Med hovedet nedad
Mens hovedsigtet er actionmarkedet ser Giroptic også andre anvendelsesmuligheder for det lille kamera.

Med en lille særlig sokkel kan det eksempelvis monteres med hovedet nedad i en almindelig pærefatning over spisebordet eller lignende.

Dermed kan man altid overvåge sit hjem fra 360cam-appen, der altså diskret fra sin plads i pære-fatningen kan filme rundt i stuen eller andre steder og via WiFi streame billeder til app'en, der er udviklet til både Android og iOS, fortæller Marian Le Calves.

"Vi mener selv, at vi er nået frem til en løsning, der er så alsidig, som det kan lade sig gøre i dag," siger han.

Vildt bliver det, når 360cam kobles sammen med virtual reality-brillerne Oculus Rift, som Computerworld fornylig har prøvekørt: Prøvekørt: Samsungs hemmelige Oculus Rift-brille - bare tag mine penge nu

Med Oculus Rift-brillerne koblet sammen med det lille 360cam er vi ved at være så tæt på rigtig virtual reality, som det er muligt i dag.

Her kan man nærmest være til stede i et lokale eller et andet sted sammen med de venner, der bærer rundt på det lille kamera, og man kan kigge rundt og op og samtale med folk, der befinder sig et helt andet sted.

Koster 3.700 kroner

Giroptic er et Kickstarter-projekt. Selskabet har indtil videre indsamlet godt 1,4 millioner dollar og har dermed nået sit oprindelige mål, der har betydet, at udviklingen er fuldt finansieret.

Kameraet kan bestilles på selskabets website.

De første ventes klar til levering i løbet af de næste par måneder.

360cam koster ifølge Marian Le Calves 499 euro - 3.700 kroner.

Dermed ligger kameraet i samme prisleje som eksempelvis de populære GoPro-kameraer.

Se Giroptics egen video af 360cam her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje