Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nyt actionkamera filmer 360 grader rundt - film din hverdag a la Google StreetView

Med et lille frø-lignende kamera vil du inden længe for en lille penge kunne filme 360 rundt nøjagtigt som Googles StreetView-kamera. Sammen med virtual reality-brillen Oculus Rift kan kameraet give en svimlende oplevelse.

Photokina 2014, Køln: Kunne du tænke dig at filme dig selv og dine omgivelser Google StreetView-style, hvor du kan panorere hele vejen rundt og op - endda på live-videoer, hvor du kan panorere rundt, mens kameraet bevæger sig over eller under vand?

Så er der godt nyt fra det lille franske udvikler-firma Giroptic, der har udviklet et lille frø-lignende og vandtæt kamera med tre små vidvinkel-objektiver, der filmer hele horisonten rundt og automatisk 'stitcher' billederne sammen.

Det lille kamera, der hedder 360cam, filmer dermed på nøjagtigt samme måde som Googles StreetView bil-kamera, som selskabet anvender til at filme til Google Maps og Google Earth, hvor man som bekendt kan kigge hele vejen rundt og op.

Forskellen er størrelsen, for Googles 360 graders bil-kamera er relativt stort, mens Giroptics kamera kan bæres i lommen, på toppen af hjelmen eller på en selfie-stick eller lignende.

Det lille kamera kan indstilles til forskellige funktioner.

Eksempelvis kan det tage time laps, hvor det tager et billede med bestemte mellemrum, der dernæst sammensættes til en film i 'fast forward.'

Det kan også tage still-billeder, fotografere i burst-mode (hvor det tager mange frames hurtigt efter hinanden), filme video samt live-streame direkte til modtageren, der kan være computer, tablet eller lignende.

Kameraet har på en opladning strøm nok til at kunne optage film i 25 frames i sekundet i omkring en klokketime - perioden bliver kortere, hvis dens WiFi-sender er tændt.

"Dette er det første kamera, hvor billederne stitches sammen inde i kameraet. Det betyder for eksempel, at man uden videre kan streame videoer eller vise billeder fra 360cam i fuld skærmbredde på sin computer uanset hvor bred en skærm, man har, fordi 360cam af sig selv bare stitcher nogle flere billeder sammen, hvis skærmen er bred," fortæller Marian Le Calves fra Giroptic til Computerworld, da vi møder ham på Photokina-messe i Køln.

Du kan se vores store galleri fra messen her: Vilde kameraer og fedt grej fra verdens største fotomesse.

Oprindeligt er ideen til 360cam opstået ud fra en ide om at kunne ramme det bugnende marked for action-kameraer.

Vi er simpelthen vilde med at filme os selv og vores fantastiske bedrifter, når vi drøner gennem skoven på cyklen eller tumler ned ad skipisterne og bagefter få en smule anerkendelse for vores mod og skills, når vi deler videoklippene med vennerne på de sociale medier.

Det har fået Giroptic til at fokusere på at gøre 360cam klar til voldsom brug. Det er blandt andet blevet indkapslet i stødabsorberende gummi, ligesom det er vandtæt.

I bunden er der et helt almindelig kamera-gevind, så 360cam kan skrues på tripods eller - måske mere relevant - de såkaldte 'selfie-sticks,' som du kan se nogen af her.

Giroptic har til vandbrug udviklet et sæt sjove små svømmebriller til linserne.

"Ganske som med vores øjne, er disse linser bygget til at kunne 'se' i luft og ikke i vand. Med de små 'goggles' løser vi dette problem, så 360cam kan anvendes under vand. Kameraet er i forvejen helt vandtæt," siger Marian Le Calves.


Med hovedet nedad
Mens hovedsigtet er actionmarkedet ser Giroptic også andre anvendelsesmuligheder for det lille kamera.

Med en lille særlig sokkel kan det eksempelvis monteres med hovedet nedad i en almindelig pærefatning over spisebordet eller lignende.

Dermed kan man altid overvåge sit hjem fra 360cam-appen, der altså diskret fra sin plads i pære-fatningen kan filme rundt i stuen eller andre steder og via WiFi streame billeder til app'en, der er udviklet til både Android og iOS, fortæller Marian Le Calves.

"Vi mener selv, at vi er nået frem til en løsning, der er så alsidig, som det kan lade sig gøre i dag," siger han.

Vildt bliver det, når 360cam kobles sammen med virtual reality-brillerne Oculus Rift, som Computerworld fornylig har prøvekørt: Prøvekørt: Samsungs hemmelige Oculus Rift-brille - bare tag mine penge nu

Med Oculus Rift-brillerne koblet sammen med det lille 360cam er vi ved at være så tæt på rigtig virtual reality, som det er muligt i dag.

Her kan man nærmest være til stede i et lokale eller et andet sted sammen med de venner, der bærer rundt på det lille kamera, og man kan kigge rundt og op og samtale med folk, der befinder sig et helt andet sted.

Koster 3.700 kroner

Giroptic er et Kickstarter-projekt. Selskabet har indtil videre indsamlet godt 1,4 millioner dollar og har dermed nået sit oprindelige mål, der har betydet, at udviklingen er fuldt finansieret.

Kameraet kan bestilles på selskabets website.

De første ventes klar til levering i løbet af de næste par måneder.

360cam koster ifølge Marian Le Calves 499 euro - 3.700 kroner.

Dermed ligger kameraet i samme prisleje som eksempelvis de populære GoPro-kameraer.

Se Giroptics egen video af 360cam her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere