Artikel top billede

Alt fra kvægdrift til telemedicin og hoteller vil blive revolutioneret af IoT, fortæller Dell direktør

Internet of Things vil forandre dit arbejdsliv hurtigere end du tror

Når IoT rammer din branche, er det synk eller svøm. For de mange devices skal gøre din virksomhed klogere og mere effektiv med enorme datamængder og nye forretningsmuligheder. Kan du ikke finde ud af det, kan konkurrenten helt sikkert godt.

Virksomheder, som ikke omfavner internet of things, vil blive løbet over ende af deres konkurrenter.

Det er budskabet fra Dells globale vicedirektør for marketing til erhvervsløsninger, Gaurav Chand.

Computerworld har mødt ham til Dell Solutions Tour på Frederiksberg, hvor han talte om fremtidssikring af virksomheder og udviklingen inden for internet of things (IoT).

Og hvis din chef har hørt ham, skal du regne med krav om IoT i alt, hvad virksomheden søsætter internt.

For selv om Gaurav Chand ikke mener, at IoT er klar til almindelige forbrugere endnu, lover han "svøm eller synk-tilstande", når IoT kommer og  disrupter din branche.

Disruption vil tvinge IoT igennem

Mange brancher har kæmpet med disruption fra nye teknologier og idéer, og på samme måde vil IoT tvinge snart sagt alle til at gå med på bølgen.

"IoT vil medføre en massiv disruption på alle områder. Se bare på, hvad man så med Uber og taxaer eller Netflix og Blockbuster," forklarer Gaurav Chand.

Alle er altså simpelthen nødt til at bruge IoTs muligheder for at undgå, at en enkelt spiller kan lokke alle kunderne til sig med de fordele, IoT byder på.

Læs også: Her kan du spinde guld på internet of things: Der ligger milliarder gemt i disse områder

ROI er nøglen til IoT

Alle områder kan drage fordel af internet of things, hvis man skal tro Gaurav Chand, men det bliver ikke alle brancher, som omfavner det lige hurtigt.

"De områder, hvor det er nemt at påvise en høj ROI, er der, hvor vi først ser IoT-gennembruddet," mener Gaurav Chand.

Det er områder som automatisering af bygninger, telesundhed, samlebåndsarbejde og landbrug, hvor IoT enheder kan levere big data, som kan optimere produktionen.

Store penge i big data

"Kernen i de områder er optimering.  Vi arbejder sammen med et indisk landbrug som har en RFI-chip i hver ko. De har brugt data fra deres dyrs gøren og laden til at øge produktionen med 70 procent på tre år."

Vi vil se maskiner, som selv tilkalder mekanikere og sparer tid på eftersyn, men også i de mere menneskenære brancher er der er store fremskridt at hente, hvis man spørger Gaurav Chand.

"Helt simpelt sparer hoteller penge, når lyset kun er på, der hvor der er folk.  Men hvis en hotelkæde samler data fra de enheder, som kunderne bruger, kan de tilbyde en helt skræddersyet oplevelse, næste gang den kunde kommer ind på et af deres hoteller. De ved, hvilken temperatur kunden kan lide på værelset, hvilken musik hun har hørt, og hvad hun har set i tv."

Hvis ingen andre tilbyder den service, så vil en kæde, som bruger IoT til at samle viden om sine kunder, have en enorm markedsfordel, som vil tvinge konkurrenterne til enten at hoppe med på vognen eller miste markedsandele.

Tekonologien er klar til erhvervslivet

Hvor mange virksomheder der gik med på den store cloud-bølge fra starten af har haft besvær, ser Gaurav Chand ikke noget problem med, at virksomheder vælger IoT nu. 

For it-sikkerhed er allerede en høj prioritet, og den enkelte virksomheds infrastruktur kan tilrettelægges efter behov, så alle de mange trådløse signaler ikke bliver et problem.

Læs også: Sådan afløser internet of things-løsninger vores tunge it-løsninger

Private mangler netværk og sikkerhed

Det kan man ikke sige om private forbrugere, og de almindelige forbrugere er slet ikke klar til det arbejde, der ligger i at have IoT enheder over det hele.

"Økosystemet er overhovedet ikke klar til, at forbrugere skal have IoT på stort plan. Bare tænk over al den it-sikkerhed, det kræver at beskytte dine data, når du har så mange enheder, der sender data ud i æteren," forklarer Gaurav Chand.

Sikkerhed er dog kun en del af billedet. Selve infrastrukturen skal være på plads, før internet of things rigtigt kan foldes ud over civilsamfundet.

"Jeg ville have et kæmpe problem, hvis jeg skulle tage en selvkørende bil hjemme fra Texas til New Mexico, for der er lange flade strækninger uden skyggen af netværk. Det er ikke et problem, at mit Fitbit ikke har signal, men det er katastrofalt for en selvkørende bil.  Den slags ting skal på plads, før IoT er modent til forbrugere. "

Den førerløse køretur er dog ikke længere væk, end at man kan skimte den i godt vejr.

"Om tre-fem år er infrastrukturen nok på plads til at forbrugerne rigtigt kan bruge internet of things, men som det er nu, er der alt for store huller."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere